RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Egalul dinaintea furtunii? Pandurii, om cu om cu Concordia

/ 4 octombrie 2016
Pandurii Târgu Jiu a smuls miraculos un egal pe terenul Concordiei Chiajna, 0-0, și a revenit pe loc de play-off. Lazar a fost eroul gorjenilor, de această dată.

IMG_8474Pandurii a acumulat 16 puncte după 11 etape și ocupă locul 6. Jucătorii așteaptă deblocarea situației la club altfel amenință cu greva.

Pandurii a pus capăt seriei negative de două înfrângeri la rând, reușind cu mult noroc o remiză pe terenul Chiajnei, 0-0. E primul rezultat pozitiv al gorjenilor în Liga 1 pe terenul sintetic de la Chiajna. Recent Concordia și Pandurii au mai remizat odată, 1-1, în Cupa Ligii dar gazdele s-au calificat mai departe la loviturile de departajare.

Dacă Pandurii și Chiajna și-au împărțit posesia, fiecare cu câte 50 %, ocaziile de gol au fost net de partea gazdelor. Lipsită de consistență în atac de ceva timp, trupa lui Grigoraș a trimis doar două șuturi pe spațiul porții chiar dacă tehnicianul a forțat pe final cu doi atacanți, Țucudean și V. Alexandru.

Dacă situația în clasament e încă bună, Pandurii fiind pe loc de play-off, situația la club e delicată.

În timpul lui Răducan, potopul

Clubul se îndreaptă spre desființare dacă membrii asociați, cei care au închis ochii la nesăbuințele lui Narcis Răducan, nu îndreaptă rapid lucrurile. Insolvența ar fi o posibilitate deoarece ar limita risipirea banilor de către Răducan, acest președinte care încasează prime, procente din vânzarea jucătorilor și un salariu exorbitant peste puterile clubului. Acest președinte care pierde proces după proces cu foștii jucători. Lukas Droppa joacă bine merci în Rusia, la Tom Tomsk, în timp ce Răducan ne aburește că e în litigiu cu jucătorul. Filip Mrzljak a plecat acasă pentru că Pandurii îi e dator și nu mai revine. Asta din cauza bătăii de joc a lui Răducan, care e cu banii la zi, fiind poate singurul din club care nu se poate plânge de restanțe.

Se aude că numai Nistor are de încasat 200.000 euro de la Pandurii și îi va încasa mai devreme sau mai târziu. Mai sunt datoriile la stat, mai sunt de plătit salariile actualilor jucători și antrenori…

Consiliul de Administrație al clubului s-a întrunit din nou (pentru a câta oară…), dar timpul vorbelor goale s-a dus. E timpul faptelor pentru că situația e din ce în ce mai gravă. Decizia e la ei, oamenii politici, de la Pimărie, Consiliul Județean plus CEO și Artego. Să se spună clar, până în alegeri ce au de gând cu această echipă, o susțin sau o lasă să moară… Impresia e că decizia s-a luat deja. Pandurii începe să devină o amintire.

Pandurii, om cu om

Lazar: După gafa din meciul cu Viitorul s-a revanșat parțial cu Chiajna iar egalul i se datorează în mare măsură. Spun pațial pentru că în meciul cu Viitorul s-au pierdut 3 puncte iar acum s-a câștigat un singur punct. Lazar a fost de departe cel mai bun om al pandurilor. A avut noroc la bara lui Bucurică și a mai parat de două ori senzațional la ocaziile lui Bucurică și Constantinescu.

Pleașcă: Pe fondul dominației pandurilor în prima parte a avut câteva acțiuni ofensive, o centrare bună și un șut cadrat. Defensiv a arătat și slăbiciuni. A luftat incredibil în propriul careu lăsându-i mingea lui Buleică în câțiva metri.

Pițian: Și-a pierdut omul din marcaj în debut și Cristescu a reluat peste poartă, cu capul dar a și salvat un gol ca și făcut pe final când a respins șutul lui Pena. A avut și o ocazie cu capul dar nu a găsit spațiul porții. Pe posesia pandurilor a arătat mai multă stăpânire ca altădată și a urcat cu balonul, a pasat și nu a bubuit mingea.

Vasiljevic: Și el a evitat o șansă mare de gol a gazdelor când a blocat șutul lui Roșu.Defensiv e ok, nu a arătat slăbiciuni. Din păcate, în atac stoperii pandurilor nu contează la faze fie.

Grecu: Și-a dat cu stângul în dreptul în debut, fază de tot râsul. A mai avut o pătrundere bună și a finalizat în out de poartă. Centrările sale au fost modeste spre proaste, astfel că nu a contribuit mai deloc în atac. Doar spectator la ocazia lui Constantinescu.

Obodo: Dacă te uiți la C.V.-ul lui te întrebui ce o căuta la Pandurii. Dacă te uiți cum joacă înțelegi de ce a venit la Târgu Jiu. Are o experiență care îi permite să țină de balon, să paseze de-a latul și în spate și cam atât. A fost eliminat în minutul 85 dar sunt de părere că arbitrul a greșit. Nu era un fault de al doilea galben, asta dacă și-a atins adversarul. Sunt reluări care nu îi dau deloc dreptate arbitrului.

Sânmărtean: Magicianul și-a cam pierdut bagheta. A avut 7 cornere și nu a trimis niciodată periculos. Ba de două ori a centrat prin spatele porții. A încasat un galben în debut după ce a pierdut mingea ușor. A driblat vreo doi adversari și când a ajuns în careul advers nu a obținut nimic. Când a fost adus la Pandurii credeam că fazele fixe o să aibă o pondere mare în jocul echipei dar Pandurii a marcat un singur gol din fază fixă în 11 etape. Trebuie remarcat aportul său defensiv, unul consistent cel puțin la Chiajna.

Antal: Oferă foarte puțin. Nu creează ocazii de gol, nu finalizează, nu se apără. Nu excelează la nimic.

Herea: Un cap peste poartă la centrarea lui Antal și un șut alături. Acestea sunt realizările mijlocașului ofensiv. Ce să mai ceri și un presing agresiv, avansat.

V. Munteanu: Egosit în continuare. A dat la poartă dintr-un unghi imposibil când în careu așteptau 3 colegi. Nu creează superioritate în flanc, nu scoate om din joc.

Țucudean: Un șut pe poartă în primele minute și atât. Fără gol în ultimele patru etape.

V. Alexandru: A intrat în minutul 66 și nu s-a văzut deloc.

Răuță: Cu el în teren Chiajna și-a creat două ocazii mari. Și i se spune închizător…

Bunoza: Revenit pe teren după o lună de zile cât a fost accidentat. A intrat în minutul 86 în locul lui Țucudean și a evoluat în fața apărătorilor.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.