RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Porter Troupe rupe tăcerea

/ 15 aprilie 2016
Energia a retrogradat sportiv din Liga Națională de Baschet Masculin la capătul sezonului 2015-2016, clubul se află la un pas de faliment, iar fostele embleme ale echipe îi acuză pe cei care s-au ocupat de destinele echipei.

 

troupe 14Porter Troupe, cel care a fost căpitanul Energiei în aproape toată existența clubului gorjean în primul eșalon al baschetului românesc, jucător emblematic pentru această echipă și extrem de iubit de fanii târgujieni, a părăsit corabia înainte de a se scufunda și chiar dacă nu a dat la momentul respectiv prea multe explicații, americanul a așteptat finalul sezonului pentru Energia pentru a-și spune off-ul.

badescu   Extrema americană, recent desemnată MVP în All Star Game 2016, a căutat să arate, printr-un mesaj postat pe Facebook, adevărata față a conducătorilor. Troupe spune în lunga sa expunere că iubește echipa, dar nu muncește gratis, însă cel mai rușinos lucru, peste care nu a putut trece, a fost minciuna care le era servită zi de zi. Iată și mesajul integral postat de Porter Troupe în care-i face praf pe conducătorii Energiei, Dan Cumpănașu și Alin Bădescu fiind rugați la final să ofere situației create un final decent: „Am păstrat tăcerea în legătură cu acest subiect din respect față de foștii mei colegi și pentru treaba pe care încercau să o facă la Târgu Jiu, dar acum tăcerea ia sfârșit. Am jucat pentru acest oraș vreme de șase sezoane. Am sângerat pentru acest club, pentru oamenii de acolo, pentru fani, pentru frații mesaj portermei. Am dat totul și nu cred că este vreo persoană care să pună sub semnul întrebării efortul meu și implicarea mea. Modul în care m-au tratat pe mine și pe băieții care au încercat să ajute echipa de baschet să salveze acest sezon este rușinos. Înainte de toate, cu toate că am iubit clubul, nu joc gratis. Este modul în care-mi fac viața, îmi plătesc facturile, modul în care-mi câștig pâinea. Exact ca unul care muncește într-o bancă, sunt profesionist. Am muncit din greu pentru fiecare cent și să nu fiu plătit în acest an a fost extrem de stresant pentru mine atât din punct de vedere financiar, cât și psihologic. Dar mai mult decât atât, faptul că am fost de nenumărate ori mințit în față este demn de dispreț. Foștii mei coechipieri merită mult mai mult. Dacă ești de acord să faci ceva, fă-o tu! Acești băieți au plecat luni fără a-și primi banii, toți sunt oamenii în toată firea cu lucruri pentru care trebuie să plătească, cu familii etc… Dar cel mai rău este că ei au primit doar promisiuni goale iar și iar, să se sacrifice pentru niște oameni cărora nu le pasă de ei. Fă asta pentru club, clubul are nevoie de tine și promitem că te vom plăti înainte de final. Te vom plăti săptămâna viitoare, tu stai concentrat și, te rog, fă-ți treaba. Sună amuzant, dar săptămâna viitoare nu a mai venit, iar viețile și planurile a 14 băieți au fost năruite într-un fel ce nu poate fi reparat. Rușine, domnule Alin Bădescu, rușine, domnule Dan Cumpănasu… Vă rog doar să ne plătiți și să lăsați lucrurile astea să se termine cu o minimă demnitate!”.

La mesajul postat de Porter Troupe au răspuns mai mulți jucători, actuali sau foști, ai Energiei. Dintre cei care au trecut pe la Energia și care au aprobat spusele lui Porter se numără Louis Darby, Joe Barber, Michal Kremen, Giordan Watson și Dragoș Andrei. Darby a fost cel care a postat cel mai dur mesaj: „Știi deja că și eu cunosc ce primesc și ce dau acești oameni. Nu știu prea multe despre Alin (n.red. – Alin Bădescu), dar domnul DAN (domnul care-ți pufăie fumul în față)… Ar trebui să-i fie rușine! Au uitat cine i-a ținut cu locuri de muncă. Cred că, în sfârșit, oamenii îi vor vedea în adevărata lumină. darby messageNimeni nu joacă gratis. Nimeni nu muncește gratis. Pun pariu că cei doi băieți au fost plătiți. Știi că, dacă
aș fi acolo, le-aș fi aruncat cu mingea de baschet în cap, frate mai mare! O, nu mă plătești? Poc!”, a fost răspunsul lui Loius Darby. Kremen a promis că în curând își va spune și el, în curând, ultimul cuvând despre Energia, în vreme ce Dragoș Andrei îi acuză pe cănducătorii Energiei că a uitat de ei în momentul în care au venit banii dați doar către echipa de handbal: „Ce e şi mai rău e că ieri (n.red. – marți) Bădescu a primit bani de la Consiliul Județean și a plătit doar echipa de handbal!!! N-a plătit pe cineva din echipa de baschet, deşi ne-a spus că, înainte de a pleca, el ne va plăti cu cel puţin o lună! Nu înțeleg cum poate face ce vrea cu banii şi nimeni nu se ia de el!”, a declarat și jocătorul român adus în vară la Energia.

www.sportingorj.ro
Comentează!

1 Comentariu până acum

  • kobe spune:

    Porter,e cam tarziu sa te dai victima.Daca aveai sange in instalatie trebuia sa vorbesti atunci sau sa taci pt.totdeauna…De ce acum?De ce nu au zis nimic atunci,nici ceilalti care au plecat,Kremen,Barber,Watson?V-au mintit,ziceti voi…cum au reusit?Sunteti si voi copii mari,nu?!!Nu cred ca v-ati fi lasat pacaliti asa de usor…
    Tot respectul pentru munca voastra,dar daca aveati probleme trebuia sa o spuneti la timpul potrivit.Ceea ce faceti acum este sa aruncati cu noroi in imaginea unui club care,totusi,v-a oferit niste salarii enorme pentru valoarea unui baschet romanesc muribund!Si asta intr-un moment in care minerilor li se taiau din salarii!!!
    Probabil ca cineva va impinge la acest scandal tardiv,ramane de vazut cine si de ce?!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.