RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia – de la echipe de vis, la final de coșmar

/ 18 februarie 2016
Timpul se scurge repede și total defavorabil pentru iubitorii sportului gorjean. Fanii Energiei, fie că este vorba de suporterii echipei de baschet, fie că vorbim de cei care iubesc handbalul, sunt foarte aproape de a vorbi despre echipele lor de suflet la timpul trecut.

În fapt, echipele nu mai beneficiază de finanțare de ceva vreme, salariile nu au mai fost plătite deși au trecut temene peste termene, chiriile jucătorilor sunt și ele neachitate, iar facturile neplătite îl pun pe unul să rămână azi fără curent, așa cum altului i-a fost tăiat gazul și cum altul, mai norocos, va rămâne mâine fără internet. Condițiile nu mai sunt propice nu doar performanței, ci și supraviețuirii.

Echipa de baschet, cum, necum portstindard al baschetului românesc la un nivel destul de înalt, se află în postura de a nu se prezenta la următorul meci, primul din faza a doua a sezonului regulat. Fără bani de deplasare, clubul, conform unor surse demne de toată încrederea, în absența oricărui semn de susținere reală din partea CEO, principalul finanțator al echipei, nu a mai făcut niciun demers pentru a deplasa echipa și ar fi înștiințat și federația de situația fără ieșire în care se află. Jucătorii, amăgiți termen după termen cu plata parțială a unor restanțe, refuză să se mai antreneze. Vineri dimineață vor merge la sală, dar nu se vor antrena și nu vor mai juca. Este primul pas al unei despărțiri iminente pe care nimeni nu pare a mai putea să o împiedice. Ce rămâne de făcut? Greu de spus. Nici o deplasare a juniorilor nu este posibilă, chiar dacă se va face pe cont propriu, cu mașinile personale, căci pe lista trimisă la federație la nu se află decât trei tineri jucători localnici. Un forfait și o amendă ar pune cruce, ar fi bomboana de pe colivă…

Situația este identică și pentru echipa de handbal. Datele problemei nu se schimbă prea mult, doar data următorului meci este alta. Pe 26 februarie trebuie să joace cu Steaua. Dacă pe 26 februarie va mai avea cine să joace contra Stelei…

Este oare posibil ca ceva bun să se mai întâmple? Într-un moment în care sportul pare cea mai mică dintre problemele Gorjului, sportul pare a fi lăsat să moară! Dacă azi lăsăm să moară sportul, mâine vom putea să renunțăm la cultură, poimâine la învățământ… Dacă am renunțat la acestea, urmează să facem cruce și sănătății, să punem cheie pe țara asta și să plecăm de aici pentru a nu fi ultimii care o fac. Ar putea să rămână aici doar Ciurel, Condescu, Ciobotărică, Cioloș, Iohannis, Ponta și Băsescu… Dar, parcă ar fi păcat!

www.sportingorj.ro

Comentează!

13 Comentarii până acum

  • gigialb spune:

    Primarul , Presedintele Consiliului Judetean nu pot face nimic? Partea lor de finantare unde s-a dus ?

  • gigialb spune:

    Primarul , Presedintele CJ nu trebuiau sa asigure o parte din finantare? Ce-au facut cu banii?

  • cris spune:

    Credeam ca am scapat de gandirea comunista.
    Cluburile de seniori de handbal, baschet, fotbal sunt cluburi profesioniste. Au contracte de profesionisti.
    De ce trebuie mereu sa fie finantate de stat ???
    Statul trebuie sa finanteze doar sportul juvenil si pe cel de masa, amator.
    Un jucator de fotbal castiga pana la 10000 euro de la stat, in cazul echipei Pandurii. Chiar crezi ca e normal ??
    Fi club profesionist, cauta sponzorii din mediul privat si atunci poti acorda ce contracte vrei.
    Cititi toate prostiile despe CEO din ziare de propaganda.
    Adevarul e simplu… energia produsa din carbune este prea scumpa, contractele capuse devalizeaza conturile CEO. Situatiile financiare REALE o sa arate ce MARE GAURA e CEO.
    DE UNDE DRACU SA MAI SPONZORIZEZE ECHIPE SPORTIVE CAND O SA DEA OAMENI AFARA ?????
    ………..
    Si incetati cu prostiile de genul ” sportivii gorjeni” ca nu vad decat americani resapati, portughezi, etc, pe la echipe. Juniorii nostri nu au loc la echipele de seniori.
    Iar sintagma ” orasul asta merita echipe de h, b, f ” e iar o prostie. Daca inainte de un meci le faci prezentarea cheltuielilor pentru sportivi, o sa vezi ca fug toti din tribuna.
    Consiliul Judetean, Primaria trebuie sa se ocupe de cu totul alte probleme, pe care nu le rezolva de 26 de ani.
    PA

  • realgorj spune:

