RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Invincibilii…penibili / Pandurii, om cu om cu CSM Poli Iași

/ 21 septembrie 2016
Pandurii Târgu Jiu a suferit prima înfrângere în deplasare în 2016, 2-3 cu Poli Iași. Este prima victorie pentru Poli Iași după 6 meciuri în Liga 1. Pandurii nu mai pierduse în deplasare din 12 decembrie 2015, 1-2 cu Dinamo.

IMG_1187Petre Grigoraș a experimentat rotirea cadrelor la Iași și a început jocul cu 6 jucători noi față de etapa trecută, Stanca, Ungurușan, V. Alexandru, Trifu, Obodo și Herea. Puțini dintre ei au confirmat, asta ca să fiu indulgent. Cu excepția lui V. Alexandru și parțial Obodo restul au fost doar purtători de tricouri.

Defensiva oltenilor, a doua din Liga 1 până la acest meci, a fost lamentabilă în frunte cu căpitanul Ungurușan. Dacă până acum Pandurii încasase goluri doar din faze fixe, Poli Iași a marcat de trei ori din acțiune.

Pandurii a marcat în minutul 5 prin V. Alexandru iar Iașul a întors rezultatul prin reușitele lui Ciucur și Boiciuc. V. Alexandru a egalat la doi dar Iașul a câștigat cu golul lui Piccione după o gafă enormă a lui Stanca.

Și când te gândești că falimentarul club Pandurii și-a dus echipa la Iași cu avionul! Iar clubul face apel la fani să cumpere abonamente la Severin pentru ca Narcis Răducan (nu-i pot spune președinte pentru că un președinte aduce bani la echipă nu devalizează clubul) să poată încasa prime pentru victorie.

Pandurii, om cu om:

Stanca: Din nou titular după 7 jocuri. Mai apărase cu CSU Craiova, 2-1 în prima etapă când a provocat penaltiul din care oaspeții au egalat. Nu înțeleg de ce a fost odihnit Lazar, în formă bună ! Dacă tot a fost transportat până la Iași cât s-ar fi putut consuma între buturi dacă evolua ?  Așa… Grigoraș s-a fript din nou cu Stanca care a baletat prin poartă la cele 3 reușite ale gazdelor ca un tinerel care abia învață fotbalul. Sau ca un pensionar care nu mai are chef de joacă. Dacă Caparco, omologul său și-a salvat echipa în 2-3 rânduri, Stanca doar a privit neputincios la bucuria gazdelor.

Ungurușan: A revenit, chiar și căpitan, dar ne dăm seama de ce a stat pe bancă. Țigănașu l-a făcut arșice, banda dreaptă a fost bulevardul gazdelor. A contribuit cu multă generozitate la ultimele două goluri ale ieșenilor. Centrarea la golul doi al pandurilor nu mai are nici o valoare pentru că a compensat cu altă gafă enormă, dar Piccioni a lovit bara.

Buijs: Un balerin pe post de fundaș. Țigănașu l-a lobat ca în curtea școlii la golul doi. Ce dacă a bătut bine o lovitură liberă dacă în apărare a fost clovnul meciului.

Vasiljevic: Și el a fost ca un stâlp al defensivei…la fel ca ceilalți. Piccioni i-a luat fața cu fiecare ocazie.

Grecu: În primele minute l-a stâpânit bine pe Ciucur, părea că-l domină dar a venit minutul 35 când fostul său coleg s-a distrat cu el și cu ceilalți și a șutat leșinat în dreapta lui Stanca. Dacă tot nu s-a apărat nici nu a atacat…

Obodo: A revenit după câteva etape lipsă și a rezistat cam o repriză. Apoi a înotat prin iarba din Copou.

Răuță: Probabil va fi odihnit cu Viitorul. Ca un ”premiu” pentru prestația sa discretă. Revine odihnitul Pițian…

Trifu: Înțeleg că tinerii au oscilații în joc dar să se observe măcar dorință. Să bage capul în gheata adversarului cum se spune. La figurat…firește. Nu s-a evidențiat cu nimic.

Herea: A început mijlocaș ofensiv și a făcut presing în linie cu vârful Alexandru.  A avut o șansă imensă de a face 2-0 dar Caparco a respins voleul pandurului. A mai avut o șansă, dar a trimis peste poartă din 11 metri.

V. Alexandru: A marcat o dublă pentru Pandurii (min. 5, 57) la primul său joc ca titular. Sunt primele sale goluri în Liga 1. A mai marcat un gol în tricoul pandurilor în Cupa Ligii, la Chiajna. A fost unul dintre puținii care a dat satisfacție.

Sânmărtean: Introdus la 2-2 a prins în teren înfrângerea. A abuzat de mingile lungi pe cele două vârfuri, dar poate așa a fost tactica. S-a cam încurcat în driblinguri, jocul său nu a avut claritate și nu a putut evita înfrângerea.

Pârcălabu: Dacă Trifu a jucat slat el a jucat și mai slab. Prea crud pentru Liga 1. În duelurile fizice nu are nici o șansă iar tehnica nu-l dă afară din casă. Trebuie să mai crească.

Țucudean: Un galben și un șut pe mijlocul porții. Cam astea au fost bornele sale. Izolat între ieșeni nu a avut baloane.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.