RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Minune! Pandurii, om cu om cu Concordia Chiajna

/ 2 aprilie 2017
Pandurii Târgu Jiu a marcat la Chiajna la singurul șut pe spațiul porții și a obținut prima victorie din 2017, 1-0, pe terenul contracandidatei la retrogradare, Concordia Chiajna, 1-0. Firțulescu, cel mai scund jucător de pe teren, a reușit să înscrie cu capul. Pandurii a părăsit zona retrogradării după victoria incredibilă de la Chiajna.

 

Pandurii respiră aer de Liga 1! Încă, respiră. După 11 jocuri fără victorie (7 înfrângeri și 4 egaluri) trupa din Târgu Jiu s-a întâlnit din nou cu succesul, 1-0, pe terenul Chiajnei. Este primul succes din 2017 și prima victorie înregistrată de antrenorul Flavius Stoican pe banca pandurilor. Un succes echivalent cu părăsirea zonei retrogradării într-o săptămână plină de vești bune pentru gorjeni.

După aprobarea planului de reorganizare de către judecătorul sindic, miercuri, echivalent cu evitarea falimentului, echipa a făcut, vineri, un pas uriaș către salvare și în plan sportiv. Lupta continuă pe ambele planuri! Orice pas greșit, administrativ ori sportiv, e fatal clubului de acum înainte. Dar sunt speranțe !

Chiajna, fără antrenor pe bancă, suspendat, și fără doi jucători titrați în teren, Bălgrădean și Bărboianu, pleca favorită în ciuda celor două înfrângeri din play-out. Pandurii pleacă oricum cu șansa a doua în toate jocurile. Dar, muțenie pe teren. Echipe de nulități, o tristețe, o jale de fotbal.

Pandurii nu a fost capabilă să lege 2-3 pase, nu a avut nici o ocazie, nici nu a călcat prin careul adversarilor, la fel de letargici. Pandurii a început mai curajos în partea a doua și a preluat inițiativa. Și a marcat într-un mod irepetabil. Negruț a centrat și cel mai scund jucător de pe teren, Firțulescu, a marcat cu capul de la zece metri. Este al doilea gol al lui Firțulescu în Liga 1. A fost suficient pentru victorie, Chiajna nereușind să pună mari probleme defensivei perfecte a pandurilor.

Stoican a bifat prima victorie pe banca pandurilor, e neînvins în play-out și salvarea nu mai pare o utopie.

Pandurii, om cu om:

Stanca: Doar două șuturi pe spațiul porții a avut veteranul pandurilor, rezolvate fără probleme. Sigur pe centrări, a dat siguranță echipei. Fără cusur.

Samson: Pune bine piciorul în contre, se bate… L-a scăpat pe V. Munteanu în careul propriu, dar fostul pandur a reluat cu capul pe lângă poartă. A fost singura sa slăbiciune.

Ene: Greu cu construcția… Colegii din compartimentul median nu s-au prea arătat la pasă iar fundașul central a greșit constant destinatarul. Nu s-a prea descurcat cât timp Chiajna a jucat cu marcaj la ambii fundași centrali, pe faza de construcție. Cât privește defensiva a fost ireproșabil.

Fl. Ilie: Pena i-a pus probleme cât timp a jucat. Mai puternic, fostul campion cu Oțelul, a preluat și a pasat în spate nestingherit. Și el ca și Ene, în schimb, s-a revanșat pe faza defensivă, ambii având intervenții decisive și un joc fără fisuri.Un cuplu de Liga 1.

Bușu: Și-a lăsat sângele pe terenul sintetic de la Chiajna. Nimic de reproșate pe faza defensivă.

Cioinac: Câștig mare pentru panduri. Domină spațiul aerian din zona sa, are o calitate decentă la pasare și chiar și-a încercat și șutul la poartă.

Zaina: Modest, rău de tot. Lipsit de viteză, de forță, de viziune. Doar ambiția pare singura sa calitate. Greu să contine în Liga 1 la ce arată acum.

Surugiu: Și el, ca și alții, capăt de linie. Nu oferă o fluență în pasare. Multe mingi la adversar, se încurcă în propriile driblinguri. Doar contribuția la apărare nu e suficientă la acest nivel.

Stana: Catastrofa meciului. Experiența sa nu face doi bani. Vine și după o perioadă lungă de absență dar unele gafe nu țin de acest aspect. Neconectat la joc, a adormit în prima parte și un adversar i-a furat mingea și a creat o ocazie de poartă. A pierdut un duel fizic cu Răsdan care a centrat extrem de periculos și în loc să revină a gesticulat neputincios. A mai centrat pentru nimeni și a mai trimis un șut jalnic de la 25 de metri. A mai contribuit cu o pasă de gol pentru Chiajna, pe contraatac, dar aceștia nu au finalizat.

Firțulescu: Are meritul de a fi marcat cu capul golul victoriei. Toate nerealizările sale se șterg și merită apreciat.

Negruț: Jucătorul cu cele mai multe driblinguri reușite de la Pandurii, omul cu centrarea de gol. Cât a stat vârf împins nu a existat, când a coborât să-și ia mingi a devenit singurul pericol pentru adversari.

Hlistei: L-a înlocuit pe Zaina în minutul 60 și a jucat corect din punct de vedere tactic.

Păcurar: Nimic de remarcat.

Hamed: A intrat în minutul 81 dar a fost foarte prezent în joc. Nu evită contactele fizice deși are doar 17 ani. A reușit în multe momente să țină mingea departe de poarta sa, s-a bătut pentru fiecare balon. Fotbalist de mare viitor.

Foto: www.panduriics.ro
www.sportingorj.ro

 

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.