RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Generația U18 a CSȘ Târgu Jiu, la un nou Turneu Final. Va fi ultimul!

/ 14 aprilie 2016
Echipa de under 18 a CSȘ Târgu Jiu a izbutit să se califice și anul acesta la Turneul Final al acestei categorii de vârstă, unul care va pune punct junioratului pentru sportivii unei generații ce are la activ trei titluri naționale.

13006683_1240566405971762_6835960810959436402_n

„Este peste realizările unei echipe normale…”, spunea, imediat după câștigarea titlului național la under 16, profesorul unor copii ce au îmbrățișat dragostea pentru baschet de la vârste fragede. Un nume reprezentativ al sectorului juvenil în baschetul românesc, Gabriel Bekeș, care, în 2014, în cadrul Turneului Final organizat tocmai la Târgu Jiu, aducea locul întâi pentru clubul sportiv școlar din orașul lui Brâncuși, un loc 1 cu care profesorul Bekeș și elevii săi se obișnuiseră deja prin prisma aurului cucerit, în două rânduri, în 2011 și 2012.

Din 2014 nu s-a mai atins o asemenea performanță, dar aceiași sportivi au continuat să aducă rezultate notabile sportului gorjean la acest nivel. În sezonul 2015/2016, însă, a fost mai greu ca niciodată. Lipsiți de Adrian Vlad, jucător ce a decis să renunțe la baschet în vara anului trecut, și cu vârfuri de generație precum Alexandru Berca și Silviu Sanda, CSȘ Târgu Jiu s-a calificat la Turneul Final, pregătită de fostul component al Energiei, Alexandru Gliga. Va fi ultimul turneu de acest gen pentru majoritatea tinerilor baschetbaliști ai acestei formații, care, începând cu următoarea ediție, vor fi nevoiți să facă pasul spre echipe din primele două eșaloane ale țării dacă doresc să nu-și încheie conturile cu sportul ce le-a marcat copilăria.

Vorbim despre o generație care nu a ratat niciun Turneu Final și care are o medalie de argint la Baby-baschet. Nu s-a decis unde va avea loc ultima fază a Campionatului Național under 18, dar sunt șanse ca aceasta să fie organizată în București, în contextul în care niciun alt club calificat aici nu va dori să ia spre organizare Turneul Final din 2016.

Nu trebuie uitat nici ajutorul primit de Energia Târgu Jiu de la tinerii baschetbaliști prin deplasarea lor la Pitești, pentru meciul din Liga Națională cu BCM U Pitești, unul ce ar fi putut atrage desființarea clublui din cauza neprezentării „vedetor”, aflate, la acel moment, în grevă.

Lotul este format din: Alexandru Berca, Silviu Sanda, Alexandru Buzuloiu, Eduard Bălcescu, Horia Constantinescu, Gabriel Ciurea, Alexandru Buju, Marcian Popescu, Horia Homescu, Radu Rîșniță, Robert Nanu, Alex Bălășoiu, Iulian Lilă, Horia Lungescu și Dan Mihăescu (ultimii cinci veniți de la echipa de U16). Antrenor: Alexandru Gliga. Prof. Gabriel Bekeș a avut un rol decisiv în formarea tuturor celor născuți în 1998, fiind omul care le-a pus acestora mingea de baschet în mână la numai opt, nouă sau zece ani și care astăzi, ca în majoritatea timpului personal, se află în America, acolo unde fiul acestuia este stabilit.

foto: Facebook

www.sportingorj.ro
Comentează!

1 Comentariu până acum

  • realgorj spune:

    Sunteti tineri, sunteti frumosi, sunteti sportivi ! Urmati-va visul si traiti-va tineretea asa cum trebuie ! Succes pe mai departe si sa auzim de voi in campionate! Felicitari celor care v-au format !

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.