RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Bravo, băieți! / Pandurii, om cu om cu Steaua

/ 31 martie 2016
Pandurii Târgu Jiu a pierdut în fața brigăzii conduse de Marius Avram cu Steaua, 0-1, dintr-un penalti inventat, în minutul 89, și, în contextul ultimelor două arbitraje, cu Dinamo și Steaua, titlul pare inaccesibil chiar dacă matematica încă este de partea băieților lui Edi. Și un loc pe podium ar fi o mare realizare, așa că nu cedați!

 

f2 pand-fcsbDe aplaudat victoria Stelei la Severin! Ironic, evident, fără teama de a fi pedepsiți în vreun fel. Marius Avram, acest „cocoș de ogradă care se crede leopard”, cum bine îl caracteriza Radu Paraschivescu, și-a făcut datoria și a trimis punctele în Ghencea sau la Domnești pe unde s-o mai regăsi identitatea Stelei.

În Liga 1 să fii arbitrat corect e un lux de care au parte doar echipele cu firmă și cu bani. Restul sunt doar carne de tun pentru cei bogați. Uitați-vă cum câștigă Steaua în play-off și înțelegeți mecanismul. Cu Viitorul din penaltiuri inventate, cu Pandurii la fel.

Dar să vorbim și de panduri. Echipa lui Edi a stat foarte bine în teren, a făcut presing avansat și agresiv și a tăiat din fașă construcția adversarului. Ce-i drept nu a pus mari probleme în atac. După eliminarea lui Mrzljak din minutul 38, Pandurii s-a organizat excelent și nu a oferit spații campioanei. Bună mutarea lui Edi cu Droppa în locul lui Nistor. A renunțat la travaliul căpitanului pentru un bun recuperator și nu a greșit.

Dar a venit minutul 89 când adiționalul Comănescu a văzut un henț la Hora pe care foștii arbitri Adrian Porumboiu, Constantin Zotta și Dan Lăzărescu nu-l observă nici cu reluările în față. Pentru Steaua dăm și penalti inventat, că nu avem decât de câștigat!

Toată stima pentru efortul echipei gorjene, pentru dăruirea băieților, în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă clubul.

P.S.: Cum de Ovidiu Hațegan, cel mai bun arbitru român, a fost delegat să conducă Voluntari-CFR Cluj iar la Severin a fost trimis Marius Avram, cel care a făcut praf meciul CSM Iași – Pandurii, 1-0, în toamnă?

O fi vreo explicație…

Pandurii, om cu om:

Stanca: A închis bine unghiul în minutul 3 la șutul pe scurt al lui Stanciu, practic cea mai mare ocazie a Stelei. A avut și prezență de spirit la devierea lui Hamroun din câțiva metri și a reținut aproape de linia porții. La penalti i-au șoptit colegii ceva dar nu a fost să fie…Per total o prestație OK.

Ungurușan: A părut dominat ușor de Hamroun în startul meciului, dar per total a câștigat disputa cu stelistul. În final a găsit resurse pentru o acțiune excelentă finalizată de Ropotan.

Vasco: Și-a făcut treaba foarte bine, nici o fisură.

Săpunaru: Fotbalist de clasă, magistral în unele situații. Tare pe picioare, cu plasament bun. Cam neglijent în fața lui Adi Popa, un maestru al simulărilor, și putea fi pedespit cu penalti. Păcat de gesturile din final care sigur îl vor costa câteva etape de suspendare.

Acsinte: Depășit deseori de Popa, întors ca pe clătite în prima parte. Destul de vulnerabil iar în atac lipsit de curaj și de viziune. Se vede că nu a avut parte de meciuri tari.

Ropotan: A început tare dar a reușit să evite galbenul până la final, cartonaș care i-ar fi adus automat suspendarea. Asta dacă nu cumva Avram nu i-o fi arătat galben pe culoarul spre vestiare. A fost cel mai periculos om al gazdelor. A trimis  șuturi foarte bune, unul pe poartă și unul alături.

Mrzljak: Destul de imprudent când știa că are galben. Gestul său de ținere a fost unul reflex, care a venit în urma unui henț evident făcut de Popa nevăzut de Avram.

Antal: Ofensiv nu a produs nimic, e un jucător de duzină, fost golgheter. De remarcat atitudinea sa.

Nistor: Nu a rezistat decât o repriză. Este al doilea meci când este schimbat la pauză, acum din rațiuni tactice. Încurcat de presingul agresiv al adversarilor nu a reușit să ducă mingea prea des spre atacanți.

Răduț: Muncitor, a stat bine tactic, a coborât mereu cu omul său în jumătatea proprie. A căutat spațiile în atac, dar nu a avut parte de finalizare. Sunt speranțe că revine la forma din toamnă.

Hora: Rar a avut parte de mingi dar și când a ajuns la el vreuna nu a ținut deloc de ea. A avut neșansa să-l lovească mingea în mână și arbitrii să-l pedepsească cu penalti dar nu înțeleg ultima lovitură liberă bătută mult departe de poartă de la 40 de metri. Poate că dacă era Edi pe teren nu s-ar fi întmplat asta și ar fi ordonat să arunce mingea în careu. Dar așa…

Droppa: Primele minute din 2016. Accidentat, a ratat toată pregătirea și toate jocurile de până acum. E posibil să fie titular cu Astra. A avut și un șut spre poartă de la distanță.

Grecu: Un sensibil când intră în contact cu adversarul. Cerșește mereu lovitura liberă dar sunt și arbitrii care trec cu vederea căderile lui și apar și faze periculoase cum s-a întâmplat cu Steaua. A făcut o cursă bună în terenul advers și a ieșit cu mingea în out de poartă. Păcat de efort. Ca fundaș ar trebui să fie mai tare pe picioare și lase teatrul.

Ciucur: A trimis în out prima minge, l-a trădat preluarea. A fost ”out” minutele jucate.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.