RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii, misiune îndeplinită

/ 13 februarie 2016
Trupa lui Edi Iordănescu a pășit cu dreptul în sezonul de primăvară, cu o victorie în fața echipei antrenate de Petre Grigoraș, echipă la care Mutu a ales să forțeze revenirea la națională și care nu pierduse niciodată pe teren propriu în această ediție de campionat.

IMG_0282Gazdele au început meciul încercând să indimideze cu intrări foarte dure, un cot aplicat de Mureșan în minutul 8 rămânând nesancționat. Tot Mureșan a fost la originea primelor ocazii. În minutul 23 a profitat de o nesincronizare între Vasco și Mrzljak, dar șutul său a fost prins de Stanca, pentru ca un minut mai târziu voleul său să treacă mult pe lângă buturi. Pandurii a replicat cu o verticalizare excelentă a lui Nistor în minutul 29, pasa a ajuns la Hora dar în ultimul moment a fost ajuns din urmă și blocat de Balaur. În același minut a beneficiat de o bună oportunitate și Antal, dar șutul acestuia din interiorul careului a fost prins de Stăncioiu. Gazdele au solicitat un penalti în minutul 35, la un duel în careul pandur între Vasco și Balaur, dar Balaj nu s-a arătat impresionat de forțarea fundașului delor de la ASA. În minutul 40, după ce scăpase singur pe centru, Ramiro Costa a fost deposedat de Acsinte. Atacantul gazdelor a scăpat trei minute mai târziu fără nicio sancțiune disciplinară după un cot aplicat în bărbia lui Săpunaru, însă ASA nu a mai scăpat în ultimul minut al primei reprize. Nistor a găsit din nou un culoar perfect printre fundașii gazdelor, a pasat în adâncime pentru sprintul lui Hora, iar Stăncioiu a încercat să-l intimideze pe vârful pandur ieșind cu picioarele înainte, direct pe glezna golgheterului Ligii 1. Degeaba a prins mingea, infracțiunea produsă de crampoane n-a fost trecută cu vederea deși pentru mulți, în viteza jocului, măsura luată de Balaj a părut exagerată. Penaltiul acordat a fost transformat cu siguranță de Săpunaru și Pandurii a intrat la cabine în avantaj.

Gazdele nu au digerat penaltiul dictat și au protestat vehement, atât în teren, cât și în tribună, acolo unde viceprimarul Claudiu Maior a avut răbufniri violente la adresa oficialilor gorjeni.

Repriza secundă a fost deschisă de o eroare a lui Stanca, portarul gorjenilor încâlcând regula celor șase secunde, Balaj dând o lovitură indirectă din interiorul careului, însă Mutu a lovit zidul. A urmat apoi o mare ocazie a lui Antal, care putea închide meciul în minutul 59 după o gafă a lui Marius Constantin, dar șutul său a fost slab și scorul a rămas nemodificat. Pandurii a fost mai stăpână pe propriile forțe, după un început mai avântat al gazdelor au preluat apoi inițiativa și au pasat mai mult, fără a ajunge însă în poziții favorabile de a marca. Nici ASA-ul nu s-a apropiat prea periculos de poarta lui Stanca, doar loviturile libere aducând emoții gorjenilor, însă nici Mutu și nici Mureșan nu l-au putut învinge pe Stanca. Ultima mare ocazie a gazdelor a venit în prelungiri, dar centrarea lui Ciolacu a fost reluată slab de Mutu cu capul și Stanca a reținut fără probleme și Pandurii a plecat cu toate punctele de pe un teren de pe care nimeni nu a mai plecat învingătoare până acum.

ASA Târgu Mureș – Pandurii Târgu Jiu 0-1 (0-1)
Stadion „Trans-Sil”, Târgu Mureș, spectatori: 6.000

A marcat: Săpunaru (min. 45 – penalti)

ASA Târgu-Mures: Stăncioiu – Velayos, M. Constantin, Balaur (min. 85 Ciolacu), Brandan – Mureșan, Voiculeț, Gorobsov (min.  58 N’Doye) – Jazvic, Costa, Buș (min. 48 Mutu). Antrenor: Petre Grigoras.

Pandurii: Stanca – Ungurușan, Vasco, Săpunaru, Acsinte – Răuță, Mrzljak – Antal (min. 61 Ciucur), Nistor, Răduț (min. 85 Nicoară) – Hora (min. 47 Wellington). Antrenor Edi Iordanescu.

Cartonase galbene: Stăncioiu (min. 45), Costa (min. 88) / Mrzljak (min. 57), Răuță (min 64), Vasco (min. 83).

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.