RSS post comments feeds rss email feeds twitter

„E imposibil să o iau de la capăt fără suport financiar real”

/ 8 iunie 2016
Edi Iordănescu pune condiții pentru a-și prelungi contractul cu Pandurii, una dintre acestea, și cea mai importantă, legându-se de rezolvarea cât mai rapidă a problemelor de ordin financiar, ceea ce ar oferi posibilitatea gorjenilor să-și asigure serviciile unor jucători din vechea gardă și să umple golurile lăsate de cei care deja au plecat.

sport-1-17

În timp ce unele publicații îl dădeau ieri ca și plecat de la Pandurii, Iordănescu jr. a scris pe contul personal de facebook că este încă în vacanță și nu a luat vreo decizie cu privire la viitorul său. Acesta și-a declarat din nou atașamentul față de echipa alături de care a terminat sezonul 2015/16 pe locul 3 în Liga 1, dar, în ciuda acestui fapt, fiul selecționerului a tras poate printre ultimele semnale de alarmă cu privire la cât de greu cântărește stabilitatea financiară în hotărea pe care o va lua. „E imposibil, după ce vara trecută am construit împreună cu Narcis din mers o familie și o echipă frumoasă, să pot găsi motivația necesară să o iau de la capăt în această vară fără suport financiar real. Iar MEDIOCRITATEA nu o voi accepta niciodată. În cazul unei despărțiri, viața va merge înainte și sunt sigur că Pandurii nu va muri. Sper ca oricine va veni după Edi Iordănescu să aibă mult succes și poate într-o zi, în viitor, să fiu din nou antrenorul pandurilor pe un stadion nou și plin cu suporteri”, este doar un pasaj din postarea lui Edi de pe rețeaua de socializare, care, cel puțin la prima vedere, pare să prefațeze un eventual răspuns negativ al antrenorului dat celor de la Pandurii.

Mrzljak rămâne „pandur”

Deși mai mulți jucători au depus memorii pentru a deveni liberi de contract, printre care și croatul Filip Mrzljak, președintele Narcis Răducan nu este îngrijorat de posibilitatea pierderii încă unui titular: „Nu am nimic de spus în cazul lui Mrzljak. El este jucătorul clubului, și-a primit banii la zi, deci nu sunt probleme. E problema lui ce cere. Sunt mulți jucători care vor să joace în străinătate, sunt convins, dar trebuie să mai aducă și bani la club, nu? Dacă tot și-au făcut vitrina asta jucând la Pandurii. Filip Mrzljak are contract trei ani cu clubul Pandurii și nu poate să plece. Nu are restanțe de trei luni pentru a deveni liber de contract. El poate să depună ce vrea. Orice jucător, chiar dacă este cu plata la zi, poate să-și depună actele, important este ce decide comisia. Sunt jucători la Pandurii care ar putea să devină liberi de contract, dar jucătorii care în linii mari am stabilit că dorim să îi ținem, nu sunt probleme cu ei”, a spus Răducan.

Ropotan, spre zona Golfului

Venit în iarnă la Pandurii, Adrian Ropotan semnase pe un an cu trupa gorjeană și reușise să reintre în circuitul echipei naționale după evoluții consistente în tricoul alb-albastru. Însă, mijlocașul nu a prins lotul de 23 pentru Euro 2016 și o propunere sosită din zona Golfului l-a făcut să-și rezilize înțelegerea cu Pandurii. Inițial, se vorbise și de un interes al echipei Dinamo pentru acesta, dar o clauză a contractului existent între olteni și „Ropo” era ca Pandurii să nu se opună unei plecări a jucătorului în străinătate din postura de agent liber. „Ropotan are o discuție foarte avansată cu o echipă din Golf și m-a rugat să-l las să plece. Va câștiga acolo de 7-8 ori mai mult decât putea lua la noi. Am vorbit azi cu el, am încheiat amiabil. El nu ne-a costat niciun ban si ne-am ajutat reciproc. Era normal să-l lăsăm să plece, el mai avea până în iarnă contract cu noi. Dar e vorba de familia lui, e normal și omenește să-l lăsăm să plece”, a declarat Narcis Răducan la DigiSport.

Mijlocașul de 30 de ani a bifat 10 prezențe în tricoul pandur, jucând în total 830 de minute la clubul gorjean, pentru care a și marcat un gol în victoria contra Viitorului Constanța din ultima etapă a sezonului regulat.

Hora, tot mai aproape de Polonia

Ioan Hora îi poate scoate pe gorjeni din impas, iar transferul golgheterului Ligii 1 este așteptat cu interes la Târgu Jiu. Pandurii s-au înțeles cu polonezii de la Lech Poznam, iar, în acest moment, de pe contract mai lipsește doar semnătura vârfului de 27 de ani. „Nu vă ascund că suntem foarte aproape de a finaliza transferul lui Hora. Noi, clubul, ne-am înteles deja cu echipa poloneză, mai rămâne ca și jucătorul să fie de acord pentru a semna contractul. Dacă nu, vom aborda celălalte piste. Evident, Hora este acum jucătorul pandurilor și nu se poate pune problema unui memoriu. În eventualitatea în care nu se va concretiza nici o ofertă, el va continua cu echipa din Târgu Jiu. Doar avem nevoie de serviciile sale în cupele europene, iar apoi vom putea discuta din nou”, a dezvăluit Narcis Răducan.

„Nu am închis ușa pentru Pandurii, pentru că eu nu pot să închid ușa unui club care deja este parte din sufletul meu, unde am cunoscut oameni deosebiți, unde am trăit momente speciale și, cel mai important, unde am simțit apreciere și un entuziasm deosebit din partea suporterilor. Totusi, e o situație pe care nu o pot accepta (blocajul financiar, lipsa unui buget sigur pentru sezonul următor și plecarea unor jucători importanți în prag de Europa League). – Edward Iordănescu.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.