RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Eșec după două reprize de prelungiri

/ 27 decembrie 2015
La despărțirea de Antonis Constantinides, Energia a cedat în fața lui Dinamo București, scor 93-96 (18-22, 18-18, 19-18, 20-17, 6-6, 12-15), în urma a două reprize de prelungiri.

00-qpr

Jocul etapei a 15-a cu Dinamo a fost marcat de plecarea lui Antonis Constantinides, fiind ultimul în care cipriotul s-a aflat pe banca echipei alături de care a obținut medalia de bronz în EuroChallange. Publicul l-a aclamat pe acesta încă dinaitea startului, iar pe teren jucătorii păreau determinați să bată Dinamo tocmai pentru Constantinides. Troupe și Mack au deschis bine meciul, dar shooterii veritabili ai bucureștenilor au expus, prin aruncări transformate de la mare distanță, găndurile cu care echipa lor venise la Târgu Jiu. Primul sfert a fost adjudecat de oaspeți la 4 puncte, diferență care s-a menținut și la pauza mare, 36-40 în favoarea formației lui Aco Todorov.

Sfertul 3 a fost, de asemenea, controlat de alb-roșii, care n-au cedat deloc inițiativa pe tabelă după pauză, iar Energia intra în ultimele zece minute cu un deficit de trei puncte, scor 55-58. De abia în minutul 33 al partidei, Horne și-a readus echipa în avantaj, la 61-60, dar nu pentru mult timp. Ambele combatante au intrat în ultimele patru minute ale confruntării cap la cap, Dinamo distanțându-se la cinci puncte cu un minut jumătate înaintea expirării timpului regulamentar. Diggs și Guțoaia au combinat pentru o revenire a gorjenilor, dar Troupe l-a faultat pe Sulovic sub coș, care reușise alte două puncte ușoare înaintea contactului. La 75-75, Lazar Radoslajevic și-a bătut joc de două libere sinonime cu victoria pentru Energia, iar gazdele intrau pentru al doilea joc consecutiv în over-time.

Prima repriză a prelungirilor a luat sfârșit cu aruncarea de 3 ratată de Sutalo, la 81-81. Suspansul s-a păstrat și în următoarele cinci minute, iar același Sutalo dublat de Balaban cu două libere o duceau pe Dinamo la trei lungimi în fața adversarului, cu șase secunde înaintea ultimei sirene, asta după ce Troupe și Mack marcaseră și ei pentru echipa lor. Cu patru secunde și 93-96 pe tabelă, Troupe a prins mingea și a eliberat-o de la centrul terenului, în ciuda timpului care i-ar fi permis, totuși, să avanseze în încercarea unei aruncări favorabile. Americanul a ratat, iar Energia încheie anul 2015 cu 7 victorii și 7 înfrângeri.

Mack a încheiat jocul cu 22 de puncte, 7 recuperări și 7 assist-uri, în timp ce Troupe și Guțoaia s-au remarcat fiecare cu 15, respectiv 18 puncte. De la oaspeți, Marinov și Sutalo au terminat cu 25, respectiv 24 de puncte, bulgarul adăugând alte 11 recuperări.

Suporterii echipei oltene și-au luat la revedere de la Constantinides, care își va continua cariera de antrenor la Sigal Prishtina, în Kosovo. Până ce conducerea Energiei va ajunge la un numitor comun cu un alt antrenor, interimatul va fi asigurat de Claudiu Alionescu și Iannis Diamantakos.

foto: www.csenergia.ro

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.