RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Deja-vu în Gruia! / Pandurii, om cu om cu CFR Cluj

/ 30 noiembrie 2016
Pandurii Târgu Jiu a reușit a șasea victorie pe terenul echipei CFR Cluj în Liga 1, 1-0, gol marcat de Marian Pleașcă. CFR Cluj nu mai pierduse pe teren propriu de un an de zile.

 

img_0525Să bată Pandurii pe terenul CFR-ului e un deja-vu! Pandurii a înregistrat al șaselea succes în Gruia în istoria întâlnirilor directe cu CFR Cluj, un bilanț nemaiîntâlnit în fața altei formații din Liga 1. Dar, în condițiile grele prin care trece Pandurii era greu de prezis acest succes, mai ales că CFR Cluj nu mai pierduse acasă de un an de zile.

Și, totuși, cineva a crezut în echipa lui Grigoraș. Marin Condescu a anticipat succesul uriaș realizat de trupa din Gorj care respiră mai ușurată, cel puțin până se anunță depunctările. Revenirile lui Herea, Ungurușan și Grecu au fost decisive. Grigoraș a putut alinia un prim unsprezece competitiv, chiar și cu doi tineri Under 21 în teren (Pârcălabu și Hlistei).

Marian Pleașcă a marcat unicul gol al jocului, cu un șut de la marginea careului și a dus Pandurii la un total de 23 de puncte, la trei puncte de ultimul loc de play-off, ocupat de Dinamo.

Pandurii venea după o serie de 4 jocuri la rând fără victorie. Ultimul succes al oltenilor s-a înregistrat pe 15 octombrie, 2-1 cu FC Botoșani, la Severin.

Pandurii, om cu om:

Stanca: A avut o intervenție extraordinară pe final când a respins o reluare din 4-5 metri a unui adversar. Sigur pe centrări dar și pe mingile de jos. O singură ezitare, la șutul lui Larie de la mare distanță când a scpat în față, dar asistenul a anulat golul lui Bud pentru offside.

Pleașcă: Imbatabil pe partea sa. Poate cel mai în formă jucător de la Pandurii. A urcat de multe ori cu mingea la picior în jumătatea adversă și a reușit să și marcheze cu un șut plasat de la marginea careului. A încasat prea ușor un cartonaș galben.

Ungurușan: O nouă prestație reușită ca fundaș central. A salvat în două rânduri din fața porții, s-a bătut eficient cu fiecare adversar.

Vasiljevic: A intrat mai greu în joc cu câteva pase greșite, dar apoi și-a făcut din plin datoria. Senator la fazele fixe, nu a trecut nimic de el. Totuși, între el și Ungurușan și între el și Grecu au pasat în câteva rânduri clujenii și puteau ieși situații periculoase.

Grecu: Un aport defensiv bun. Nu a ajutat prea mult atacul. A anihilat bine jucătorii din bandă ca și Pleașcă de altfel, oamenii periculoși ai CFR-ului.

Mrzljak: Nu are ritm de joc la mijloc. Pauza pe care și-a luat-o se decontează acum în prestația sa. Ba apare, ba dispare din joc. Pe final a cam terminat resursele fizice, dar și așa este un om indispensabil în acest moment.

Sânmărtean: Găsește soluții minunate de pasare. Ține bine de minge, dă cursivitate jocului plus un efort considerabil.

Hlistei: Destul de modest. Cam tăvălit de adversari, nu a reușit să ofere un fotbal de înaltă calitate. A punctat la dorință.

Herea: Revenit în primul unsprezece a oferit pasa de gol pentru Pleașcă și a produs de unul singur și faza în care a lovit bara. În plus trebuia să primească și un penalti în prima parte când a fost împiedicat de Camora să urmărească mingea în careul advers. Pe final a ținut bine de minge la trecerea timpului.

Pîrcălabu: Implicare deosebită în joc, un travaliu deosebit, disciplinat tactic, vine bine cu adversarul direct. Pe atac nu a avut mari reușite pentru că nici jocul pandurilor nu a fost axat pe atac, nu a avut o posesie deosebită, nu a dominat adversarul.

Antal: S-a zbătut mult în gol pentru că a primit puține mingi, și acelea destul de puțin utilizabile. A avut un șut slab pe poartă după o angajare a lui Sânmărtean.

Trifu: Am văzut o preluare greșită într-o situație bună de contraatac, apoi o centrare în brațele lui Marc. Pe final nu a reușit să țină de minge, fiind deposedat ușor de fiecare dată.

Brânzan: A intrat în minutul 74 și s-a văzut în joc. A evoluat la închidere și a respins cu capul din careu, a mai avut o intervenție la Peteleu. A intrat excelent în joc, dar nu și-a putut stăpâni avântul și a încasat două galbene, al doilea în minutul 93.

Dodoi: A bifat al doilea meci în Liga 1. A intrat în minutul 90 în locul lui Antal.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.