RSS post comments feeds rss email feeds twitter

„Mă tem de greci și când aduc daruri”

/ 6 mai 2016
00Despre ce se va întâmpla la Energia în perioada următoare nu se cunosc prea multe informații. Echipa a fost preluată în urmă cu 17 zile de firma Collazen, prin omul de afaceri elen Krokos Nikolaos, dar până acum nu s-a elucidat niciun mister din toate câte planează asupra viitorului gorjenilor. 

Președinții de la Energia se feresc să ofere prea multe detalii în legătură cu înțelegerea parafată pe cinci ani cu grecii, limitându-se la un comunicat de presă emis în seara zilei de 20 aprilie, unul prea evaziv pentru numeroasele întrebări la care ar trebui să se răspundă. Au trecut deja mai bine de două săptămâni de când elenii au căpătat echipa de baschet a Energiei și tot ce au făcut în acest timp au fost doar poze și promisiuni.

Între timp, pe pagina personală de facebook, un anume Stathis Smyris a anunțat, printr-o postare, că este noul team-manager al grupării târgujiene, însă, la scurt timp, informația a fost ștearsă de acesta de pe cunoscuta rețea de socializare. La numai o zi distanță, același personaj a revenit cu o nouă postare prin care încerca să-i liniștească pe fanii Energiei, punându-i să aștepte încă șase zile pentru a vedea concret ce schimbări se vor face în sânul formației cu locul 3 EuroChallange în palmares. De asemenea, Smyris a ales să înlăture și această postare la o oră distanță de la publicare. S-au scurs cele șase zile… de asemenea, sărbătorile pascale, și nimic nu pare că se mișcă pentru un plan concret.

Vorbim despre un nume ce a mai avut tangență cu sportul românesc din funcții de conducere, fiind manager la echipa de fotbal CS Severin, pe care a părăsit-o în 2013, după un plan eșuat al unor oameni de afaceri greci de a investi în echipa de pe malul Dunării. La finalul sezonului 2012/2013, CS Drobeta Severin a retrogradat. În același an, Smyris a încercat să se apropie și să pozeze în salvator pentru FC Rapid București, fiind văzut de giuleșteni ca „gropar” al formației din Severin și îndepărtat (Groparul de la Severin vine să pună bomboana pe colivă Rapidului). Însă, bomboana pe colivă a venit în 2014, când același Stathis Smyris a fost numit, în lipsa unui act oficial între cele două părți, director general la Viitorul Domnești, club de fotbal ce evolua pe atunci în liga a 3-a. Nu a durat mult, iar grecul a dat birt cu fugiții, lăsând baltă proiectul cu care le luase ochii ilfovenilor (La Domnești s-a confirmat proverbul cu feritul de greci).

(Și) Energia Târgu Jiu poate pica în plasă, în funcție de persoanele în mâinile cărora se vor afla frâiele oltene. Totul poate eșua lamentabil, dacă în poziții de conducere vor fi propulsați oameni pe criterii neprofesioniste, precum cele de prietenie sau financiare, fără vreo pregătire și expertiză în ceea ce privește fenomenul baschetbalistic. În definitiv, Energia nu este jucăria nimănui.

S-ar părea că AMATORISMUL va predomina la Energia atâta timp cât viitorul acesteia a ajuns să se decidă pe facebook și pe alte rețele de socializare.

Atenție la țeapa greceascăe doar un alt titlu apărut într-un ziar național ce ar trebui să-i privească pe cei care promit marea cu sarea la Târgu Jiu. Sau poate nu doar un simplu titlu…

P.S.: Citatul din titlul articolului îi aparține lui Homer, însă noi nu vrem să generalizăm. Ne plecăm în fața lui Kakaroudis, care a fost primul grec nu doar de la Energia, ci și din baschetul românesc, în fața lui Glyniadakis, erou al gorjenilor în sezonul trecut, dar și a lui Diamantakos, fidel echipei până la final. Însă ne rezervăm dreptul de a ne întreba: „Cine sunteți și ce vreți de la Energia, domnilor?”.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.