RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Cu calificarea pe masă!

/ 23 noiembrie 2015
Pentru al doilea an consecutiv, Energia poate face pasul spre runda a doua a competiției europene în care participă, un succes în această seară în fața ciprioților de la AEK Larnaca asigurându-le chiar primul loc în grupă. Meciul dintre Energia și AEK Larnaca are loc în această seară la Târgu Jiu, în Sala Sporturilor, cu începere de la ora 19:00.

i455r      Sezonul ezitant din campionatul intern, acolo unde însă lucrurile pot fi întoarse cu unul, două rezultate pozitive, este lăsat în plan secund de o nou participare de succes în cupele europene. Energia a început sezonul european cu trei victorii din trei meciuri și chiar dacă l-a pierdut pe cel de-al patrulea, cu o victorie în fața celor de la AEK Larnaca lucrurile se vor limpezi total pentru trupa lui Constantinides înaintea ultimei deplasări, cea din Kazakhstan.

În ciuda faptului că în proporție destul de mare echipa gorjeană are deja biletele pentru faza ultimelor 32 din FIBA Europe Cup, Constantinides vrea să fie sigur de această calificare: „Nu este nimic jucat deocamdată. Știm foarte bine că în cazul în care vom obține victoria în meicul de mâine, nu numai că vom fi 100% calificați, dar ne vom califica de pe primul loc”, a declarat antrenorul echipei gorjene.

Ieșirea din grupe, o performanță

Cele trei victorii cu care Energia a început sezonul în FIBA Europe Cup a creat impresia că grupa a fost una facilă și calificarea a venit, oarecum, de la sine. Constantinides nu este de această părere și spune că a trece de prima grupă a competiției după ce ai fost în sezonul precedent în Final Four este o performanță în sine: „Consider că suntem foarte aproape de o reușită foarte mare pentru clubul Energia. Anul trecut am reușit să ajumgem până în Final Four, dar trebuie să știți că nu este chiar așa de ușor pentru orice echipă să obțină, al doilea an la rând, calificarea din grupe. Probabil pare străin pentru multă lume ceea ce spun, și anume faptul că pentru al doilea an consecutiv noi reușim să obținem o calificare din grupe. Poate lumea din Târgu Jiu nu este conștinetă de importanța reușitei”, a declarat antrenorul cipriot.

Ultimul tren pentru AEK

Antrenorul Energiei este pus din nou în fața unei misiuni dificile aceea de a lupta împotriva unei echipe din țara sa, dar așa cum a făcut-o la Larnaca, Antonis Constantinides vrea să se impună și la Târgu Jiu. Nu îi va fi ușor, spune acesta, pentru că adversara din această seară a gorjenilor va veni cu gândul de a-și câștiga și ea un loc în faza următoare: „Trebuie să jucăm 40 de minute foarte bine, să fim concentrați și să tratăm cu mare importanță fiecare detaliu împotriva adversarului de mâine. Când am făcut o analiză a echipelor din grupa noastră, după tragerea la sorți, am spus că Larnaca este o echipă competitivă și va fi un adversar foarte dificil. Conform rezultatelor, după noi, Larnaca pare să fie cea mai puternică echipă din grupă. Și pentru AEK Larnaca este un meci decisiv. Ei au două meciuri în deplasare, la noi, apoi în Kosovo. Probabil ei consideră că la Tg-Jiu este mai ușor să câștige, astfel că trebuie să ne concentrăm la acest meci și să obținem victoria.”, a mai spus Constantinides.

Calculele, deocamdată inutile

Pentru Energia, a face de pe acum calcule pentru o grupă mai ușoară în faza următoare a competiției nu pare a fi posibil. Asta pentru că, în primul rând, pentru a evita primul loc, unul care te duce într-o grupă cu o altă câștigătoare de grupă, trebuie să pierzi, iar a pierde meciul cu AEK ar pune în pericol chiar calificare dacă se va pierde și jocul cu Astana: „Este posibil, dacă ne vom califica de pe primul loc, să dăm peste niște adversari foarte puternici, dar dacă pierdem meciul de mâine, atunci situația se va complica foarte mult și există pericolul să nu ne calificăm. Prioritatea este să obținem calificarea și victoria în meciul cu AEK!”, a declarat Antonis Constantnides. În plus, nicio grupă nu pare să-și fi stabilit clar pozițiile 1 și 2, așa că a căuta acum adversarii potriviți poate fi o loterie: „Nu depinde de noi cu adversar vom juca în faza următoare. Situația din multe grupe nu este foarte clară. După rezulatele din această etapă putem discuta mai multe”, a mai spus Constantinides.

„Este o participare de succes în cupele europene. Am avut de călcat în urme foarte mari lăsate de anul trecut și facem față cu brio. Calificarea nu este obținută, ne așteaptă un meci foarte dificil. Chiar dacă ne-am impus acolo, acum ne vom lupta până la final pentru a obține victoria. Și-au schimbat antrenorul, joacă mult mai bine acum, așa că va trebui să dăm mai mult de 100% ca să ne calificăm”, Dragoș Andrei, fundaș Energia Târgu Jiu.

Clasamentul Grupei K:

1.ENERGIA TARGU JIU              4        3/1     313-281        7
2.PETROLINA AEK LARNACA     4        2/2     333-305        6
3.BC SIGAL PRISHTINA             4        2/2     297-323        6
4.BC ASTANA                             4        1/3     291-325        5

Programul etapei a 5-a:
24.11.2015 / Energia Târgu Jiu – AEK Larnaca
25.11.2015 / BC Astana – Sigal Prishtina

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.