RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Prima înfrângere / Pandurii, om cu om la meciul cu Steaua

/ 28 august 2016
Pandurii a suferit primul eșec al sezonului, 0-1 cu Steaua, pe teren propriu, în etapa a 6-a a Ligii 1. Echipa din Gorj rămâne cu doar 3 victorii în Liga 1 din 23 de întâlniri în fața Stelei, cel mai negru bilanț în primul eșalon.

 

IMG_4181Diferență mare dintre Steaua, locul 2, și Pandurii, locul 3. De atitudine, de abordare, de valoare până la urmă. Parcă s-a rejucat Steaua – Manchester City, dar cu Reghe în rolul lui Guardiola. Petre Grigoraș a învățat ceva din duelul româno-britanic și nu s-a aventurat să iasă la joc. Steaua a dominat clar iar Pandurii a accesat doar contraatacul.

Garnisită cu jucători cu experiență, poate prea „experimentați”, echipa lui Grigoraș s-a rezumat să apere un 0-0 care le păstra aura de invincibilitate, iar când a picat, inevitabil, golul, nu a știut să reacționeze. E drept că nici Grigoraș nu a avut reacție. A mutat 14 minute mai târziu cu trei oameni, dar nici așa terenul nu s-a înclinat spre poarta lui Niță.

Pandurii rămâne cu o singură victorie acasă, din patru jocuri, și un „-3” la adevăr care o recomanda mai degrabă pentru subsolul clasamentului decât pentru locurile fruntașe.

Sânmărtean, noul căpitan

Dacă în primele patru jocuri din Liga 1 ale acestui sezon Ungurușan a purtat banderola de căpitan, de două etape Sânmărtean este liderul din teren al echipei. Și Pleașcă a fost căpitan în Cupa Ligii, cu Chiajna, joc pierdut de olteni la loviturile de departajare dar și la Tel Aviv cu Maccabi.

Victoriile pandurilor cu Steaua

7 aprilie 2009: Pandurii – Steaua 2-0 (Tremonti min. 43, 68), antrenor Sorin Cîrțu

18 septembrie 2011: Steaua – Pandurii 1-2 (Rusescu min. 3 / Voiculeț min. 9, Pintilii min. 20). Antrenor Petre Grigoraș.

15 martie 2015: Pandurii – Steaua 3-1 (M. Roman min. 37, Shalaj min. 57, Eric min. 90 / Iancu min. 67). Antrenor: Edward Iordănescu.

Pandurii, om cu om

Lazar: Vinovat pentru înfrângere. Gol de portar, pe colțul scurt. Execuția lui Boldrin nu a fost fenomenală, dar Lazar a stat rău în poartă și a fost surprins. Până la gol apărase decent, cu câteva mici ezitări. Parada senzațională din minutul 78 nici nu mai contează.

Pleașcă: Preferat în locul lui Ungurușan, nu a făcut un meci strălucit. Multe faulturi în preajma careului, unele stupide, fără coerență în joc, susprins deseori de mingi în spatele lui. Contribuție slabă în atac. A alergat pe o contră 60 de metri și nu a reușit o centrare de calitate când echipa sa era în superioritate numerică. A salvat la sacrificiu la șutul lui Tănase din preajma careului mic.

Pițian: Surprinzătoare opțiunea lui Grigoraș cu Pițian pe linia de fund alături de Vasiljevic. Evoluția sa a fost decentă, fără erori capitale. A suferit mult la construcție, a abuzat de mingi lungi, ce-i drept, în multe situații fără soluții.

Vasiljevic: Impecabil jocul său. De netrecut.

Grecu: A pus multă presiune pe apărătorii adverși. A sprijinit în multe rânduri atacul, de multe ori chiar a alergat degeaba. Doar în debut s-a eliminat foarte ușor în fața lui Tănase, a plecat pe fenta stelistului, dar a gestionat bine relația cu Adi Popa.

Obodo: Neclar în acțiuni, parcă l-a încurcat balonul. Mai mult pe jos, a căutat mereu faultul. Un capăt de linie.

Sânmărtean: „Ciorba reîncălzită”, cum l-a numit Meme, nu s-a răzbunat pe Steaua. A strălucit rar. De notat doar pasa de maestru pentru Mrzljak, lăsat singur cu Niță. A bătut slab toate fazele fixe. Căpitan cu Steaua a stat pe teren 82 de minute, mai mult decât în precedentele jocuri. A început închizător apoi a fost trecut în bandă.

Mrzljak: A început extremă dreapta apoi a revenit la închidere. A semnat cea mai mare ocazie pentru gorjeni. Dacă cu CFR  a oferit un gol memorabil acum nu a fost în stare să-l bată pe Niță din 10 metri. L-a mai încercat o dată pe Niță și nici atunci nu a reușit să-l bată.

Voiculeț: Efort defensiv bun, dar la construcție a fost total neinspirat. Multe pase s-au oprit în piciorul adversarilor și nu e de mirare că Pandurii nu a ținut de minge. De notat un șut peste poartă din 16 metri. Departe de așteptări…

Herea: Un șut cu stângul, pe jos, fără probleme pentru Niță. Păstrat și el în teren 82 de minute, dar nu s-a prea văzut. Poate s-a epuizat pe faza de apărare, dar și când a avut mingea nu a prea a știut ce să facă cu ea.

Țucudean: Mereu cu spatele la poartă, izolat, s-a zbătut în van. Nici o șansă de gol, nici o minge utilă.

V. Munteanu: O centrare bunicică în minutul 95.

Răuță: Un cartonaș galben plus un offside la limită.

V. Alexandru: La câțiva centimetri de titlul de eroul meciului. Sau salvatorul pandurilor. Tamaș a respins eronat cu capul la ultima fază dar nu a profitat de la 1-2 metri de linia porții.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.