RSS post comments feeds rss email feeds twitter

O mână întinsă Energiei de lituanieni

/ 29 februarie 2016
Energia Târgu Jiu refuză să moară în ciuda lipsei banilor, iar probleme financiare cu care se confruntă gorjenii au făcut repede înconjurul Europei, pentru că echipa de baschet și-a creat un nume pe bătrânul continent.

Stutz_Eric_Belmont_Web3

Numele Energiei este recunoscut în Europa. Asta o demonstrează ultimele zile ale săptămânii trecute, când, pe adresa de mail a clubului, a sosit o propunere greu de imaginat. Un agent lituanian le-a trimis oficialilor gorjeni trei baschetbaliști care erau dispuși să vină în România pentru a pune umărul la reabilitarea echipei. Este vorba despre Saah Nimley, Timmy Knipp şi Eric Stutz, jucători aflați sub contract în Lituania, Germania și Slovacia. Formațiile la care evoluează în prezent aceștia doreau să le plătească salariile sportivilor în perioada în care ei veneau în țara noastră pentru a lucra la Târgu Jiu, dar problemele cu banii nu i-au permis Energiei să facă mutările care i-ar fi asigurat rămânerea pe prima scenă a baschetului românesc.

Nu doar salariile lunare erau o povară pentru gorjeni. Chiar dacă pe acestea le-ar fi asigurat echipele de proveniență ale jucătorilor, odată cu realizarea înțelegerii, Energia ar fi avut de achitat taxa de înscriere către Federație, 1.500 de euro pentru fiecare dintre cei trei, biletele de avion, casa și masa acestora, iar cum oltenii trăiesc de pe o zi pe alta, cu banii strânși din bilete și din donațiile fanilor, înregimentările erau practic imposibile. Oricum, perioada de transfeuri în LNBM este aproape închisă, de acum înainte reprezentanta României în FIBA EuropeCup fiind obligată să se descurce până la final cu ce are: conturi goale și un lot subțire, dar care a demonstrat că poate crea surprize.

Saah Nimley are 23 de ani și evoluează la ocupanta locului 9 în Lituania, BC Nevezis. Este jucător de poziția 1, cu mână bună de la distanță, respectiv semi-distanță. Absolvent al Universității Charleston Southern, americanul a jucat în 15 partide pentru actuala sa formație în campionat, având medii de 10 puncte, 1.9 recuperări, 2.3 assisturi și cu un procentaj de 48% la 3 puncte. L-ar fi putut face uitat pe Jamar Diggs la Energia.

Timmy Knipp și Eric Stutz puteau să-i ajute pe gorjeni în jocul de interior, ambii măsurând peste doi metri și jucând pe poziția 4. Primul a început sezonul în liga secundă a Germaniei, la Bayer Leverkusen, în timp ce Stutz este sub contract cu Inter Bratislava. Americani amândoi, aceștia au fiecare medii de peste 10 puncte pe meci în partidele pe care le-au disputat.

Din păcate, toți cei trei jucători de peste ocean nu vor veni la Târgu Jiu, ziua de luni fiind ultima din perioada dedicată transferurilor în România.

în foto: Eric Stutz

www.sportingorj.ro
Comentează!

2 Comentarii până acum

  • relu spune:

    Pai si atunci despre ce vorbim?

  • Radu spune:

    Era vorba de aproximativ 5.000 de euro, casa și masa platindu-se la sfârșitul lunii martie 2016! Dacă cineva era interesat de aceasta echipa, se puteau găsi banii! Dacă era vorba de handbal, se găseau, așa cum s-au găsit pentru aducerea lui Rudic și a acelui handbalist sârb! Dar îl interesează pe cumpanasu aceasta echipa? NU! Si atunci, relu, despre ce vorbim?

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.