RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii face revoluție

/ 20 decembrie 2016
Pandurii a mai bifat o premieră în Liga 1. După ce a pierdut 0-3 cu Oțelul Galați la masa verde din cauza unei datorii neplătite către Dinamo în 2011, duminică, în ultimul meci al anului, a refuzat să mai joace după pauză la Târgu Mureș, la scorul de 0-2, invocând starea de impractibilitate a terenului.

 

E clar, terenul a fost impracticabil la Târgu Mureș la ora jocului cu Pandurii. Înghețată bocnă, suprafața de joc punea în pericol integritatea jucătorilor, însă centralul Marius Avram a considerat, în bătaia de joc generală, că se poate evolua.

Și acum încep discuțiile. Dacă Pandurii mai conducea la pauză se mai retrăgea sau nu? De ce arbitrul nu a găsit literea de regulament în R.O.A.F. că terenul e impracticabil iar Ionuț Popa, antrenorul de la ACS Poli a găsit-o? De ce Pandurii a acceptat să mai intre pe teren? De ce suprafața de joc de la Târgu Mureș nu dispune de instalație de încălzire a gazonului, cum sunt obligate toate echipele? Ce se va întâmpla în continuare?

Prima variantă: Pandurii pierde meciul cu 0-3, va primi o amendă și o penalizare de 3 puncte.

A doua variantă: Meciul se va rejuca de la 0-0.

A treia variantă: Meciul se va rejuca de la pauză, de la 0-2.

Iar acuzele lui Andrei Vochin mi se par inepții. El spune că Pandurii a ajuns la Târgu Mureș total nepregătită, adică fără patine. Păi jucătorii au evoluat în adidași de sală pe un teren de iarbă care impunea crampoane. Deci au fost pregătiți, dar cred că fotbalul românesc e total nepregătit pentru secolul în care trăim. În Liga 1 e un haos generalizat, iar spectatorii sunt o specie pe cale de dispariție.

Indiferent de consecințele retragerii de la Târgu Mureș, Pandurii trebuie să se reformeze, să construiască în această iarnă o echipă de caractere, gata să se bată pe teren pentru menținerea în Liga 1 la prețul corect al fotbalului românesc.

Salariile de mii de euro sunt hazardate în Liga 1 iar jucătorii trebuie să accepte să scadă prețul. Altfel vor sta pe bară sau se vor apuca de alte activități. Un lucru e cert: Dacă Pandurii va continua cu jucătorii din propria pepinieră își va semna sentința la retrogradare.

De apreciat atașamentul unor jucători ca Stanca, Ungurușan, Răuță sau Herea care au acceptat să intre pe teren la Târgu Mureș chiar și în condiții improprii. Merită tot respectul și admirația, indiferent de decizia lor din această iarnă.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.