RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Era Constantinides ia sfârşit la Energia!

/ 22 decembrie 2015

Meciul cu Dinamo de pe 27 decembrie va fi ultimul pentru cipriotul Antonis Constantinides în calitate de antrenor al Energiei Târgu Jiu. Acesta o va prelua pe Sigal Prishtina, fosta adversară a Energiei din FIBA EuropeCup.

Energia-vs.-Craiova-19

Mandatul lui Constantinides la Energia a început în luna august a anului 2014, cipriotul fiind numit în funcția de antrenor principal imediat după ce apele tulburi provocate de demesiile lui Laurențiu Răuț și Radu Stroescu se mai liniștiseră. Cipriotul a preluat atunci un lot format deja în marea lui majoritate, iar primul său sezon în România s-a soldat cu o performanță istorică pentru baschetul românesc și, implicit, pentru sportul gorjean: locul 3 în EuroChallange pentru Energia la prima participare. Cum asta nu a fost în de ajuns, cu adevărate caractere pe parchet, Constantinides și-a condus elevii spre noi medalii de bronz, podiumul fiind atins de Troupe&Co. și în campionat.

Constantinides și-a reînnoit în vară contractul cu Energia, propunându-și chiar câștigarea unui titlu național, dar în altă alcătuire, după plecările în masă ale lui Watson, Milosevic, Karpelesz, Glyniadakis și retragerea lui Darby. Singurul care i-a rămas alături tehnicianului de 41 de ani a fost Troupe, pe care Antonis l-a avut sub comandă și la Apoel Nicosia. După scurgerea turului sezonului 2015/2016 și alte două etape jucate din retur, meciul cu Dinamo va fi ultimul pentu Antonis Constantinides la Târgu Jiu. Situația financiară nu este deloc pe roz la secțiile clubului Energia, iar conducerea nu-i poate garanta, în acest moment, cipriotului că ediția în curs va fi încheiată fără probleme din acest punct de vedere. Astfel, Constantinides lasă formația gorjeană calificată în faza a 2-a a FIBA EuropeCup și cu șanse bune pentru a-și îndeplini obiectivul în campionat: accederea în play-off.

Acesta s-a înțeles deja cu fosta adversară a Energiei din Europa, Sigal Prishtina, care a rămas fără antrenor după demisia lui Marjan Ilievski. Prishtina a ieșit din FIBA EuropeCup, dar este câștigătoarea în exercițiu a Ligii Balcanice.

foto: csenergia.ro

www.sportingorj.ro
Comentează!

1 Comentariu până acum

  • mihai spune:

    Cand am spus in vara ca fara Darby nu-l prinde paltonul pe acest antrenor la echipa comentati doar verzi si uscate… Are echipa pe care si-a dorit-o si format-o singur, nu are nici o sansa la playoff iar cand nu ai rezultate, in romania, apar si problemele financiare. Managementul defectuos total, cum este posibil ca in cupele europene echipa sa joace baschet adevarat, atitudine, vointa, determinare …iar in campionat sa ia bataie de 2 ori de la echipa de pe ultimul loc si joaca un baschet in dorul lelii, nu cumva este rodul managementului dezastruos?

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.