RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Începe asaltul pentru locul 2

/ 17 aprilie 2016
Pandurii a vizat frumos în acest sezon crezând că este posibil să întreacă cea mai bună performanță de până acum, a vizat la titlu, dar după victoria Astrei doar o minune o mai poate duce pe primul loc. În schimb, înfrângerea Stelei face mai accesibil locul 2.

 

IMG_4587       Partida de la Ovidiu poate însemna un pas important pentru gruparea gorjeană, care are acum un obiectiv realizabil, locul 2 fiindu-le la îndemână dacă vor reuși și o surpriză în deplasarea din București, contra Stelei. Pentru ca în acest an să poată egala acea performanță din vara anului 2013, când a terminat pe locul secund în Liga 1, Pandurii nu are voie să facă prea mulți pași greșiți, așa că o victorie în fața Viitorului este obligatorie. Înainte de a se lupta însă pentru locul 2, Pandurii trebuie să învingă la Ovidiu pentru a se asigura de locul 4 și pentru a fi în luptă pentru poziția a treia, ultimele runde, în care va întâlni chiar primele trei clasate, urmând a decide totul: „În condiţiile în care în ultimele trei etape avem cu Dinamo, Steaua şi Astra, avem nevoie de cele trei puncte cu Viitorul. Mergem să câştigăm la Viitorul, să ne impunem jocul. Nu va fi uşor, rămâne dezamăgirea că am fi putut mai mult. Sunt suficient de realist să spun că a fost un an de compromis, am jucat doar în deplasare, departe de casă şi fără suporteri, plus problemele financiare. Nu pot şterge cu buretele pentru ce au reuşit anul acesta”, a declarat Edi Iordănescu.

Se anunță schimbări în echipă

Una dintre schimbările pe care Edi Iordănescu este nevoit să le facă este provocată de cartonașul galben încasat de Cristi Săpunaru. Fiind a patra avertizare din play-off, internaționalul pandur va sta în această rundă. Foarte probabil, Edi Iordănescu îl va arunca în luptă și pe Gordan Bunoza, care nu a jucat până acum niciun minut pentru prima echipă. Nicoară ar putea și el să reintre în primul unsprezece, așa cum ar putea reveni și Ropotan, după suspendarea efectuată runda trecută. Grecu, slab în ultimele evoluții, i-ar putea lăsa locul lui Acsinte, iar Mingote ar putea reintra și el în poartă după ce Stanca a încasat trei goluri în ultimul meci. Chiar dacă spune că vrea sânge proaspăt în echipă și că va arunca în luptă și jucători care au evoluat mai puțin, Edi Iordănescu explică și de ce nu vor fi prea multe schimbări: „Nu pot schimba cantitativ mult, nu vedeţi mai mult din jumătate din jucători schimbaţi că nu am mai avea relaţii de joc, nu am avea tonus şi ritm de joc. Încercăm să producem un impuls în echipă schimbând 3-4 jucători”, a mai declarat Edi Iordănescu. Dacă el a anunțat deja ceva schimbări la nivelul primei garnituri, Edi Iordănescu se așteaptă ca Gică Hagi să nu facă tot atât de multe modificări față de etapa precedentă: „Nu ştiu ce vrea Gică şi în ce măsură se concentrareză pentru sezonul viitor de pe acum. E posibil să facă şi ei schimbări în primul unsprezece. Poate va dori să înainteze în clasament. Cred că 8-9 jucători din primul unsprezece vor juca. Vor juca cu aceeaşi linie de fund, e posibil să joace în aceeaşi formulă, nu cred că vor schimba mai mult de 2-3 jucători”.

Adeptul vitoriile „italienești”

Fiind un antrenor ce pune foarte mare preț pe organizare și pe o apărare cât mai exactă și spune că nu-l încântă foarte mult un meci cu multe goluri cât îl face fericit o victorie cu 1-0: „Sunt mulţumit cu 1-0. Sunt antrenori care acceptă să primească patru goluri, dar să marcheze cinci. E vorba de filosofie. Eu, ca antrenor, vreau echipe organizate, care nu primesc gol, care se apără bine şi nu pierd meciuri. Aici e o mare realizare pe care am făcut-o la Pandurii. Ca să înveţi să câştigi trebuie să înveţi să nu pierzi, să te obişnuieşti să nu pierzi, să nu accepţi să pierzi, să nu ieşi învins de pe teren. Apoi vine pasul decisiv, când începi să înlănţui victoriile. Noi acum suntem genul de echipă care pierde greu”, a explicat Edi Iordănescu stilul său de a antrena echipe.

În ultimele zece partide disputate, Pandurii a pierdut un singur joc, cel cu Steaua, perioadă în care a obținut trei victorii și șase remize. În cazul unui succes la malul mării, Pandurii are ocazia de a se apropia la doar două puncte de Steaua, echipa aflată acum pe locul secund în Liga 1. În cele nouă partide anterioare dintre Pandurii și Viitorul, echipa gorjeană s-a impus de patru ori, de trei ori s-au înregistrat rezultate de egalitate, iar de două ori au câștigat elevii lui Gică Hagi.

„Avem obligaţia faţă de noi, club şi suporteri să terminăm bine şi cât mai sus. Veţi vedea jucători noi în teren. Trebuie să jucăm. Am luat șapte puncte Viitorului, cu ASA am luat 10 puncte din 12. Puteam acumula mai multe puncte în play-off, dar asta este… Singura înfrângere e dintr-un penalti, contestat, acordat în minutul 90. Există regretul că puteam mai mult”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.