RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Punct și de la capăt / Pandurii, om cu om cu FC Botoșani

/ 24 aprilie 2017
Pandurii Târgu Jiu a smuls in-extremis o remiză cu FC Botoșani, 1-1, la Severin, și se menține pe loc de baraj în Liga 1, la finalul turului play-outului. În retur gorjenii debutează acasă cu FC Voluntari!

 

La jumătatea play-outului Pandurii Târgu Jiu încă păstrează șanse să se salveze de la retrogradare. Cine s-ar fi așteptat? Puțini ar fi crezut, s-o recunoaștem, la începutul anului! Și totuși, Pandurii, o echipă formată peste noapte, continuă să spere la înfăptuirea minunii.

Echipa lui Stoican se află pe locul de baraj după epuizarea turului play-outului, la un punct peste Chiajna, prima sub linie, un avantaj, totuși, fragil. După 1-1 cu FC Botoșani, barajul pare acum unica miză realizabilă. ACS Poli s-a distanțat la 4 puncte de olteni și pare salvată, deși mai sunt 7 jocuri de disputat și 21 de puncte puse în joc. Limitați din punct de vedere fizic și tehnic, pandurii compensează prin voință, prin dorință și fotbalul, iată, le-a răsplătit efortul.

FC Botoșani s-a prezentat la Severin ca mare favorită, chiar și cu Leo Grozavu în tribună, suspendat, și a preluat inițiativa din start. Pandurii s-au întrecut în gafe și au oferit 2 penaltiuri oaspeților, unul ratat și altul marcat de Vașvari în prima parte când oltenii nu au existat ofensiv.

Gazdele au ieșit mai curajoase de la cabine și au arătat și puțin fotbal. Negruț și Păcurar au construit o fază de toată frumusețea dar ultimul a fost blocat de Cobrea.

Botoșani s-a mulțumit să apere avantajul, dar a greșit în ultimul minut de prelungiri. Mușat l-a faultat pe Negoiță la ultima fază a meciului și centralul a acordat al treilea penalti. Păcurar a transformat și Pandurii a smuls un punct care îi menține în cărțile salvării. Mai sunt 7 finale de disputat!

Pandurii, om cu om:

D. Popescu: La al doilea meci ca titular în Liga 1 a fost omul cheie al remizei cu Botoșani. A parat primul penalti executat de Vașvari și a reținut cu siguranță puținele încercări pe poartă ale ospeților. Deficitar puțin la jocul cu piciorul.

Samson: Nu a învățat nimic din eliminarea din jocul cu ACS Poli. A încasat un galben pentru aceeași eroare, o palmă în gât administrată adversarului. Faultul său asupra lui Golofca la al doilea penalti a fost de-a dreptul cretin. Stoican l-a scos la pauză pentru a nu risca să joace iarăși în zece oameni după ce a fost iertat incredibil de central la faza penaltiului.

Ene: Joc reușit al stoperului, fără erori mari.

Fl. Ilie: Joc plin de gafe, din nou pentru fundașul pandurilor. A provocat primul penalti al Botoșaniului plus o pasă neglijentă la Ene interceptată de Golofca care a scăpat singur spre poartă dar a ratat. Trece printr-o formă proastă dar nu are înlocuitor pe măsură.

Bușu: Căpitan din nou, cu atitudine bună. S-a văzut mai puțin pe faza ofensivă ca altă dată.

Cioinac: Și el pare în scădere de turație, dar rămâne un om destul de sigur. Nu i-a intrat o lovitură liberă, a tras direct în zid.

Zaina: Sub media echipei, un joc foarte slab. Schimbat la pauză.

Firțulescu: Activ, dar fără reușite.

Păcurar: Câteva sclipiri, dar e nevoie de mai mult. Fazele fixe le-a irosit, trimițând mereu aiurea. A combinat excelent cu Negruț și a trimis la scurt, o mică mostră din potențialul său. Plus că a executat cu sânge rece penaltiul din minutul 93, lucru deloc puțin.

Hlistei: Fără o prezență deosebită în joc. Nu a intrat în centru, a bătut banda sa cam în gol.

Negruț: Mult prea individualist. Încearcă mai mereu de unul singur, poate și pentru că nu prea are cu cine. Un galben încasat ușor pentru proteste. Totuși, nu pot să înțeleg schimbarea sa la 0-1. Indiferent de mofturile sale e un jucător care poate crea gol din nimic.

Negoiță: Surpriza plăcută venită de pe bancă. Mult mai sigur ca Samson, a centrat excelent în câteva rânduri.

Hamed: Prea crud pentru un duel atât de încrâncenat. Puține reușite din partea sa  în 45 de minute. Un singur șut spre poartă, parat de Cobrea.

Stana: Paștele pare că i-a priit. Cu burtică ce să mai joci fotbal la un nivel ridicat. Tot aștept să fie motorul echipei dar pare mai mult o frână.

  www.sportingorj.ro

 

Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.