RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Moș Crăciun e (doar) de-un punct / Pandurii, om cu om la meciul cu Astra

/ 20 decembrie 2015
Pandurii Târgu Jiu a remizat acasă cu liderul Astra, scor 1-1, după ce a evoluat mai bine de o repriză în inferioritate numerică. Pandurii termină anul cu 40 de puncte, la 8 distanță de CSMS Iași, singura amenințare pentru play-off.

 

IMG_8819Pandurii Târgu Jiu a încheiat anul cu un egal în fața primei clasate, Astra Giurgiu, 1-1, rezultat bun având în vedere că oltenii au evoluat în inferioritate numerică din minutul 42 când Pițian a fost eliminat. Cele două echipe au fost lipsite de pe bancă de antrenorii principali, Edi Iordănescu fiind suspendat iar Marius Șumudică acuzând probleme medicale. Cu Edi în tribună, Pandurii nu a pierdut în Liga 1, contabilizând 3 victorii și un egal.

Pandurii e ca și calificată în play-off având un avans de 8 puncte față de CSMS Iași, prima echipă aflată sub linie. Echipa lui Edi ar mai putea rata prezența în play-off dacă pierde toate cele 3 meciuri rămase din sezonul regulat, cu ASA Târgu Mureș (d), CSU Craiova (a) și Viitorul (d), iar CSMS Iași să le câștige pe toate, FC Viitorul și Steaua în deplasare și ACS Poli, acasă.

Deși suspendat, Edi a reușit să întrerupă seria negativă de 2 înfrângeri la rând și să scoată un egal cu Astra. Tehnicianul a mizat greșit la mijloc pe Pițian care a luat un roșu prostesc și a expus echipa unui eșec. Dar nici măcar el nu e de condamnat, Pițian fiind singura soluție de închizător, asta demostrând că lotul pandurilor nu e pregătit pentru un obiectiv îndrăzneț.

Pandurii a avut inițiativa în prima parte, a marcat un gol superb prin Săpunaru, după un offside nesemnalizat, ce-i drept, dar după pauză Astra a deținut controlul și a scăpat victoria printre degete.

Pandurii poate încheia anul pe locul 5 dacă Steaua învinge acasă pe ACS Poli Timișoara în această etapă.

Pandurii, om cu om

Mingote: A confirmat încă o dată că e un portar mediocru. Golul lui Boldrin de la 25 de metri era parabil dacă împingea în picioare. Astra a suferit mult la precizie și nu l-a solicitat, având doar câteva șuturi parabile. Dacă Silviu Lung a avut două intervenții magistrale, lusitanul a cedat când era mai mare nevoie de el.

Ungurușan: Experiența l-a ajutat să scoată câteva faulturi la trecerea timpului, dar partea sa a fost destul de expusă fără să fie vina sa exclusivă. A avut o cursă bună în partea a doua finalizată în picioarele unui adversar. Modest.

Erico: Apărarea pandurilor a fost penibilă pe alocuri, iar brazilianul nu s-a ridicat peste un nivel modest. A fost o situație când a alunecat, iar adversarul și-a creat o situație bună de gol. Cât a putut a bubuit la mingi.

Filipetto: A luftat la o minge ușoară și Alibec a scăpat singur cu Mingote. Din fericire, a tras alături. Cam depășit de combinațiile adversarilor.

Momcilovic: Foarte activ ofensiv în prima parte, iar în a doua s-a achitat bine de sarcini. A ieșit de multe ori cu mingea la picior creând oportunități bune de atac. Unul dintre puținii remarcați.

Săpunaru: Gol incredibil, vole din 14-15 metri sub bară după o respingere a apărării adverse. A coborât mereu sub nivelul fundașilor să construiască. Probabil că ar fi mai util ca fundaș dacă ar fi soluții la mijloc. La golul oaspeților a ieșit târziu în întâmpinare la Boldrin. Nu e locul lui acolo, la mijloc, fiind cam lent pentru postul respectiv. A ajuns la 4 goluri în acest sezon, fiind al doilea marcator al echipei, la egalitate cu Roman și Răduț.

Pițian: Prostie imensă. A încasat două galbene în 15 minute. Primul pentru fault din spate (min. 27) iar al doilea pentru că a blocat repunerea mingii în joc la mijlocul terenului (min. 42). Gest de amator. Stupid și rușinos pentru echipă ce a făcut. A mai avut o ratare mare la 1-0, reluare cu capul în Lung din câțiva metri, ocazie ce ar fi putut fi decisivă.

Ciucur: Rareori l-a depășit pe Junior Morais. Nici în apărare nu a fost mai eficient, adversarul său direct fiind o sursă continuă de centrări. De remarcat o acțiune personală, finalizată cu un șut bun la colțul lung, scoasă inextremis de Lung. A fost schimbat în minutul 58.

Nistor: Multe greșeli de pasare în primele 10 minute. Mai multe nerealizări decât realizări. A coborât închizător după eliminarea lui Pițian dar el nu este un recuperator adevărat. La golul egalizator a pierdut ușor balonul. Câteva încercări de verticalizare blocate de adversar și un șut de la distanță pe lângă poartă.

Răduț: A centrat la golul de 1-0 al pandurilor, dar, peransamblu presația sa a fost una dezamăgitoare. S-a repliat greu, nu și-a depășit adversarul direct deși a abuzat de acțiuni individuale. Totuși este cel mai bun pasator al echipei, ajungând la 6 assisturi în acest sezon.

Hora: Invizibil pe toată durata meciului. Primul șut spre poartă l-a expediat în minutul 79 apoi a fost schimbat. Termină anul pe primul loc în clasamentul golgheterilor, cu 12 reușite, asta dacă Lopez de la CFR nu înscrie măcar o dublă în ultimul meci.

V. Munteanu: Edi nu are soluții pe bancă la nivelul titularilor. Nivelul echipei a coborât odată cu intrarea sa. Nici pe departe un apărător redutabil iar pe atac nu a contat.

Nicoară: Bine că a scăpat cu bine din atacul criminal al lui Geraldo care a fost sancționat cu roșu direct. Reușite altădată.

Vasiljevic: Devine o obișnuință, când intră sârbul luăm gol. Și la Dinamo și cu Astra intările sale au fost urmate de goluri. A fost trimis să închidă zona din fața apărării dar era prea retras la șutul lui Boldrin.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.