RSS post comments feeds rss email feeds twitter

CSM Oradea s-a impus la Târgu Jiu

/ 12 ianuarie 2016
Trupa lui Diamantakos a înregistrat un nou eșec, energia pierzând cu 70-75 în fața celor de la CSM Oradea, echipă cu care se va reîntâlni duminică.

45Energia începea meciul cu orădenii cu gândul de a face cât mai repede uitat eșecul din Cupa României, unde pierduse pe teren propriu cu Dinamo, dar în ciuda faptului că echipa antrenată de Iannis Diamantakos a început mai bine jocul decât o făcuse contra bucureștenilor, finalul a fost același. Echipa gorjeană a pierdut duelul extrem de important cu CSM Oradea și ajunge la un bilanț egal, cu opt victorii și tot atâtea înfrângeri.

După un prim sfert câștigat de Energia la limită și un coș de trei puncte al lui Horne care a facăut ca tabela să indice 18-16 pentru baschetbaliștii gorjeni în debutul sfertului secund, oaspeții au preluat inițiativa și Markovic și Lucic au mitraliat de la distanță pentru un run de 11-0 pentru CSM Oradea, run care a dus scorul la 18-27. Foarte repede s-a ajuns și la diferența maximă dintre cele două echipe, scor 20-30 în minutul 16. Gazdele au replicat și până la pauza mare au redus din deficit, sfertul secund fiind închis de Eziukwu cu două puncte care au făcut ca scorul pauzei să fie 31-35.

Răpuși pe final

Energia a încercat să revină în joc, dar s-a lovit de o evoluție solidă a jucătorilor orădeni, evident mai proaspeți decât cei ai gazdelor. Oradea s-a aflat mereu în față, uneori la o distanță de nouă puncte, dar Energia a venit din urmă și pas cu pas a recuperat, la jumătatea sfertului trei aflându-se la doar o posesie în spatele adversarei, scor 43-45. De fiecare dată când Energia s-a apropiat, Oradea a replicat cu aruncări de trei puncte, Markovic și Pașca ducând scorul la 43-51. A venit apoi o nouă apropiere a Energiei de adversară, 50-53, dar și de această dată Oradea i-a pus la respect pe gorjeni și sfertul al treilea s-a încheiat cu un avans important pentru oaspeți, scor 50-58.

În ciuda deselor și marilor erori de arbitraj, federația delegând în mod ciudat un trio de arbitri fără experiență la acest meci deși echipele meritau altceva, Energia a revenit și a reușit să egaleze, Guțoaia, cu o aruncare de trei puncte, punând pe tabelă scorul de 70-70 cu trei minute înainte de final. Au fost însă trei minute în care Energia a aruncat degeaba la coș, irosindu-se nu mai puțin de opt posesii. La 70-71, arbitrii au închis ochii la pașii făcuți de Zupan sub panoul Energiei, acesta a înscris și a dus scorul la 70-73, acesta fiind momentul în care echipa gorjeană a cedat psihic și a pierdut meciul chiar dacă mai erau de disputat circa 80 de secunde, timp suficient în baschet pentru a remonta un deficit de doar trei puncte.

Trupa lui Diamantakos are o misiune dificilă în a se califica în play-off, programul dens și adversarii puternici pe care urmează să-i întâlnească făcând drumul greu de parcurs. Energia va juca următorul meci de campionat la finele săptămânii, când echipa gorjeană va evolua în deplasare, tot în compania celor de la CSM Oradea.

Energia Târgu Jiu – CSM-U Oradea 70-75 (15-14, 16-21, 19-23, 20-17)

Sala „Voievod Litovoi”, Târgu Jiu, spectatori: 400

Energia: Troupe (10), Sanda, Eziukwu (4), Andrei, Șanta, Mack (15), Radosavljevic (9), Horne (13), Aktaș, Berca, Guțoaia (10), Diggs (9). Antrenori: Iannis Diamantakos și Claudiu Alionescu.

CSM-U Oradea: Mandache (4), Barnette (10), Petrișor, Markovic (25), Pașca (5), Pop, Lucic (11), Lupusavei, Barac, Zupan (11), Niculescu, Franklin (9). Antrenor: Cristian Achim.

Arbitri: Dragoș Nicolae, Șerban Rasoga, Dragoș Stan.

„Este greu pentru noi, a venit a doua înfrângere consecutivă. Săptămâna trecută era bine, după două victorii consecutive, acum, din păcate avem o contraperformanță. Am încercat să surprindem Oradea cu apărare în zonă, am reușit în oarecare măsură, din păcate am avut prestații foarte slabe la capitolul recuperare defensivă. Au fost niște decizii greșite, după părerea mea. Nu cu intenție, dar… Nu am vrut să ridic această problemă după meciul cu Dinamo, dar acum este al doilea meci consecutiv. La ultima fază, a fost decisivă greșeala… În opinia mea au fost pași la Zupan. Putem vorbi per ansamblu că arbitrajul nu a favorizat nicio echipă, dar în ultima fază au decis jocul! Nu-mi place să comentez arbitrajul, cu siguranță nu a fost intenție, dar este un fapt după care noi suferim”, Iannis Diamantakos, antrenor Energia Târgu Jiu.

 “Energia ne-a surprins la început de partidă. Am avut nevoie de câteva minute pentru a ne adapta, însă am făcut ajustările necesare. Consider că aceste ajustări ne-au adus anumite avantaje. Este cert că niciuna dintre echipe nu a reușit să joace cel mai bun baschet pe care-l pot face. Duminică jucăm în compania aceluiași adversar și sunt de părere că datele problemei vor rămâne aceleași. Energia va mai avea un meci de disputat, însă gradul de dificultate al jocului va fi același. Această echipă este în stare să învingă pe absolut oricine, oriunde și oricând și a demonstrat acest lucru. Nu se poate face nicio previziune înaintea jocului de la Oradea”, Cristian Achim, antrenor CSM-U Oradea.

www.sportingorj.ro
Comentează!

1 Comentariu până acum

  • energifan spune:

    Good bye:Cumpanasu, la pachet cu prima doamna (singura lui ocupatie)Andrei,Santa,Radosavljevic.Ptr.moment de criza in orice sport se schimba ceva si vorba aia:”Pestele de la cap se impute”.Mai promovati si tinerii nu numai dinozaurii batrani pusi politic.Pe observatorul Olaru l-ati vazut ce fata de moartea pasiuni avea?L-au ridicat cu cricul de la masa dupa ce in prealabil tanarul si promitatorul nostru ii bea toata apa din fata?Toata stima ptr.varsta ,dar asta nu inseamna ca tinerii sa stea sa rabde pana cand dau coltul acesti maratonisti.Apreciati echipa si lasati nesimtirea.Un adevarat iubitor de baschet este doamna care striga din tot corpul sau firav:Energia-Victorie!!! Dragoste imensa si sprijin ptr.revenirea echipei!!!Am uitat si salariile!!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.