RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Băleștiul a luat cupa!

/ 12 iunie 2016
Pe un teren încărcat de istorie fotbalistică gorjeană, acolo de unde mulți jucători și echipe cu nume au părăsit terenul de joc cu capul plecat, Internațional Bălești și Petrofac Țicleni au luptat cu ardoare pentru Cupa României. Când toți se pregăteau de prelungiri, Internaționalul a dat lovitura și a punctat decisiv.

IMG_9856Cu multe personalități în tribună, alături de președintele AJF Gorj, Mihai Prunariu, au stat președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, primarii celor două localități care au dat finalistele, Radu Constantin și Mădălin Ungureanu, dar și cel al celei care a fost gazdă duminică, doamna Ioana Bușe. Mai mult dect atât, un nou primar a fost și observator la acest meci, Birău Dănuț, noul primar al orașului Târgu Cărbunești.

Anihilare totală în prima parte

Revenind la jocul care a decis câștigătoarea cupei, acesta a fost unul încleștat, cu destul de puține faze de poartă. Abia după un sfert de oră portarii au avut și ei emoții. Frățilescu a șutat din poziție bună pe lângă poartă, iar Amariei a șutat din unghi, iar Negreț a respins în corner. De cealaltă parte, Burlacu a fost deschis excelent în zonă centrală, a pătruns și apoi a întors pentru Segîrceanu, dar fundașii celor de la Petrofac s-au retras și au îndepărtat pericolul.

IMG_0066

Pauza a chemat și golurile

Fără goluri în prima parte, meciul a devenit mult mai animat în a doua sa jumătate. Petrofac Țicleni a deschis scorul în minutul 53, după ce Burlacu a executat o lovitură liberă de la mare distanță, mingea a fost deviată și a ajuns la Stamatescu, acesta executându-l cu sânge rece pe Morma. Internațional Bălești a forțat egalarea, Petrofac s-a apărat cu îndârjire, dar nu a reușit să-și păstreze avantajul luat dect 20 de minute. În minutul 73 Negreț a gafat, mingea a ajuns în cele din urmă la Șitoianu, care a înscris din apropiere și a repus semnul egal între cele două finaliste. Clenciu, de la Internațional Bălești, putea lămuri mai devreme lucrurile, dar șutul său de la distanță a șters bara transversală. Minutele de prelungiri ale reprizei secunde au fost fatale pentru Petrofac, care spera să joace încă două reprize de prelungiri. La ultima fază a jocului, mingea respinsă de țiclenari a ajuns la Munteanu, care a scos din joben o execuție fenomenală, mingea găsind vinclul. Supărarea a fost mare în tabăra Petrofacului, care a sperat la uj oment dat la trofeu, dar acesta a fost adjudecat de vicecampioana Gorjului din acest sezon, Internațional Bălești urmând să dispute astfel Supercupa Gorjului în compania Gilortului Târgu Cărbunești, în deschiderea sezonului viitor.

IMG_0361

Premiați cu un rând de echipament

Asociația Județeană de Fotbal Gorj a organizat nu doar finala, ci și festivitatea de premiere, una precedată de premierea pentru întreg sezonul. Câștigătoarea Cupei României, faza județeană, a primit nu doar trofeul și diploma, ci și un rând complet de echipament. Pe lângă aceste premii, diplome și trofee, Internațional Bălești și-a câștigat și dreptul de a începe de la sfârșitul acestei veri și parcursul în faza națională a Cupei României, competiție aflată în patronajul Federației Române de Fotbal, pentru primul tur urmând a i se alege un adversar dintre echipele gorjene ce au evoluat în sezonul trecut în Liga a 3-a, respectiv Minerul Motru sau Pandurii II Târgu Jiu.

Internațional Bălești – Petrofac Țicleni 2-1 (0-0)
Stadion „Petrolul”, Stoina, spectatori: 650

Au marcat: Șitoianu (min. 73), Munteanu (min. 90+4) / Stamatescu (min. 53)

International: Morma – Clenciu, Iovan, Gioagă, Negrea, Dăianu (min. 67 Munteanu), Chiriac (min. 58 Coiculescu), Vasilică, Amariei, Frățilescu (min. 82 Drăgoi), Șitoianu. Antrenor: Dan Vasilică.

Petrofac: Negreț – Murdărea, Amzucu, Codarcea, Marin, Stamatescu, Mocanu, Adi Popescu, Burlacu, Segîrceanu (min. 89 Pîrvuțoiu), Toropu. Antrenor: Samir Bufanu.

Au arbitrat: Alexandru Cilică, David Constantinescu, Gică Albulescu. Rezervă: Daniel Pîrvan.

Observatori: Dănuț Birău și Marius Zgovancu.

Cartonașe galbene: Frățilescu, Dăianu, Gioagă / Toropu, Mocanu, Ad. Popescu, Segârceanu, Murdărea.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.