RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Edi e cel mai tare / Pandurii. om cu om

/ 28 noiembrie 2015
Hitul tribunei „Grigoraș, cel mai tare din oraș” nu mai e de actualitate la Târgu Jiu. Edward Iordănescu e cel mai eficient tehnician care i-a condus pe olteni în Liga 1.

 

momcilovicPandurii Târgu Jiu are cel mai bun parcurs din istorie în primele 19 etape ale unui sezon de Liga 1. După victoria cu Chiajna, 2-0, echipa lui Iordănescu jr. a ajuns la un total de 36 de puncte (10 victorii, 6 egaluri, 3 înfrângeri) neatins vreodată în Liga 1 de gorjeni în același interval de timp.

Nici măcar de frumoasa echipă a lui Petre Grigoraș din campionatul 2012-2013 care obținea 35 de puncte (10 victorii, 5 egaluri, 4 înfrângeri) sau cea din sezonul 2013-2014 cu 34 de puncte (10 victorii, 4 egaluri, 5 înfrângeri), în 19 etape.

De-a lungul istoriei sale în prima ligă, Pandurii nu a strâns 36 de puncte nici măcar la finalul unui sezon. În primul an de la promovare, Pandurii obținea 25 de puncte după 30 de etape (16 echipe participante) iar în 2009-2010 încheia cu 34 de puncte după 34 de etape.

Edi câștigă clar și duelul tehnicienilor care au condus Pandurii. Edward Iordănescu are o medie de 1,68 puncte pe meci după aproape un an la Pandurii, peste Cristi Pustai (1,53) sau Petre Grigoraș (1,47 în primul mandat și 1,30 în al doilea mandat).

Și ca să revenim, Edward Iordănescu a bifat prima victorie contra Chiajnei pe banca pandurilor, din a treia încercare. De apreciat este și folosirea a trei jucători crescuți în propria pepinieră în jocul cu Chiajna, Trifu, Pițian și Mărgărit, ultimul debutant în Liga 1.

Pandurii, om cu om:

Mingote: Statistica arată că a avut un singur șut pe spațiul porții. Personal nu mi-l amintesc, deci a fost unul oarecare. Fără reacție la o lovitură liberă a lui Purece pe lângă vinclu. Lusitanul a îngenunchiat iar dacă balonul prindea poarta era gol. A ieșit pe o centrare și a boxat, decizie bună în cazul unui balon ud. Probleme la degajarea cu piciorul, nu trece aproape niciodată centrul terenului.

Ungurușan: Extrem de ofensiv, a oferit o centrare perfectă dejucată de Matache. A încasat al 7-lea galben și va fi suspendat cu CFR Cluj.

Vasco: În mare ok. Și-a mai trecut o eroare în cont ce putea fi speculată, obligându-l pe Filipetto să faulteze de galben. Oricum, mai puține erori decât cu Petrolul.

Filippetto: Evoluție sigură, stăpân pe sine când are balonul la picior. A încasat primul cartonaș galben din acest sezon.

Momcilovic: A jucat foarte sus, a și semnat câteva șanse de gol ale pandurilor în debutul meciului dar precizia șutului a avut de suferit. Defensiv a strâns bine în centru în câteva rânduri degajând cu capul din centrul careului.

Săpunaru: Diagonalele sale sunt încântătoare. Schimbă bine jocul și precis. A venit și la finalizare, lucru mare din postura sa de închizător, dar nu s-a lipit la gol. Matache a avut o intervenție de zile mari în fața sa, internaționalul român ratând ocazia meciului.

Droppa: Un pic stors de energie, dar poate că nici jocul nu l-a solicitat foarte mult. Extrem de util.

Ciucur: Îi lipsește ultima execuție, fie că fianalizează, fie că centrează. Efort mare, prezență în joc bună, dar pare ineficient.

Nistor: A alternat pasele magistrale cu cele total neinspirtate, mai ales pe contre. Nu a găsit în câteva momente pasa potrivită și Pandurii a ratat oportunități bune.

Răduț: „Pirlo” lovește din nou. După ce a transformat perfect o liberă cu ACS Poli în prima etapă a campionatului (1-0), Răduț a recidivat cu Chiajna. Și lovitura liberă a fost obținută tot de el. În plus a obținut și penaltiul tranformat de Hora. Omul meciului deși în debutul jocului a fost destul de șters.

Hora: 11 goluri în 19 etape. Golgheterul solitar al Ligii 1. E maximum posibil. A fost mereu prezent în gura porții, a șutat, a deviat și până la urmă a marcat din penalti. Cât pe ce să marcheze și din acțiune dar Matache a salavat inextremis.

Trifu: A bifat al doilea meci la rând. A prins din nou minute bune și poate fi un jucător important pentru Pandurii. Nu se pierde, ține bine de minge are nevoie doar de curaj să atace mai mult poarta, să fie mai direct.

Mărgărit: Debut în Liga 1 pentru tânărul atacant format la Pandurii. A prins 8 minute, dar nu a atins mingea de prea multe ori. Sper să fie de bun augur acest debut.

Pițian: Proaspătul internațional de tineret l-a înlocuit pe Săpunaru în minutul 88.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.