RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Din nou, față în față cu granzii Europei

/ 28 iulie 2016
Pandurii își caută din nou un drum către stele, echipa gorjeană luând startul în cea de-a doua sa campanie europeană după ce în prima a reușit să impresioneze printr-o calificare spectaculoasă în grupe și o prestație lăudabilă acolo în compania unor echipe de top.

pandurii el maccabiPentru Pandurii nu a fost deloc ușor în urmă cu trei ani, când trupa condusă atunci de Cristi Pustai debuta în cupele europene. Puțini gândeau atunci că gorjenii vor trece mai mult de un tur și și mai puțini îndrăzneau să spere că vor ajunge în grupe și se vor duela cu Fiorentina sau Dnepr. Am fost printre cei care au crezut cu tărie atunci că Hapoel Tel Aviv și Braga pot fi depășite la fel cum cred și acum că Maccabi nu este o echipă de care să nu poți trece în ciuda palmersului impresionant sau a celor câteva nume cu rezonanță cu care se laudă. Rămâne de văzut cum va reuși Petre Grigoraș să jongleze cu lotul pe care-l are la dispoziție astfel încât să obțină chiar din meciul tur cu Maccabi un rezultat care să îi confere un statut privilegiat vis-a-vis de calificare. Îi doresc lui Grigoraș inspirație maximă și Pandurilor și dramul acela de noroc de care, nu de puține ori, fotbaliștii au nevoie.

Spre deosebire de campania din 2013, Pandurii pleacă acum cu avantajul unui tur în care n-a fost nevoită să joace, cu un lot, cel puțin din punctul meu de vedere, mult mai experimentat, dacă nu și mai valoros, însă există și unele dezavantaje. În precedenta campanie nu a existat presiune, fiecare meci a fost luat ca un bonus, Pandurii fiind, cu excepția primului joc, outsidera care își permitea o abordare relaxată. Acum presiunea este mult mai mare, chiar dacă nici acum Pandurii nu sunt și probabil nici nu vor fi favoriți în cazul unei eventuale calificări în fața niciunui adversar. Maccabi pare mai puternică decât Hapoel, iar pentru play-off vin adversare care-ți dau fiori. Presiunea vine însă din altă parte. Pandurii trece printr-o perioadă în care existența-i este periclitată de situația financiară, iar cheia redresării este în acest moment doar o calificare în grupele Europa League.

Tocmai de aceea, dorind să retrăim împreună momentele magice de la Tel Aviv sau Braga, dar mai ales ca Pandurii să existe și să ne bucurăm și în anii ce vor veni de această echipă, trebuie să le ținem pumnii băieților și să le dorim succes în această campanie, până în grupele Europa League, chiar dacă unora, din nou, li se va părea imposibil. Hai, Pandurii!

Logo el

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.