RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Speranțe distruse după remiza cu Dunărea Călărași

/ 10 decembrie 2015
Energia a pierdut ocazia de a se apropia de locul opt remizând cu Dunărea Călărași deși a avut victoria în mână. Misiunea trupei lui Rudic devine tot mai dificilă, prinderea unui loc de play-off depinzând acum de un traseu aproape perfect în condițiile în care echipei gorjene i-au mai rămas doar „finale” de jucat.

3edMeciul a început foarte prost pentru gorjeni, Energia a fost condusă și la șase goluri, scor 5-11 în minutul 19. Ultimele zece minute ale primei reprize au adus revirimentul Energiei. Trei goluri consecutive ale gazdelor au făcut ca la pauză Energia să fie la doar două lungimi în spatele călărășenilor și meciul se juca. Discuțiile de la pauză din vestiarul Energiei au părut că dau roade. Băieții lui Rudic au intrat mai determinați și au revenit rapid la egalitate marcând primele goluri ale reprizei secunde, 14-14 în minutul 33, pentru ca după alte două minute Pralica marcând golul cu care Energia a preluat pentru prima dată conducerea, scor 16-15. Cele două echipe au mers cap la cap până în minutul 54, când Energia a marcat două goluri consecutive și s-a desprins pentru prima dată la o diferență mai mare de un gol, scor 24-22. La acest scor, jucătorii Energiei și-au pierdut concentrarea și au irosit trei situații de contraatac pentru ca la 25-23 Bejinariu să rateze din poziție bună și oaspeții au revenit la un singur gol. La 26-25 pentru Energia, cu 13 secunde înainte de final, oaspeții au avut o aruncare de la 7 metri, care a fost parată, însă apărarea gorjeană a permis recuperarea lui Gurkovsky, iar acesta a egalat. Ultimele secunde nu au fost jucat cu cap de Energia, mingea a ajuns la Nistor, dar acesta nu a găsit soluții și a aruncat de la mijlocul terenului, fără nicio șansă de a înscrie, iar partida s-a încheiat cu o remiză care nu ajută pe nimeni, dar care aproape îngroapă speranțele Energiei pentru play-off.

„Ştiam că va fi un meci greu. Am avut şi nişte probleme de lot. Au fost însă şi alte probleme, despre care am vorbit şi cu băieţii după meci, în vestiar. În principal despre lipsa de concentrare la unii jucători. Am vorbit când am pregătit meciul despre ce are fiecare de făcut. Păunică a ieșit accidentat, iar acolo l-am trimis pe Bejenariu, dar pare că nu a fost concentrat, nu a fost atent la ce am vorbit la vizionare. Pot să înţeleg faptul că mai greşeşti pe atac, mai forţezi, dar să greşeşti de mai multe ori în acelaşi mod pe apărare, nu pot să înţeleg. Am ratat foarte mult, iar unii jucătorii au făcut opusul a ceea ce am vorbit despre portarul lor. Atâta timp cât am vorbit şi am pregătit aceste chestiuni, ori ei nu sunt atenţi, ori nu-i interesează ce zice antrenorul. I-am certat în vestiar pentru că nu este normal ceea ce s-a întâmplat. Am pierdut meciul acolo la şutul acela, la 25-23, unde Bejenariu a avut unghiul mare şi a ratat. Este păcat pentru că au stricat toată munca pe care au depus-o pe teren”, Bozo Rudic, antrenor Energia Târgu Jiu.

Nici eu, nici colegul meu, Bozo Rudic, nu suntem mulţumiţi de rezultat. Egalul nu este cea mai bună soluţie ca şi acumulare de puncte în clasament. Am avut o perioadă bună, în care am avut meciul în mână, am condus şi am avut o situaţie bună de câştiga partida, dar din păcate în repriza a doua câteva greşeli individuale ne-au fcăut să pierdem din avantaj. Mă bucur că băieţii au luptat până în ultimul moment. Cred că pentru cei neutrii a fost un meci spectaculos, pentru noi mai puţin. Un meci plăcut cu răsturnări de situaţie. Îmi pare rău că unii dintre jucătorii mei de bază au greşit în momente importante. Aşteptam de la ei să gestioneze mai bine acele situaţii, dar sunt şi ei oameni. Până la urmă nu am pierdut şi mergem acasă să ne pregătim pentru următorul meci”, Aihan Omer, antrenor Dunărea Călărași.

Energia Târgu Jiu – Dunărea Călărași 26-26 (12-14)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 450

Energia: Șelaru, Țenghea, Bucătaru – Iancu, Nistor (2), Bejinariu (2), Tîrzioru, Pralica (4), Țuțu (6), Șoldănescu, Păunică (3), Mledenciu, Enache, Giotoiu (2), Stoica, Acatrinei (7). Antrenor: Bozo Rudic.

Dunărea: Andrei, Erhan – Zacaciurin, Nicolae (2), Gavriloaia (4), Șania (6), Mitrea (2), Ignat (1), Yushbabenko, Carali, Mateaș (1), Bulov (1), Kumogorodskyy (7), Gurkovsky (2), Braznnyk. Antrenor: Aihan Omer.

Arbitri: R. Voicu / I. Șerbu.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.