RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii, peste CFR / Pandurii, om cu om

/ 2 decembrie 2015
Pandurii continuă să fie „bestia nera” pentru CFR Cluj în Liga 1. Echipa lui Iordănescu jr. a învins în Gruia în etapa a 20-a, scor 2-1, și a strâns 10 succese în fața clujenilor în campionat. CFR Cluj are doar 8 victorii cu Pandurii în cele 22 de dispute.

 

IMG_0491Pandurii a oferit un regal ofensiv în prima parte a jocului din Gruia.  Săpunaru a deschis scorul cu un șut superb, sub transversală, de la 25 de metri iar Răduț a lovit bara câteva minute mai târziu. Nici Momcilovic nu a găsit poarta din 7-8 metri, după o respingere a portarului Mincă. Ocaziile se puteau răzbuna, dar Mingote a avut o intervenție magică la capul lui Beleck. Hora a ratat și el în câteva rânduri, dar s-a răzbunat în partea secundă când a finalizat cu sânge de golgheter un contraatac purtat împreună cu Nistor. Hora a ajuns la 12 goluri stagionale, depășindu-l în luptă dreaptă pe rivalul său Cristian Lopez, 10 goluri. CFR Cluj a dominat clar partea secundă, dar cea mai bună defensivă a campionatului a rezistat cu brio. Și totuși, CFR a marcat dintr-o deviere nefericită a lui Vasco, 1-2. Pandurii au avut și noroc în prelungiri când Lopez a nimerit bara iar Mingote a scos magnific șutul lui Larie. O victorie mare care îi apropie pe olteni și mai mult de play-off, dar și la un singur punct de liderul Astra, cu un joc mai puțin.

Steaua, cu tot stafful în tribune, îi dă târcoale lui Edi Iordănescu, acum după demisia lui Rădoi. Chiar dacă Iordănescu jr. a refuzat să comenteze o eventuală plecare la Steaua, Săpunaru a liniștit lucrurile. Internaționalul a venit la Târgu Jiu la rugămintea lui Edi și n-ar fi frumos acum ca tehnicianul să plece de la echipă mai ales acum când lucrurile merg minunat.

Pandurii, om cu om:

Mingote: Excelent. La 1-0 și 2-1 a avut două intervenții magnifice. Cel puțin parada din ultimele secvențe, la șutul lui Larie a fost miraculoasă. A avut și puțin noroc la bara lui Lopez, dar a ieșit și a închis bine unghiul, limitându-i opțiunile de șut adversarului. Meci perfect.

Pleașcă: Neașteptat de bun. După o pauză enorm de lungă, a reușit să revină acum 2 etape, cu Petrolul când a bifat 21 de minute. Cu CFR Cluj a jucat titular și a făcut-o fără greșeală. A oferit și o centrare utilă pentru Hora, la bara a 2-a, dar vârful gorjenilor nu a marcat. A încasat un cartonaș galben la schimbare, pentru tragere de timp. Frumoasă revenire pentru fostul internațional.

Vasco: A comis-o și acum, evident involuntar. A respins în proprie poartă șutul lui Jakolis și i-a băgat pe clujeni în joc. A avut mari probleme în duelurile fizice cu mult mai puternicul Beleck. Vârful gazdelor a trecut mult prea ușor de el, în zonă centrală, dar Filipetto l-a dublat bine.

Filippetto: Și el a suferit în fața lui Beleck, un vârf mobil și puternic, altfel și-a făcut treaba foarte bine.

Momcilovic: Foarte ofensiv în prima parte a și ratat o ocazie mare de gol. Defensiv și-a apărat bine zona.

Săpunaru: Gol de excepție. Diagonale de mare jucător. Prezență bună la fazele fixe. Un adevărat lider.

Droppa: Un muncitor prin excelență. A suplinit bine lipsa de viteza a colegului Săpunaru. Practic este peste tot, deposedează și pasează cu acuratețe bună.

Ciucur: Foarte activ în bandă, mai ales pe fază ofensivă. Defensiv i-a permis adversarului său direct să ofere multe centrări. Oricum în mare creștere.

Nistor: Aproape perfect. Mijlocașul fără plămâni a distribuit pase de mare măiestrie, dar a și creat faze de gol. Cel puțin în prima repriză a fost magistral, în a doua în scădere împreună cu toată echipa. Excepție golul doi, realizat în doi, împreună cu Hora.

Răduț: A lovit bara cu capul la 1-0, dar prestația sa a fost destul de modestă. Nu i-a prea ieșit nimic. În plus la golul clujenilor s-a apărat în dorul lelii. I-a permis lui Jakolis să șuteze deși avea 9 metri avans în fața clujeanului.

Hora: S-a răzbunat pe fosta sa echipă, CFR Cluj. Nu a avut nici o reținere să se bucure la gol, unul meritat. A ratat mult în prima repriză, lucru care nu-l caracterizează, el fiind destul de pragmatic. S-a lovit la glenză și nu va juca cu FC Botoșani, fiind și suspendat. Un galben numai de Tudor văzut. Hora are 12 goluri în Liga 1 și este printre cei mai prolifici atacanți care au trecut pe la Pandurii. Este deja în top 5 marcatori, deși are doar câteva luni de când a îmbrăcat tricoul pandurilor.

Nicoară: Cele două etape de suspendare l-au scos din formă. A făcut figurație în cele 20 de minute cât a fost folosit. Abia dacă a atins mingea de câteva ori.

Trifu: Al treilea meci la rând și al patrulea al sezonului pentru gorjean. Lipsa de experiență și de forță l-a trădat acum, în fața unui adversar puternic. E încă departe de a emite pretenții.

Șandru: L-a înlocuit pe Pleașcă în minutul 90 dar și așa s-a dovedit a fi un pericol pentru propria poartă. Bine că s-a terminat repede jocul. E clar că din iarnă nu mai poate continua la Pandurii.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.