RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Relația jucător-antrenor la Energia

/ 7 februarie 2016
În ceea ce privește conflictul apărut în vestiarul Energiei, dintre antrenorul Hristu Șapera și elevul său Lamont Mack, părerile sunt împărțite, însă decizia pe care o va lua conducerea clubului va fi cea care va conta și, deopotrivă, va fi una extrem de importantă.

60-qpr2

Doar cei care au asistat la scena de la pauza meciului cu BCT pot relata cu exactitate ce s-a întâmplat, dar reacția suporterilor vizavi alegerea lui Șapera de a nu-l mai folosi pe Mack în celelalte două sferturi a fost total nejustificată. De ce? Deoarece antrenorul știe cel mai bine ce are de făcut în asemenea momente, ci nu oamenii din tribună. Și da, restul echipei a demonstrat că se poate câștiga și fără Mack în teren, pentru că americanul nu este factorul în jurul căruia se învârte tot jocul colegilor săi, cum nimeni nu poate fi de neînlocuit.

Totodată, același antrenor își asumă dacă echipa sa nu câștigă, chiar dacă nu depinde întotdeaua doar de persoana lui, ca exemplu fiind ultima fază a meciului BCM U Pitești-Steaua CSM București. Se poate întâmpla ca un anumit jucător să nu fie de acord cu ce îi transmite practic antrenorul, dar de la acest lucru până la a degenera totul, transformându-se în jigniri sau chiar violențe, e cale lungă.

Un incident asemănător s-a petrecut la Târgu Jiu în mandatul lui Florin Nini. Atunci, cu o seară înaintea unui joc decisiv pentru calificarea Energiei în play-off, Tal Karpelesz, deranjat probabil de indicațiile antrenorului său, a sărit amenințător spre acesta, Nini luând decizia de a nu-l folosi a doua zi, în partida cu Steaua. Aceeași atitudine a venit însă din partea spectatorilor la fel ca în cazul lui Mack, care mai mult i-au scandat atunci, ca și acum, numele jucătorului decât au încurajat echipa, fără să știe măcar de ce se ajunsese la acea situație. Totuși, forțat de împrejurări, Tal a jucat spre finalul meciului, deoarece Darby comisese 5 greșeli personale. Nu a mai durat mult, iar Florin Nini a părăsit gruparea olteană, declarând imediat după succesul cu Steaua că „voi lua unele decizii în funcţie de decizia managementului”. Decizia a fost să plece în condițiile în care jucătorul s-a bucurat de sprijinul conducerii, fiind una absolut normală.

În mod cert, antrenorul trebuie întotdeaua susținut de conducere în astfel de situații indiferent de numele sau rolul jucătorului în cauză, iar hotărârea pe care șefii Energiei o vor lua cu privire la atitudinea lui Mack va influența într-un mod sau altul desfășurarea lucrurilor la trupa gorjeană. Dacă americanul va fi iertat și se va trece peste, practic se va crea un precedent, iar autoritatea lui Hristu Șapera în vestiar ar putea să aibă de suferit încă de la începutul colaborării cu Energia.

foto: www.csenergia.ro

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.