RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Porter Troupe: „Spectacolul trebuie să continue”

/ 4 ianuarie 2016
Energia Târgu Jiu a început cu victorie seria de zece meciuri ale primei luni din 2016, iar mâine trupa lui Dinamantakos și Alionescu va pleca spre Pitești, oraș ce o va găzdui în FIBA EuropeCup.

82-qpr

Partida cu BC Mureș a fost a treia consecutivă care se decide în prelungiri, din tot atâtea disputate până acum în sala „Voievod Litovoi”. Însă, de această dată, Energia a gestionat exemplar perioada de over-time și nu a mai avut probleme în a câștiga, așa cum s-a întâmplat la meciul cu Dinamo. 88-80 s-a încheiat contra liderului Ligii Naționale, după 5 minute suplimentare adjudecate de gorjeni cu 16-8: „Nu îmi plac prelungirile, aș prefera să câștigăm când avem ocazia. Cred că puteam termina meciul mai devreme, dar ne-am pierdut puțin concentrarea și am făcut unele greșeli. Am început foarte bine jocul, aveam chiar o revanșă de luat în fața celor de la BC Mureș pentru înfrângerile pe care le-am suferit în tur și chiar în presezon. Voiam să câștigăm, ne-am pregătit, am făcut și câteva schimbări tactice și am reușit asta,”, a declarat Porter Troupe, la primul joc după despărțirea de Antonis Constantinides.

Căpitanul Energiei a recunoscut că îi va duce lipsa fostului său antrenor, și pentru faptul că cei doi au lucrat în perioada 2012-2013 în Cipru, la Apoel, pentru ca din vara anului următor Contstantinides să-l pregătească din nou pe Porter la Târgu Jiu. Cu sau fără cipriot pe banca gorjenilor, Troupe și colegii săi au un obiectiv de atins la finalul sezonului în curs: „Pentru mine personal, este greu fără „coach Tonis”, pentru că avem o relație specială. Am lucrat trei ani împreună și suntem prieteni, dar am încredere în Iannis, el este antrenorul acum, eu sunt jucător profesionist, asta îmi este meseria, și el are încredere în mine, iar spectacolul trebuie să continue. Sincer, la fiecare joc există presiune, deoarece așteptările sunt mari și obiectivele pe măsură. Tratăm fiecare meci la victorie, dinamica este alta cu antrenorul Iannis, dar avem încredere în el,” îi acordă credit Troupe actualului om care se află în poziția de antrenor principal la Energia, Iannis Diamantakos.

Pe Troupe&Co. îi așteaptă un program infernal, dar americanul nu se sperie, așteptând un potențial succes miercuri cu Le Havre, în Europa: „Meciul din Europa va fi altfel cu siguranță față de cel cu Mureș, echipa franceză joacă diferit, foarte atletic, dar ne putem adapta, putem juca rapid sau mai lent. Mergem acolo, rămânem concentrați pentru un joc dificil și totul va fi bine”, a conchis numărul 5 de la Energia.

foto: www.csenergia.ro

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.