RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Hristu Șapera, conștient de problemele Energiei

/ 25 ianuarie 2016
Energia este o echipă aflată în căutarea unei noi identități. Părăsită de aproape toți jucătorii care scriau istorie în sezonul trecut pentru clubul gorjean dar și pentru baschetul românesc, părăsită și de antrenorul care a dus-o pe podiumul Ligii Naționale și pe cel al EuroChallenge, Energia este o cu totul altă echipă, care nu se regăsește încă.

 

15    Venit de doar o săptămână la Târgu Jiu și obligat să joace deja de două ori, fără prea multe antrenamente și cu un lot pe care, foarte probabil, l-ar fi dorit altfel, Hristu Șapera descoperă, pas cu pas, problemele care macină Energia. Din păcate pentru tânărul tehnician, deocamdată nu are timp decât să constate, oentru rezolvarea problemelor fiind nevoie de timp și bani, iar Energia nu excelează la niciunul dintre aceste capitole: „Sunt anumite probleme pe care trebuie să le rezolvăm. Este nevoie de timp, dar din păcate nu prea avem. Fiecare meci este important, dar suntem încrezători pentru că avem potenţial şi cred că ne putem lupta de la egal la egal cu orice echipă. Este un moment dificil prin care trecem, printr-o perioadă tumultoasă şi cred că şi faptul că jucăm intr-o altă sală este un impediment în evoluţia echipei”, a declarat tehnicianul echipei gorjene.

Trebuie să învingă oboseala

Cel mai important adversar, unul cu care Energia este obligată să joace meci de meci, fie în campionat, fie în competiția europeană, este oboseala acumulată. „Este foarte dificil să joci pe două fronturi. Regulamentul şi programul de competiţii s-a schimbat în acest an. Sunt mai multe meciuri în sezonul regulat şi adunate cu cele din cupele europene sunt foarte multe partide şi puţin timp la dispoziţie pentru antrenamente, iar acest lucru se vede. Am văzut acest lucru în meciurile Energiei, pe care le-am urmărit, dar şi în cele două meciuri cu Cibona şi cu Sibiu. Se vede acestă oboseală acumulată, dar acesta este programul şi trebuie să trecem peste el”, a concluzionat noul antrenor al Energiei. Echipa gorjeană a evoluat deja în 31 de meciuri în cele trei competiții la care a luat startul, cu 10 mai mult decât oricare altă echipă din Liga Națională, exceptând Steaua, care a jucat și ea în Euro Cup, dar care a fost eliminată după prima grupă.

Dincolo de această oboseală, Șapera își dorește să scape cât mai curând de inconstanța pe care echipa gorjeană o arată aproape meci de meci, cu discrepanțe mari între anumite momente ale aceluiași joc: „Din punctul meu de vedere există mari oscilaţii în jocul echipei. Este vorba de un control al jocului, de un control al ritmului de joc şi de anumite greşeli care nu au loc la acest nivel. Pentru mine, aceste lucruri nu pot exista şi trebuie să le schimbăm, altfel muncim degeaba”, a mai spus antrenorul Energiei.

Troupe, o pierdere importantă

43        Chiar și pentru un membru nou al „familiei” Energiei este clar că Porter Troupe înseamnă extrem de mult pentru această echipă. De acest lucru și-a dat seama repede și antrenorul Hristu Șapera: „Sincer, nu pot să spun cât de greu este să jucăm fără Porter Troupe pentru că eu nu am jucat cu Porter Troupe în echipă. Vâzând din afară această echipă, dar și acum, de o săptămână, văzând și din interior, pot spune că Porter Troupe este liderul acestei echipe. Este jucătrorul care poate fi determinant, atât pe teren cât și în afara lui”, a declarat tehnicianul echipei gorjene. Acesta spune că există o mică șansă ca el să poată juca în meciul cu Le Havre, dar nu ar vrea să riște ca accidentarea să se agraveze și Porter Troupe să lipsească mai mult din echipă: „Ne dorim foarte mult să joace, el își dorește foarte mult să joace, iar asta înseamnă pentru mine spirit de sacrificiu pentru echipă. În același timp trebuie să fim foarte precauți pentru că ceea ce are el, o ruptură musculară, nu este un lucru cu care să te joci. Vom vedea în ce măsură îl vom putea utiliza în meciul din Franța. Evident, ne lipsește, dar trebuie să luăm decizia corectă”, a completat Șapera.

Vrea întăriri

Lotul pe care Șapera îl are la dispoziție este în acest moment unul care pare să nu-l satisfacă pe deplin pe tânărul tehnician. Acesta spune că în viitor este posibil ca echipa să primească întăriri, dar nu înainte de a vedea exact cine ar trebui să plece și dacă va fi cazul să plece cineva: „Nu exclud posibilitatea de a face anumite schimbări în echipă. Este încă devreme, trebuie făcută o evaluare, dar anumite lucruri nu sunt în regulă și trebuie să vedem care sunt acele lucruri. Nu este acum momentul, nu avem foarte mult timp din cauza programului, dar, din punctul meu de vedere, nu ne permitem în acest moment să facem greșeli în niciuna dintre deciziile pe care le luăm. În perioada imediat următoare nu vom face nicio modificare în lot”, a declarat antrenorul Energiei. Șapera a abordat și subiectul Eziukwu, jucător despre care s-a speculat că ar fi unul dintre primii plecați, presa din cipru dându-l ca și transferat la o echipă din Insula Afroditei: „Eu sunt sigur că Eziukwu va rămâne. E un jucător care mie-mi place, ne ajută și vom vedea ce se întâmplă. El a avut oferte, eu îmi doresc să rămână și cred că va rămâne”, a mai spus noul antrenor al Energiei.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.