RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia, cu un pas în Top 16 FIBA EuropeCup

/ 27 ianuarie 2016
Energia Târgu Jiu a obținut victoria pe terenul francezilor de la STB Le Havre, iar Pieno le-a dat o mână de ajutor gorjenilor, învingând pe Cibona Zagreb, situație în care reprezentanta României se află la mâna ei pentru calificarea mai departe.

IMG_9858-qpr

Într-o sală de 3000 de locuri, nici pe jumătate populată, Le Havre a început mai bine partida și avea 6 puncte după primele 4 minute scurse, în același timp în care Pieno învingea pe Cibona, în Croația, scor 84-82, totul fiind favorabil Energiei. Parcă impulsionați de celălalt rezultat din grupă, trupa lui Șapera a preluat frâiele jocului datorită și seriei de mingi pierdute a francezilor, lucru ce le-a permis gorjenilor să marcheze nu mai puțin de 11 puncte pe contraatac în prima jumătate. Energia s-a aflat la conducere și pe parcursul actului secund, iar Mack putea să-l încheie cu o reușită de la mare distanță, ratând însă, pentru ca pauza mare să o găsească pe reprezentanta României în avantaj de 5 puncte, scor 38-33.

Guțoaia a deschis sfertul 3 cu o aruncare transformată din spatele semicercului, pentru un procentaj de aproape 50% la aruncări până în acel moment. Eziukwu a încercat un slam-dunk spectaculos peste un adversar, la care inclusiv fanii gazdelor au reacționat cu urale, dar mingea a sărit din inel, fiind prea tare pusă de pivotul Energiei. Le Havre încheia la -3 penultimul act, 44-47, Energia fiind totuși echipa mai bună într-o partidă extrem-extrem de săracă în realizări.

Oltenii au intrat în ultimele 10 minute cu 5 puncte date consecutiv, francezii s-au chinuit să se apropie la mai mult de 3 puncte de adversar, dar Mack încheia practic conturile chiar cu 3 minute și jumătate înaintea finalului, fiind cel care a înscris trei aruncări de la 6.75 metri prin care Energia s-a distanțat la +12. Americanul nu s-a dezmințit nici în minutele rămase până la ultima sirenă, marcând alte 3 puncte pentru echipa sa. Diggs și Eziukwu au combinat pentru încă un coș simplu, venit de pe urma unui pick&roll și tot Eziukwu a consfințit succesul gorjenilor prin 2 puncte și o liberă transformată suplimentar. Scorul a căpătat proporții, tabela oprindu-se la 79 -60 pentru Energia Târgu Jiu.

Americanul Lamont Mack a izbutit în Franța 29 de puncte și 4 recuperări, urmat de Lazar Radosavljevic cu 13 puncte, la care a mai adăugat 6 recuperări. În fine, Callistus Eziukwu a fost aproape și el de double-double, cu 13 puncte și 7 recuperări.

În urma celor întâmplate în grupa S, Energia devine principala favorită la calificare, aflându-se practic, în acest moment, la mâna rezultatului pe care îl va înregistra în compania lui Pieno Zvaigzdes. Dacă va câștiga cu lituanienii, trupa lui Șapera va fi calificată 100% în Top 16 FIBA EuropeCup.

Energia Târgu Jiu se află pe prima poziție a grupei, cu 3 victorii și 2 înfrângeri.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.