RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Blestemul prelungirilor

/ 13 ianuarie 2016
Pieno s-a impus contra Energiei la capătul a 45 de minute, scor 95-93 (25-23, 21-15, 23-18, 14-27, 12-10). A fost al cincelea meci decis pentru Energia în over-time pe parcursul ultimei luni.

{7BBA1C99-588F-4C04-AB50-33CE24BD8AE5}flexible

Pieno Zvaigzdes a controlat ostilitățile până în minutul 30, având aproape de ultima pauză și 19 puncte diferență, iar meciul părea terminat pentru Energia în Lituania. Baris Aktas a anunțat revenirea echipei sale, după ce a deschis sfertul decisiv cu o aruncare reușită de la distanță. Lituanienii s-au văzut totuși prea repede învingători în fața unei echipe recunoscute pentru capacitatea de a reveni atunci când totul merge împotriva ei. Așa că Troupe a egalat situția la 80 cu două minute înaintea finalului, iar ambele formații au mai înscris câte trei puncte în ultimele 120 de secunde, la capătul timpului regulamentar fiind tot scor egal, 83-83.

Gestionarea over-time-ului a fost deficitară gorjenilor, Moore profitând să marcheze un coș norocos pentru 95-93 la ultimul atac al lituanienilor. Energiei i-au mai rămas din acel moment 11 secunde pentru a evita înfrângerea pe terenul lui Pieno, dar jucătorii lui Diamantakos au fost total debusolați, parcă niciunul nedorindu-și să-și asume aruncarea decisivă. Până la urmă, această povară a picat pe umerii lui Horne, dar americanul a pierdut mingea pe o pătrundere în evidenta lipsă de idei.

Oboseala este, într-adevăr, unul din motivele eșecurilor care par să înceapă să se țină scai de Energia, dar, în orice caz, ceva îi lipsește trupei oltene pentru a putea să întrerupă seria neagră. Gorjenii au o problemă evidentă sub panou, acolo unde Eziukwu a fost total ieșit din formă în ultimele partide, apărarea nigerianului fiind una superficială.

În Lituania, Troupe a totalizat 21 de puncte, 5 recuperări și 5 assist-uri. Mack și Diggs au contabilizat 19, respectiv 18 puncte, ultimul adăugând și 5 pase decisive. Pentru Pieno, Moore a terminat cu 22 de puncte.

În celălalt meci al grupei, Cibona a revenit miraculos contra francezilor de la Le Havre, ajungându-se și la Zagreb în prelungiri. Francezii au câștigat acolo cu 113-106. Energia are un bilanț de  o victorie și două înfrângeri și o primește miercuri la Pitești pe Cibona.

foto. FIBA Europe
www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.