RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Panduri cu ghetuțele goale / Pandurii, om cu um cu Steaua

/ 7 decembrie 2016
Absențele din defensiva oltenilor au cântărit greu pe Național Arena unde Steaua s-a impus cu 3-1. Pandurii rămân cu 24 de puncte după 19 etape disputate și fără nici un ban în buzunar de Moș Nicolae.

 

IMG_9771Cu resursele fizice epuizate, după cele două meciuri în șase zile (CFR Cluj și Voluntari) și mulți kilometri pe drum, și fără apărare, în absența celor trei titulari, Pleașcă, Vasiljevic și Grecu, așa s-a prezentat Pandurii pe Naționale Arena, în fața vicecampioanei. Chiar dacă Steaua nu traversa o formă bună, banii aruncați pe achiziții de Becali și-au arătat până la urmă valoarea și trupa din București s-a impus cu 3-1.

Pandurii nu a contat decât pe contraatac și a reușit să termine prima repriză în picioare și cu speranțe, 1-1, dar imediat după pauză castelul de nisip s-a prăbușit și Steaua a redevenit lider în Liga 1.

Petre Grigoraș a pus tunurile la final pe debutantul Brânzan, care, ce-i drept, a făcut un meci slab, dar până la a fi declarat vinovat de înfrângere e cale lungă. Mi-a adus aminte de debutul fundașului Pîrvulescu, aruncat de Grigoraș în luptă contra Stelei, 0-6 și care nu a mai prins nici un minut apoi la Târgu Jiu. E clar că, dacă Pandurii va continua în Liga 1 numai cu tineri, Petre Grigoraș nu e omul potrivit la Târgu Jiu.

Pandurii mai are de disputat două jocuri în 2016, cu Gaz Metan, la Severin și ASA Târgu Mureș, în deplasare, meciuri din care trebuie să obțină măcar 3 puncte. Dar, pentru Pandurii punctele contează dacă se aprobă planul de reorganizare, altfel falimentul îi trimite pe olteni în Liga a 5-a.

Pandurii, om cu om:

Stanca: A avut o intervenție bună în fața lui Enache la un șut din unghi, altfel cam tot ce a fost șut sănătos pe poartă a fost gol. Steaua a trimis 7 șuturi pe spațiul porții în timp ce Pandurii unul singur.

Brânzan: Primul joc ca titular în Liga 1 și a treia prezență pe prima scenă. La 20 de ani trebuia să ofere mai mult chiar dacă a avut în fața adversar direct un campion al României, Amorim. A fost mereu o pradă ușoară, nu a reușit să-l blocheze pe Pintilii la golul doi, iar apoi a făcut mult prea ușor un penalti la Momcilovic. N-a fost ziua lui norocoasă, dar nici nu merită arătat cu degetul.

Pițian: Revenit după o perioadă lungă ca titular pe postul de fundaș central s-a precipitat de multe ori și s-a pierdut în fața presingului avansat al Stelei. Oricum rămâne un om de bază din iarnă încolo.

Mrzljak: Al doilea meci ca fundaș central. Improvizația nu a ținut de această dată. A ratat șansa să respingă de două ori la primul gol. În primă fază, Man l-a dat ușor la o parte, apoi a nu a mai ajuns la mingea centrată pentru Enache. Oricum un joc plin de gafe.

Ungurușan: A început fundaș stânga și a încheiat fundaș central. Pe stânga i-a fost greu să contruiască rapid, a avut nevoie să multe mingea pe dreptul dar și așa Pandurii nu s-a omorât cu construcția. L-a pierdut din marcaj pe Enache în prima repriză, dar acesta a trimis pe lângă poartă. Experiența lui e totuși utilă pus în balanță cu a altor așa ziși fundași.

Răuță: Alergare multă cam degeaba. Când a avut mingea la picior nu a găsit întotdeauna cea mai bună cale de a continua. Caută mereu pasa în lateral sau în spate, nu are pasa lungă.

Sânmărtean: Spre deosebire de Răuță știe ce să facă cu mingea. De la el au pornit fazele periculoase la poarta lui Stăncioiu. La 0-0 a pus frână unui contraatac, preferând să întoarcă o minge ce trebuia trimisă spre poartă din careul stelist. Când a șutat a făcut-o defectuos dar și așa a ieșit o ocazie pentru olteni dar Voiculeț a șutat peste poartă. A gndit bine și contraatacul de la gol.

Antal: Din păcate a acuzat probleme medicale și a părăsit terenul în minutul 22, probabil cu întindere.

Voiculeț: A șutat de două ori dar nu a prins poarta. Efort bun fără cine știe ce realizări.

Herea: A muncit mult, dispus la efort a și marcat pe o contră. A terminat meciul ca fundaș dreapta și a surprins plăcut și acolo.

Țucudean: L-a dominat pe Tamaș care a rămas la cabine după duelurile pierdute cu Țucudean. El a recuperat la gol și a și pasat decisiv. Presing solitar în câteva rânduri, izolat în atac nu a avut mingi utile.

Hlistei: Nu a ieșit în evidență, dar ca și implicare merită notă de trecere.

Pîrcălabu: Ca și Hlistei își asumă inițiative dar rămne mai mereu fără continuare. Ori e blocat ori pasează prost.

Trifu: Dacă la început a impresionat acum nu mai oferă nimic.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.