RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Hristu Șapera speră în redresarea corabiei la Energia

/ 29 februarie 2016
Pentru Hristu Șapera, aventura la cârma Energiei a fost extrem de scurtă și nu rezultatele echipei sunt cele care au decis despărțirea dintre tehnician și echipă, ci situația financiară a grupării gorjene.

2-qpr2

Hristu Șapera este antrenorul român care în acest sezon a apucat să antreneze două echipe românești în cupele europene, pe Steaua în Euro Cup și pe Energia în Europe Cup, însă nu termină sezonul pe banca niciuneia dintre aceste echipe. Dacă la Steaua a apucat să stea câteva luni bune, la Energia aventura a fost scurtă, dar intensă să plătută, din punct de vedere sportiv, recunoaște Hristu Șapera: „A fost o perioadă mai scurtă decât îmi imaginam, am venit într-un moment dificil şi am mulţumirea că din punct de vedere baschetbalistic eram pe drumul cel bun. De asemenea sunt bucuros că am simţit ce înseamnă forţa acestei echipe şi a oraşului Târgu-Jiu în baschet. Am avut rezultate frumoase mai ales în Europa, şi plec cu o amintire foarte plăcută legată de colaborarea mea cu toţi cei care fac parte din acest fenomen la Energia”, a declarat antrenorul care s-a despărțit recent de echipa gorjeană.

„Energia nu va retrograda!”

Plecarea de la Energia a fost justificată de Hristu Șapera și prin faptul că a dorit să degreveze conducerea gorjeană de o plată a unui salariu, antrenorul spunând că speră ca prin această acțiune să pună și el umărul la redresarea corabiei. Din punct de vedere sportiv, Șapera consideră că nu a făcut greșeli: „Din punct de vedere baschetbalistic am făcut lucrurile în mod corect. Sincer, sper ca această echipă să nu moară. Cred că soluţia în acest moment nu este pe terenul de baschet ci mai degrabă în partea administrativă. Cred că Energia nu va retrograda fie şi prin mărirea numărului de echipe care să fie în Liga Naţională din sezonul viitor, dar trebuie să mă repet, este nevoie de o reţetă financiară pentru a păstra această echipă în viaţă”, a comentat Şapera situația actuală și viitoare a echipei care îl solicitase după plecarea lui Constantinides.

Energia, un spirit

Perioada pertrecută de Hristu Șapera pe banca Energiei coincide cu cea mai dificilă perioadă din istoria clubului târgujian. Practic, de la sosirea lui Șapera la Târgu Jiu, echipa a pierdut în mod constant jucători, în acest moment bazându-se doar pe doi stranieri, Horne și Raimundas Danys, o mână de jucători români, Șanta, Andrei, Aktaș și Mihuți, și o mână de juniori autohtoni, Berca, Sanda, Bălcescu și Buzuloiu.

Toate evenimentele negative de care a avut parte la Târgu Jiu nu-l fac însă pe tehnicianul care i-a urmat la conducerea echipei lui Antonis Constantinides să uite amintirile plăcute de care a avut parte aici, iar la final, Șapera dă și un sfat celor care sunt în jurul echipei, factori de decizie sau simpli fani: „Am rămas cu o amintire plăcută în ciuda celor petrecute aici. Cred că Târgu-Jiul este un oraş în care baschetul este iubit. Nu văd de ce nu m-aş întoarce aici într-un viitor mai îndepărtat sau apropiat. Toată lumea să creadă în continuare în forţa acestei echipe şi să împingă de la spate această echipă. Să arate că ea reprezintă mai mult decât o echipă sportivă, e un spirit”, a mai declarat fostul antrenor al Energiei.

www.sportingorj.ro
Comentează!

2 Comentarii până acum

  • mihai spune:

    Cel mai slab antrenor din prima si a doua liga romaneasca. Au fost aproape sa faca surpriza in 2 jucatori straini in cupele europene si el cu toti strainii in lot nu a fost in stare sa mentina diferenta de 13 puncte, contra echipei Dinamo nu contra unei echipe din strainatate, care ducea echipa in final four-ul Cupei Romaniei. Sa-ti fie rusine ragalie de antrenor cu o aroganta fara masura si impresii fara acoperire. Te-a mirosit pivotul energiei ca esti o panarama de antrenor…

  • El presidente spune:

    Un increzut,un tupeist.Mack a simtit ce fel de om este acest no name.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.