RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Remiză fără gust

/ 23 februarie 2016
Derby-ul Olteniei s-a încheiat nedecis și fără a produce bucurie în niciuna dintre tabere. Pandurii a avut în spate presiunea dată de ultimele știri legate de finanțator, în vreme ce CSU Craiova și-a jucat ultima șansă la play-off.

IMG_6721Tensiunile din jurul echipei, rămasă fără principalul finanțator de săptămâna trecută, s-au reflectat în jocul trupei lui Edi Iordănescu.

Pandurii a fost tranchilizată în debutul meciului, după un șut al lui Ropotan din marginea careului, trecut pe lângă buturile lui Straton, oaspeții au deschis scorul la Severin în urma unei acțiuni bliț a lui Măzărache, excelent servit între fundașii centrali ai Pandurilor de către Rocha. Măzărache l-a executat cu sânge rece pe Stanca și, din minutul 8, CSU Craiova începea să privească mai încrezătoare spre play-off chiar dacă pentru o calificare stătea mai mult la mâna altor rezultate. Ivan a fost aproape de un nou gol pentru craioveni în minutul 15, dar lovitura sa de cap a fost reținută de Stanca. Pandurii a reechilibrat jocul și Hora și Nistor au avut ocazia de a egala, dar șuturile lor din minutul 17 au fost respinse de blocajul defensivei craiovene. Cea mai bună oportunitate pentru panduri a venit abia în minutul 24, când Antal a pivotat frumos în marginea careului mare craiovean, a șutat de la 17 metri, dar a făcut-o prea moale și Straton a reușit să scoată în corner de la rădăcina barei. Jocul modest din prima repriză a mai fost pigmentat de o șansă mare irosită de Nuno Rocha. Acesta a pornit un contraatac în superioritate al oaspeților, dar a insistat cu o pătrundere solitară deși avea varianta paselor pentru alți trei coechipieri și a fost oprit din cursă în ultimul moment.

Sens unic după pauză

La adăpostul avantajului luat în debutul meciului, CSU Craiova s-a mulțumit să se apere și să caute lovitura decisivă pe contraatac sau în urma unor faze fixe. Pandurii s-a aflat mai mult în jumătatea adversă, a dominat, dar a făcut-o fără viziune. Fără soluții a fost și Antal în minutul 50, când a ales să șuteze puternic din unghi, dar balonul a mers paralel cu poarta și craiovenii au îndepărtat pericolul fără prea mari emoții. Căutând să surprindă, Săpunaru a urcat în careul advers în minutul 52, a pasat foarte bine pentru Hora, dar reluarea acestuia a fost blocată și scorul a rămas nemodificat.

Presiunea gazdelor a urcat, dar progresia nu a fost cea mai bună. Hora a trecut din nou pe lângă gol în minutul 56, când un fundaș craiovean i-a suflat o minge centrată excelent de Acsinte. Stanca a dat mari emoții propriilor fani gafând în fața porții la o lovitură liberă a craiovenilor, dar apoi l-a blocat pe Iliev, șutul ulterior al lui Acka fiind imprecis.

Mutări inspirate

Edi Iordănescu a aruncat în luptă toate armele ofensive, Wellington și Nicoară au intrat pe teren, dar claritatea acțiunilor nu a avut prea mult de câștigat. Acsinte a avut șansa golului în minutul 74, după o centrare bună a lui Ciucur, dar a reluat slab și mingea a fost respinsă din marginea careului mic craiovean. Wellington, Nistor, Hora au anunțat golul egalizator cu șuturi ce nu au prins cadrul porții. Schimbările ofensive ale lui Edi Iordănescu au dat pe final rezultat, Grecu a centrat în fața porții, iar Wellington a reluat din fața porții pentru un egal care, până la urmă, a fost unul echitabil deși nu favorizează niciuna dintre echipe, gazdele pierzând un tempo în lupta pentru podium, în vreme ce pentru CSU Craiova s-a risipit și ultima șansă de a prinde play-off-ul.

În condițiile în care Steaua a cedat surprinzător în fața celor de la FC Voluntari, Pandurii a trecut pe locul 4 în clasamentul Ligii 1 cu o etapă înaintea finalului sezonului regulat și are șansa ca un succes în deplasarea de la Ovidiu să pună trupa lui Edi Iordănescu pe podium înaintea play-off-ului.

Pandurii Târgu Jiu – CSU Craiova 1-1 (0-1)
Stadion „Municipal”, Drobeta Turnu Severin, spectatori: 3.500

Au marcat: Wellington (min. 89) / Măzărache (min. 8)

Pandurii: Stanca – Ciucur, Vasiljevic, Săpunaru, Acsinte – Ropotan, Răuță (min. 70 Nicoară) – Antal (min. 60 Wellington), Nistor, Răduț – Hora (min. 84 Grecu). Antrenor: Edi Iordănescu.

CSU Craiova: Straton – Dumitraș, Iliev, Acka, Vătăjelu – Zlatinski, Mateiu – Ivan (min. 90 Izvoranu), Rocha, Băluță (min. 63 Herghelegiu) – Măzărache (min. 77 Achim). Antrenor: Victor Naicu.

Arbitri: Radu Petrescu – Miclos Nagy, Mircea Grigoriu.

Cartonașe galbene: Răuță (min. 28), Ropotan (min. 62), Wellington (min. 70) / Dumitraș (min. 29), Acka (min. 37), Zlatinski (min. 49), Băluță (min. 60).

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.