RSS post comments feeds rss email feeds twitter

E nevoie de o schimbare! Energia nu-și ia revanșa în fața Oradei

/ 17 ianuarie 2016
La ultimul meci cu Diamantakos pe bancă, Energia a pierdut, pentru a doua oară într-o săptămână, cu CSM Oradea, de această dată în Ardeal, scor 65-62. Este clar că o schimbare sau mai multe sunt absolut necesare, fiind nevoie de o mână de fier în vestiarul gorjenilor.

69-qpr

Meciul a început extrem de sărac în realizări pentru Energia, iar la ultimul meci cu Diamantakos în postura de prinicipal, echipa părea de-a dreptul decimată și parcă ruptă pe jumătate în ambele faze ale jocului. După 7 minute , Oradea avea 14-2, ajutată și de un fault tehnic încasat inexplicabil de Eziukwu. Horne a evitat o situație penibilă pentru echipa sa, marcând în ultima secundă a primului act un coș de 3, cu care a urcat punctele Energiei la 7, iar gazdele conduceau 20-7 la prima pauză.

Guțoaia a deschis sfertul secund cu 4 puncte încrise în urma a două libere și o acțiune personală, iar un capac al americanului Horne, al treilea până atunci pentru el, l-a făcut pe Cristi Achim să ceară time-out. Defensiva gorjenilor a continuat să fie execrabilă, fapt ce i-a permis lui Markovic să dea 4 puncte în aceeași fază. Tot Markovic a băgat mingea în coș la următoarea fază, de la mare distanță, iar misiunea lui Diamantakos devenea mai dificilă la timpul de odihnă solicitat. Mandache a reușit și el o „triță” și urca scorul la 30-11 pentru CSM, dar Troupe a răspuns cu 6 puncte consecutive. Gorjenii și-au mai revenit în apărare, intrând la cabine cu doar 7 puncte în minus față de Oradea, scor 35-28.

41-36 a devenit tabela în debutul părții a doua, Energia aflându-se, poate pentru prima dată în partida de la Oradea, cu adevărat în joc. În orice caz, varinatele gorjenilor au fost limitate în atac, doar sclipirile individuale micșorând ecartul gazdelor. Mai întâi, Dragoș Andrei a marcat din spatele semicercului, iar Laurențiu Grigoraș a fluierat dublă greșeală tehnică împotriva orădeanului Uros Lucic, ceea ce a inflamat spiritele în Sala „Antonio Alexe”. Fanii au început imediat să scandeze „hoții, hoții”, însă Energia venea la un punct, 43-42, pe mâna americanului Lamont Mack. Cu 2 minute rămase din sfertul 3, Troupe a egalat situția la 47, iar Oradea a trecut în zonă, dar asta nu l-a împiedicat pe Diggs să marcheze pentru ca echipa sa să preia conducerea pentru prima dată în meci, scor 52-51, cu care s-a încheiat și penultimul sfert.

Echilibrul s-a păstrat în actul 4 pe fondul unor greșeli și ratări avute de ambele formații, iar scorul a stat o bună perioadă la 56-56. În minutul 36, Energia conducea cu 57-56 după o liberă transformată de Mack, iar gorjenii intrau și în ultimele 120 de secunde cu avantaj minim, scor 59-58. Zupan a înscris de 3 pentru Oradea, dar Troupe a replicat incredibil de la mare distanță pentru 62-61 în favoarea oltenilor. Tot Troupe a avut șansa să închidă jocul de la 6.75 metri, americanul a ratat, Will Franklin fiind precis de la linia de libere pentru ca ardelenii să aibă 63-62 înaintea ultimelor 30 de secunde ale partidei, când Diamantakos a cerut time-out. Energia a pierdut posesia, din cauza unei neînțelegeri între Troupe și Diggs. CSM s-a distanțat la 3 puncte prin două libere marcate de același Franklin, Troupe, din nou, a aruncat de neînțeles de la 10 metri, când mai erau 15 secunde, a ratat, la fel a făcut și Guțoaia, iar Energia nu a reușit să-și ia revanșa în fața celor de la CSM Oradea. Scor final: 65-62.

A fost ultimul joc fără antrenor pentru Energia, Hristu Șapera urmând să ajungă mâine la Târgu Jiu pentru a semna contractul cu gorjenii. Următoarea partidă va fi miercuri cu Cibona Zagreb, în FIBA EuropeCup.

www.sportingorj.ro
Comentează!

4 Comentarii până acum

  • radu spune:

    Orice schimbare să va face, dacă rămâne veșnicul îndrăgostit cumpanasu, omul care a condus baschetul din Gorj vreme de sapte ani si nu a adus nici un sponsor la echipa, se face in zadar. Poti sa aduci pe oricine nu poate lucra in mediul de incompetenta instaurat de romeo întârziat la club. Interesati-va si vedeti ca omul asta nu face decât sa cheltuie banii clubului. Acum se plimba cu masina clubului, pe banii clubului, ca de una-i loganul si alta skoda pentru printesa! Daca întrebati pe cei de la echipa veti vedea cu ce se confruntă datorita acestui parat de presedinte. Veti zice ca nu am comentat până acum! De acord! Dar nu se mai poate lucra la echipa cu incompetentul asta! Va rugam, dom ilor din comitetul director faceți ceva. schimbati- l pe acest individ de la club ca îl va duce de râpă!

  • yo spune:

    Scuza-ma ca te intreb…dar daca nu era Cumpanasu…mai avea Targu Jiu echipa de baschet pana acum? Sau ramanea pe vecie in Divizia B pe mana unor Vlaicu si Stroescu? Raut si Cumpanasu ar trebui, indiferent ce, sa fie pe veci in staff numai pentru faptul ca ei au dus echipa in Divizia A. E absolut meritul lor! Sa nu uitam ca in timpul lui Cumpanasu au venit si Theo si Louis si Porter. Sa nu uitam!

  • Cumpatatul spune:

    Mi se pare cunoscuta opinia,dar fiecare cu părerile lui!Am o singura corectura de făcut la comentariul 2:Fugi repede si propune amplasarea rapida a bustului in bronz a lui Cumpanasu in fata viitoarei sali a sporturilor si sa nu uiți la dreapta musai sa fie si bustul actualei (AMR-câteva saptamani) „prime doamne” ca doar si ea-si aduce contribuția.Ce Troupe,Darby,Trim,etc.toti au fost „zero”, sa învățam sa prețuim profesionalismul si talentul:Sa ne trăiești iubit conducator!

  • yo spune:

    Meteahna romanului…sa nu recunoasca meritele celui de langa el. Cumpanasu are multe defecte, ca orice om, dar daca nu era el, nici nu aveati ce sa comentati acum, ca mari specialist in baschet. Sala goala cand echipa juca in Divizia B, si nimeni nu avea idee despre ce inseamna baschet. in 6-7 ani, toata lumea a devenit specialist. Bucurati-va, caci tot ce vedeti, v-a fost oferit de Cumpanasu! Asa cum e el. Nu stiti sa apreciati ce aveti…si faptul ca multi din jucatorii romani isi doresc sa ajunga la Energia, pentru conditiile si seriozitatea de care se da dovada.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.