    Foarte bine. Sa se inchida tot. Sa se privatizeze si termocentralele, privatizari de succes cum au fost cele cu industria siderurgica, industria chimica, industria extractiva, materialele de constructii…Toate merg snur dupa privatizare, nu-i asa ?De ce sa luam de la straini numai mancarea din supermarketuri ?-hai sa luam si energia electrica. In curand vom lua si aerul pentru respirat, tot din import.Rusine sa va fie celor ce ganditi asa…la copiii vostri va ganditi ? Opriti sportul, sa ramana doar carciumile…E companie de stat? De Enel ati auzit ? Da'[ de CEZ Nymburg ? Hai sa mergem la absurd si sa nu mai finanteze statul nimic. Nici educatie, nici sanatate. Totul sa vina din privat, pe sponsorizari.Va place ?

    • cris spune:

      NU ai inteles.
      Asta e ideea
      STATUL sa finanteze sanatatea, educatia, infrastructura,…, nu CLUBURI SPORTIVE PROFESIONISTE.

  • realgorj spune:

    @cris : ,,energia produsa din carbune este prea scumpa…” pretul pe Mwh nu sare de 200 lei, iar la tine acasa ajunge cu 570 lei, desi teoretic tu primesti un mix…ti-l cara la galeata?! acolo e hotia, dar asta n-o baga nimeni in seama…distribuitorul ala privat pe care il admiri asa de mult isi ia parte cam de 2 ori pretul de productie…asta nu vezi ?

    • cris spune:

      Cred ca nu ai citit ce am scris. Nu admir nici un distribuitor de energie. Ce ai scris tu este foarte adevarat, dar nu asta spuneam eu.Sponsorizarile de la stat trebuie sa inceteze pentru cluburi profesioniste.
      Curtea de conturi a gasit in toata tara aceste nereguli. Toate sunt contestate ani de zile in instanta. Sunt bani publici bagati aiurea. Ai idee cum se cheltuiesc banii din transferurile realizate ? Statul ( sponsor) si drepturile de televiziune fac tot bugetul acestor echipe. Firmele private trecute pe tricouri nu acopera nici micul dejun pe un intreg sezon.
      Daca vrem echipe profesioniste atunci sa fie private. Nu mai e corect ca pe vremuri cand fiecare fotbalist era angajat in minerit, dar nici nu stia cum e in cariera.
      …………………..
      Iar apropos de 200 lei MWH… CEO A VANDUT CATEVA PACHETE LA PRETUL ASTA SAU PUTIN MAI JOS. Problema e ca nu vinde, nu are unde, e PRODUSA SCUMP, si necesita un pret adecvat de vanzare.

      PS. Te rog sa nu ma mai invinovatesti iar de alte nebunii.
      Nu fac nici politica, nu lucrez nici la CEO, nu am niciun interes. Imi spuneam doar parerea.

  • cris spune:

    POATE VA PASA SI DE OAMENII CARE LUCREAZA LA CEO NU DOAR DE ” sportivii gorjeni” ??!!!!
    ………….
    In cadrul sedintei comisiei mixte administratie – sindicate ce a avut loc in data de 18.02.2016, partenerii de dialog social au recunoscut necesitatea sesizarii comisiei de negociere a CCM in vederea incheierii unui act aditional prin care sa se aduca modificari sau completari, dupa caz, la prevederile din CCM referitoare la:

    acordarea sporului pentru munca prestata in timpul noptii;
    acordarea unei prime in cuantum de 100 lei fiecarei salariate, cu ocazia zilei de 8 Martie;
    In cadrul aceleiasi intalniri, organizatiile sindicale au fost informate asupra urmatoarelor aspecte:

    necesitatea reducerii temporare a activitatii in anumite sectoare de activitate, similara anilor anteriori, avand in vedere cererea scazuta de energie din perioada urmatoare si a consumului de carbune aferent, prin efectuarea concediilor de odihna, a recuperarilor, sau prin intreruperea temporara a activitatii, categoriile de salariati implicate urmand a se afla la dispozitia angajatorului, cu acordarea drepturilor salariale prevazute pentru aceasta situatie;
    implementarea unui program de eficientizare si restructurare pe o perioada de 5 ani (2016-2020)
    conducerea va analiza cu deosebita atentie necesitatea redimensionarii companiei, urmand sa elaboreze si un program multianual de disponibilizari colective vizand cu prioritate salariatii care intrunesc conditiile de pensionare in intervalul mentionat, precum si un program de plecari voluntare cu plati compensatorii.

