RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Câinele și pisica / Pandurii, om cu om cu Dinamo

/ 7 martie 2017
Pandurii Târgu Jiu nu a contat în fața lui Dinamo și a pierdut și ultimul joc din sezonul regulat, 0-2 (Nemec min 34, Nistor, min. 85). Echipa din Târgu Jiu intră în play-out cu 10 puncte.

 

Pandurii a pierdut un joc ce era dinainte pierdut, cel cu Dinamo, echipă în mare formă de la venirea lui Cosmin Contra. 0-2 nu reflectă în totalitate dezechilibrul din teren. Practic, câinii nu au avut nici o emoție la Severin. Au insistat până au deschis scorul, 1-0, în minutul 37, apoi s-au retras deliberat și au cedat inițiativa gazdelor. Incapabilă să construiască, Pandurii nu și-a creat nici o șansă de gol, nici măcar nu a călcat prin careul advers cu excepția câtorva cornere.

Fotbalul pare că s-a terminat la Târgu Jiu. Șanse sportive ar mai fi, teoretic. Dar după un asemenea bilanț, o remiză norocoasă și patru înfrângeri, nu prea poți emite pretenții să rămâi în Liga 1.

De acum începe adevăratul campionat pentru olteni, în play-out. Pandurii pornește cu 10 puncte, după rotunjire, și trebuie să țină la distanță pe ACS Poli (7 puncte) și ASA Targu Mureș (6 puncte), aflate sub linie.

La egalitate de puncte cu oricare dintre echipele aflate acum sub linie Pandurii pierde datorită jumătății de punct de care a beneficiat la înjumătățire. Locul de baraj e maximum ce-și poate propune Pandurii. Dar și așa e misiune imposibilă. Băieții lui Stoican au obținut un singur punct din 9 posibile în fața unor echipe de play-out iar în acest ritm e sigur retrogradată.

Nimic despre țăranul Nistor care s-a bucurat că a marcat contra fostei echipe de parcă ar fi câștigat titlul. Puțin respect față de clubul care l-a inventat poate că nu era rău în ciuda problemelor sale din ultimul timp de la Târgu Jiu.

Pandurii, om cu om:

Stanca: S-a întrebuințat o singură dată, la șutul puternic de la 16 metri al lui Romera. Super intervenție ! Altfel nu a avut ce apăra. Golurile au fost imparabile.

Samson: A avut mici probleme cu Bumba dar s-a descurcat rezonabil. În atac este inexistent, chiar și pe posesia prelungită a propriei echipe. Nu urcă, nu centrează, nici nu încearcă…

Ene: Cel mai bun joc al său la Pandurii. Chiar dacă Nemec, omul său a marcat pentru Dinamo !! Dacă în meciurile trecute a mai greșit acum și-a făcut datoria excelent iar înfrângerea nu i se poate reproșa.

Fl. Ilie: Intervenție salutară la Bawab. Și el cu o prestație sigură. L-a trădat tehnica pe o urcare curajoasă în careul advers dar și-a dat cu stângul în dreptul, la propriu.

Bușu: Început bun, cu prezențe bune în terenul advers. Și pe faza de apărare s-a descurcat. Centrările sale sunt sub limita decenței în Liga 1.

Zaina: Vinovat la primul gol al lui Dinamo. A cedat ușor un balon în centrul terenului, Palic a recuperat prea ușor, a combinat cu Bawab și a centrat perfect pentru Nemec. Cu o fază înainte pierduse din nou ușor la un presing avansat al câinilor. În debut a trimis un șut periculos care a trecut puțin pe lângă poartă. Stoican a sancționat tardiv slăbiciunile sale și l-a scos în minutul 37.

Ket: Muncitor, bătăios dar are probleme cu tehnica. Pasele în spate și în lateral sunt maximum posibil.

Surugiu: O fantomă pe teren. Nu a fost prea prieten cu mingea în acest meci.

Stana: Abuzează de mingile lungi, dar nici nu are cu cine combina. Mijlocul pandurilor în zona centrală e inexistent și e nevoie să scoată mereu mingea la margine. Accidentat de Nemec a părăsit terenul în minutul 55.

Hlistei: Unul dintre puținii panduri care pot construi un viitor în fotbal. Are calitate tehnică, dar mai are nevoie de meciuri și realizări pentru a crește. Nu a fost cazul în meciul cu Dinamo unde a fost în media echipei, muncitor și cu realizări puține.

Negruț: Fără mingi utilizabile a fost un simplu spectator printre fundașii lui Dinamo.

Firțulescu: Mai viu ca la Botoșani dar tot fără să iasă în evidență cu ceva. Poate doar cornerul care i-a pus probleme portarului dinamovist să iasă puțin din tiparul mediocrității.

Trifu: Să fie la număr.

Hamed: La 17 ani pare o variantă mai viabilă decât Trifu sau Pîrcălabu, plafonați deja.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.