RSS post comments feeds rss email feeds twitter

La recuperare, în Trivale!

/ 4 decembrie 2015
După ce a încheiat cu succes prima misiune europeană, învingătoare și în deplasarea de la Astana, echipa de baschet a Energiei revine în campionat pentru un meci dificil la Pitești.

 

baschet 03      Trupa lui Antonis Constantinides și-a asigurat prezența în faza secundă a FIBA Europe Cup de mai multă vreme, dar a ținut să celebreze calificarea cu o victorie în Kazakhstan și a și reușit acest lucru. Energia s-a impus pentru a doua oară în fața Astanei, după ce s-a impus și pe teren propriu, iar trupa gorjeană a mers mai departe cu un singur eșec, cel înregistrat la Prishtina. În faza a doua a competiției europene, Energia va juca într-o grupă din care mai fac parte croații de la Cibona Zagreb, lituanienii de la Pieno Zvaigzdes și francezii de la STB Le Havre. Primul joc al Energiei în faza a doua a competiției va fi în deplasare, pe 16 decembrie, în compania celor de la Cibona Zagreb. O veste bună ar putea să primească în aceste zile fanii Energiei care își doresc să vadă live meciurile europene ale echipei favorite. Deși s-a discutat de principiu la Pitești pentru a se juca acolo meciurile din FIBA Europe Cup, se pare că sala de sport de la Școala Gimnazială „Voievod Litovoi” va întruni condițiile necesare omologării pentru acest gen de jocuri, iar echipa gorjeană nu va mai fi nevoită să plece din orașul lui Brâncuși.

Dispută cu o colegă de clasament

Energia revine în campionatul intern chiar la Pitești, acolo unde o așteaptă un duel interesant, cu o colegă de clasament. Pozițiile ocupate de cele două echipe sunt oarecum mincinoase. Mai întâi, Energia are un joc mai puțin disputat, restanța cu CSM Oradea, dar a avut și câteva sincope ce au lăsat-o în partea a doua a clasamentului. De cealaltă parte, BCM U Pitești a pornit campionatul cu un handicap de trei puncte, penalizarea venind pentru că în ediția trecută de campionat nu a avut echipă de tineret în Liga 1, așa că, un clasament real ar fi pus cele două combatante pe poziții mai bune în clasamentul Ligii Naționale. Trupa lui Antonis Constantinides are acum misiunea de a redresa situația din campionat, lucru pe care l-a început obținând două victorii importante, pe teren propriu, contra celor de la U BT Cluj Napoca și a celor de la Steaua, dar echipa gorjeană are nevoie și de un succes extern, după ce a pierdut surprinzător, pe teren propriu, în debutul campionatului, în dauna celor de la Gaz Metan Mediaș, iar Piteștiul ar trebui să fie terenul de pe care Energia să se întoarcă cu prima victorie externă importantă. Meciul dintre BCM U Pitești și Energia este programat a se disputa în Trivale, duminică, cu începere de la ora 18:00.

Cu Dinamo în cupă

Un alt obiectiv al Energiei în actuala stagiune este și prezența în Final Four-ul Cupei României, iar după ce a trecut în primul tur de BC Tmișoara, mai are de trecut de o dublă manșă pentru a ajunge între cele mai bune patru din această competiție. Joi, la sediul Federației Române de Baschet, a avut loc tragerea la sorți pentru sferturile de finală ale Cupei României, iar elevii lui Antonis Constantinides au primit ca adversar cupe Dinamo București. În campionat, meciul din turul campionatului s-a disputat în Capitală, iar dinamoviștii s-au impus cu 83-77.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.