    • @cris
      Cu siguranta ca ne pasa de oamenii de la CEO, insa site-ul nostru vorbeste doar despre sport. Asta ne-am propus si asta vom face in continuare lasandu-i pe cei care se pricep mai bine la dezlegarea itelor din dezastrul economic sa-si faca treaba in anchetele lor. Cu intreaga pertinenta vreau sa spun ca nu cred ca situatia dezastruasa de la CEO si faptul ca acum se vorbeste despre sute si mii de oameni ce vor ramane fara locurile de munca se datoreaza sportului, ci managementului prost aplicat mai intai acolo, la CEO. Cat despre finantarea echipelor de catre companii de stat sau de administratia publica locala, discutiile pot intinde foarte mult si se pot da exemple foarte multe din fotbalul vestic. Daca undeva se poate, ar trebui sa se poata oriunde, insa regulile trebuie sa fie reguli și legile, legi. „Scurgerile” sunt cele care ne omoară… Sunt sigur că știți despre ce vorbesc si mai cred și că sunteți de acord cu mine. Cel puțin în mare măsură.

      • Liviu spune:

        cel mai bun exemplu e gazprom care are echipa de fotbal (zenit) sponsor la schalke, champions league , enel (echipa de baschet) , skhatar(pana sa o ia ahmetov o tineau minerii din donetsk) si alte exemple , intr-adevar societatea e pe pierdere , dar sa fim seriosi banii s-au sifonat dupa alte interese condescu taia si spanzura in anii cand CEO dadea 9 mil de euro la echipa si acum contributia e oricum redusa la 2 mil, problema sunt toate firmele capuse agreate de conducere prin care trecea materia prima prin zeci de firme ale lor si la iesire la fel prin tot felul de intermediari de-aia e si pretul necompetitv, a fost asa un cumul de factori care acum au rasuflat dupa ce ani la rand o mana de oameni s-au imbogatit pt generatii de acum inainte. Problema cu sportul e ca in general o mare companie cum e aceasta trebuie sa dea inapoi comunitatii ceva, asa e peste tot , nu mai plecati urechea la ce dezinformeaza astia din presa centrala , asa ar trebui si csm bucuresti la handbal care e tinuta de primarie si cam tot ce inseamna fotbal (chiajna, voluntari) ce aia nu sunt tot bani publici si n-a sarit nimeni asa

  • Victoras spune:

    Am mai scris aici si o sa mai scriu ….cei care sunt sponsori la echipa si anume cei de la Aprilia de ce nu ajuta echipa la greu??????pe echipamentul echipei scrie Aprilia.in sala scrie oeste tot Aprilia, pe panourile publicitare cand joaca in cupele europene scrie Aprilia….pai ori sunt sponsori si ajuta echipa ori sunt fani….sau din punctul lor de vedere daca merg la toate meciurile si fac galerie cu neveste copii inseamna ca sunt sponsori……la fel si Anna..e scrie peste tot ….de ce?????care sunt interesele??????????cine ne poate raspunde la intrebarea asta…cineva in masura nu vreun bezmetic din grupul Aprilia….

    • victoras astafei spune:

      ****** ti se pare ca Aprilia sau Anna sunt finantatori? salariile nu sunt platite din decembrie, deci sunt 3 luni + 15.000 de lei la federatie. sa zicem ca un salariu mediu este de 3.000 de euro la echipa, deci cam 25.000 euro pe luna, o medie. cine crezi ca-ti da tie atatia bani pe luna? Aprilia, Anna? trezeste-te, te rog frumos!

  • Radu spune:

    2@cris: eu as fi de acord cu tine sa îmi pese și de oamenii din CEO, dar doar de anumiți angajați, nu de cei care ar trebui sa plece, fără nici un fel de compensație de la stat! Am lucrat în CEO și știu situația, mai bine decât mulți. Văd ca știi detalii și te întreb cât dintre cei pe care îi aperi fac ceva pentru CEO? Despre Tg Jiu mult timp numai de bine nu sa vorbit. Acum , prin baschet, ne știe toată EUROPA!Și ne știe de bine! După sport, nemaivand voie sa facă sponsorizări, CEO va desfiinta și clasa de profesionala de la Rovinari, urmând spitalul Rovinari, Motru și altele! Înțeleg ca asta vrei! Toate au un început! Citește despre orașul Galați și vezi ce viața de lux duc după desființarea echipei de fotbal. Si-au dat seama de greșeală și încearcă acum cu baschetul. Dacă cineva din CEO îl întreba pe cumpanasu pe ce și cum cheltuiește banii clubului, ce suma a adus din alte surse, ce face cu doua mașini la club, de ce echipa joaca la Pitești și nu la Tg jiu, etc.,alta era situația. Nimeni nu l-a întrebat și iată ce se întâmplă cu clubul! Contracte enorme, salariați fără obiectul muncii, deplasări și cheltuieli aiurea, mese și concedii fără rost! Cat fac toate astea? Mult, foarte mult! Când am scris, acum mult timp în urma, despre acest om, am fost înjurat de mulți! S-a ajuns la vorba mea! Poate, în ultima clipa, cineva mai poate face ceva, deși nu prea mai cred! Eu sper pana în ultima clipă!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.