RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Antonis Constantinides: „Energia este una dintre cele mai de succes echipe din ultimii trei ani”

/ 27 decembrie 2015
Cipriotul își va începe munca la noua sa echipă pe 4 ianuarie.

50-qpr

Constantinides a fost un antrenor extrem de iubit de fanii Energiei, despărțirea de acesta fiind una grea la capătul eșecului cu Dinamo: „Ca o ironie, am început cu o înfrângere și am terminat cu o înfrângere… Nu vreau să vorbesc despre meci, ceea ce vreau să spun este că a fost o zi foarte dificilă pentru mine. Fanii, cu ce au arătat la începutul meciului, au făcut-o și mai grea. Vreau din suflet să le mulțumesc tuturor celor de aici, din Târgu Jiu. Nu a fost doar un sezon și jumătate plin de succes. Acest sezon și jumătate m-a făcut să mă simt ca și cum m-am născut aici,” și-a luat rămas bun doar cu jumătate de gură Antonis, dorința sa fiind să revină odată și odată înapoi la Energia.

Cipriotul va antrena în Kosovo, pe Sigal Prishtina, dar spune că nu o va uita niciodată pe Energia și nici pe oamenii care i-au oferit șansa să lucreze pentru prima dată în carieră în afara granițelor țării sale. „Nu voi uita niciodată că această echipă mi-a oferit șansa să antrenez în afara granițelor țării mele. Simt că acest club mi-a oferit mai mult decât i-am oferit eu la rândul meu și de aceea va fi în sufletul meu pentru totdeauna. Vreau să mulțumesc tuturor jucătorilor cu care am lucrat în acest sezon și jumătate, localnici sau străini. Vreau să mulțumesc în special antrenorului secund Claudiu Alionescu pentru că a fost din primul moment alături de mine, de când am semnat până în acest moment, ajutându-mă în tot ceea ce am făcut. Mulțumesc celor din conducere, domnului Bădescu, domnului Cumpănașu și nu aș vrea să uit să vorbesc despre domnul Ciurel. A fost persoana care a decis ca eu să vin să antrenez aici și datorită lui am ajuns aici. Speram să fie la acest meci și să-i mulțumesc față în față, dar nu s-a putut și trebuie să-i transmit aceste mulțumiri,” a declarat cipriotul la ultima conferință de presă de la Târgu Jiu.

În opinia lui Constaninitides, Energia este echipa care s-a bucurat de cea mai mare ascensiune în baschetul românesc în ultimii ani prin câștigarea Cupei și medaliile de bronz obținute și vede absolut necesară susținerea sportului pe mai departe în Gorj: „Sunt o persoană care spun ceea ce simt și nu știu cine hotărește viitorul acestei echipe, dar vreau să spun două lucruri. Am văzut un oraș care iubește sportul în general, baschetul, handbalul și fotbalul. Nu putem lăsa această echipă fără suport financiar. Mă refer acum la baschet, fiind partea mea, spun că Energia, în ultimii trei ani, este cea mai de succes echipă din România. A câștigat o Cupă a României, a mers în Final Four și a terminat pe locul 3 în EuroChallenge, a terminat campionatul pe locul al treilea, acum este în ultimele 32 în FIBA Europe Cup, este în sferturile de finală ale Cupei României, cu un pas înainte de Final Four, iar dacă echipa va câștiga restanța cu CSM Oradea va fi undeva pe locurile 5-6. Subliniez ceea ce spun, Energia este una dintre cele mai de succes echipe din ultimii trei ani și trebuie să facem ceva să susținem acest club. Primul motiv este dat de fani, care iubesc sportul și trebuie să le dăm sport!” a mai spus Antonis Constantinides.

Cipriotul este convins că se va găsi varianta optimă pentru înlocuirea sa pe banca echipei gorjene: „Mi-am spus opinia legat de cine ar trebui să vină după mine, dar oricine ar fi să vină, trebuie să vină cât mai curând posibil. Asta e cel mai important! Și în situația în care nu va fi adus un alt antrenor și va rămâne fie Alionescu, fie Diamantakos, este important să se stabilească repede cine va fi antrenorul principal pentru că jucătorii trebuie să simtă acest lucru. La fiecare două zile vine un meci și ei trebuie să înțeleagă cine este antrenorul principal. Sunt mulți antrenori pe piață fără angajament în acest moment, conducerea are și ea, cu siguranță, o listă lungă. Conducerea va găsi antrenorul potrivit.”

„Vă mulțumesc foarte mult, dar nu vreau să-mi iau rămas bun pentru că în colțul sufletului meu vreau ca într-o bună zi să mă întorc. Acest gând va rămâne în mintea mea până îl voi realiza!” – Antonis Constantinides.

1909695_769338406527126_6614319074286225106_n

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.