RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Al doisprezecelea start

/ 22 iulie 2016
Cu emoții, ceva mai mici decât la debut, dar cu probleme mult mai mari, Pandurii pășește astăzi într-un nou sezon de Liga 1. În urmă cu 11 ani, pe Municipalul ce astăzi este ocupat de macaralele ce ne vor da noua arenă, Pandurii debuta în prima ligă cu speranța de a deveni o echipă cu blazon. Greu l-a făurit, dar astăzi are câteva performanțe cu care ne mândrim cu toții. Noi, gorjenii, cel puțin.

alb-albastru Pandurii 1962 600     Ce avem înaintea acestui start? Datoria de a nu ne face de râs în cupele europene, acolo unde Israelul n-a uitat noaptea de pomină când Pandurii elimina pe Hapoel Tel Aviv, Maccabi fiind acum echipa care ne stă prima, sperăm noi, în cale. O datorie au pandurii lui Grigoraș și în campionat. Un titlu de vicecampioană și un loc trei în ultimele patru ediții ale Ligii 1 obligă, iar play-off-ul este un obiectiv firesc chiar și atunci când ai probleme. Și ajungând la probleme, să nu le ocolim.

Poate pentru prima dată în istoria sa, clubul începe un sezon cu mari probleme financiare. Retragerea sprijinului CEO a picat ca o lovitură de tun în iarnă și a dereglat total mecanismele financiare care făceau din Pandurii o echipă fără probleme în  achitarea salariilor jucătorilor, acesta fiind pilonul stabilității la Târgu Jiu, unul dintre motivele pentru care unii din jucători au ales de-a lungul timpului să îmbrace tricoul Pandurilor. Fără acest sprijin financiar, Pandurii a devenit dependentă de banii din drepturile TV. Orice tranșă este așteptată cu sufletul la gură de o conducere ce nu a reușit până acum să atragă nicio altă sursă externă de finanțare, împrumuturile nefiind soluții sănătoase, ci doar niște „calmante” aplicate temporar. Efectele se văd în comunicatele emise de Camera Națională de Soluționare a Litigiilor, pagina LPF-ului fiind acum plină de memorii ale jucătorilor echipei gorjene. O parte din jucători își cer drepturile salariale restante, o alta fiind mai vehementă, cerând rezilierea contractelor. Nistor, Mrzljak și Acsinte nu mai vor să continue la Târgu Jiu, iar conducerea Pandurilor pare a nu avea la îndemână suficiente argumente pentru a-i face să gândească altfel. Iar acesta poate fi doar începutul. Probleme sunt și cu alți jucători, rămași sau deja plecați din curtea Pandurilor. Datoriile trebuie achitate, UEFA, sub a cărei monitorizare se află trupa gorjeană, nefiind deloc îngăduitoare cu acest gen de probleme. Nici pe plan intern nu vor avea parte de înțelegere, dacă datoriile vor continua să rămână neachitate, Pandurii riscând în viitor chiar o depunctare, așa cum Petrolul și CFR-ul au pățit-o deja în sezonul precedent.

Speranțe? Sunt și acestea! Viitorul Pandurilor poate fi și roz, însă pare a fi legat doar de o singură situație, cea în care gorjenii vor pătrunde din nou în grupele Europa League. Greu, în anumite condiții aproape imposibil… Echipa din Tel Aviv nu este sperietoare, Pandurii poate face încă o dublă bună contra unei echipe din Țara Sfântă, dar ceea ce o așteaptă pe trupa lui Grigoraș în play-off-ul Europa League ne dă fiori. Totuși, speranța moare ultima! Hai, Pandurii!

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.