RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Decisiv cu Călărașiul

/ 10 decembrie 2015
Energia a luat o gură mare de oxigen întâlnind niște echipe mai slab cotate, echipe de la care a adunat puncte importante în clasament, puncte care-i permit acum să se apropie de obiectiv.

 

013         Pentru echipa de handbal gorjeană, finalul de an mai are trei partide, două în campionat și una în Cupa României, toate înșirate pe parcursul unei săptămâni, toate foarte importante pentru destinele handbalului din urbea lui Brâncuși. Din păcate, Bozo Rudic nu poate ataca cele trei meciuri cu efectivul complet: „Sunt trei meciuri, însă avem şi nişte probleme cu accidentările… Avem multe probleme medicale, a apărut şi Chiruţ cu probleme, Enache nu ştiu cât e refăcut, ieri (n. red. – marți) s-a antrenat, dar mai uşor. Vedem, ne descurcăm cumva, câştigăm cu o apărare mai bună, n-avem ce să facem!”, spune tehnicianul plav. Acesta vede drept normale astfel de probleme dat fiind faptul că echipa se află aproape de finalul sezonului de toamnă, iar încărcătura sezonului își lasă de regulă semne: „Dacă băieţii au început să se antreneze în 6 iulie şi acum suntem în 9 decembrie, sunt şi ei obosiţi, dar nu avem ce să facem, trebuie să scoatem cumva aceste meciuri”, a declarat antrenorul Energiei. Probleme de sănătate are și interul Florin Acatrinei, care acuză dureri la spate după antrenamentul de marți: „Mă doare spatele, sper să pot juca, vom vedea cum voi fi la ora jocului”, a declarat interul gorjenilor.

Jocuri de a fi sau a nu fi

Meciul din această seară, când Energia primește la Târgu Jiu vizita celor de la Dunărea Călărași, nu poate avea alt rezultat decât victoria gorjenilor dacă aceștia vor să continue cursa pentru un loc în play-off. Dealtfel, Bozo Rudic spune că Energia este obligată să câștige ambele jocuri de campionat ce au mai rămas de disputat în acest an: „Cu Dunărea Călăraşi va fi foarte greu, pentru că sunt probleme cu nişte jucători, dar şi ei ştiu foarte bine că dacă ne bat aici se face o distanţă de 9 puncte. Dacă batem noi, suntem la 3 puncte şi orice e posibil. Aceste două meciuri pentru noi sunt decisive. Trebuie să le câştigăm neapărat pe amândouă, dacă vom câştiga doar unul va fi foarte greu să mai ajungem în play-off. Cred că dacă reuşim asta avem toate şansele la play-off, au fost şi nişte rezultate care au fost bune pentru noi, egal la Turda cu Călăraşi în ultima etapă şi dacă vom câştiga cred că suntem acolo”, a explicat antrenorul echipei târgujiene. Echipa joacă acum sub presiunea rezultatelor, dar Bozo Rudic încearcă să îi conștientizeze că pot câștiga meciurile și pot ajunge în play-off: „Eu tot timpul când vorbesc cu ei le spun că nu moare nimeni, nu se întâmplă nimic, dar totuşi e munca noastră şi eu vreau să câştig fiecare meci. E presiune mare pentru că şi ei sunt conştienţi că dacă vom câştiga aceste două meciuri suntem în play-off”, a mai declarat Bozo Rudic. Florin Acatrinei întărește spusele antrenorului său și spune că echipa are suficientă valoare pentru a câștiga aceste partide în ciuda problemelor cu care se confruntă: „Dacă vom câştiga aceste două meciuri care ne stau la îndemână, jucăm acasă în faţa propriilor suporteri şi trebuie să demonstrăm că avem valoare, apoi ne apropiem cu şanse mari de play-off”, a declarat interul gorjenilor.

Pralica, în perioada de acomodare

Conducătorul de joc sârb, Dejan Pralica, a debutat pentru Energia la Galați, însă mai are mult de muncit pentru a reuși să se integreze în stilul de joc al echipei. Rudic spune că e nevoie de multe antrenamente pentru ca jucătorul să învețe schemele Energiei, postul fiind unul care necesită o foarte bună conlucrare cu restul echipei: „La Pralica e greu, nu înţelege încă… L-am lăsat tot meciul să joace la Galaţi, nu s-a descurcat nici el bine, dar e normal. Totul e nou pentru el. Oricum, meciul de la Galaţi trebuie să-l uităm cât mai repede, pentru că am jucat foarte slab, cel puţin prima repriză. Sper că a înţeles ce vreau de la el, sper că o să fie bine”, a explicat Rudic. Și la meciul cu Dunărea Călărași, Pralica va fi opțiunea principală pentru antrenorul Energiei în condițiile în care Chiruț are probleme medicale.

Se joacă tot în Sala Sporturilor

Partida din această seară, programată a începe de la ora 18:00, se va disputa tot în Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Deși se mutaseră chiar și porțile la noua locație, pentru că nu s-au obținut avizele ISU, echipa s-a întors la Sala Sporturilor pentru ultimele dispute din acest an. Această situație îi convine de minune antrenorului Bozo Rudic: „Se joacă tot la Sala Sporturilor, chiar ne-am bucurat. Duminică am făcut antrenament la sala de la Şcoala 5, a fost prima dată când am intrat în sala aceea și băieţii nu sunt obişnuiţi să joace acolo. Aici e sala noastră şi chiar ne-am bucurat când s-a luat decizia să terminăm aici turul şi apoi avem acolo o lună să ne pregătim şi să ne obişnuim cu acea sală”, a mai declarat tehnicianul Energiei.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.