RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Panduri pentru o zi!

/ 22 noiembrie 2015
Cinci dintre orfanii tragediei de la Colectiv, copiii femeii de seviciu din clubul bucureștean ce și-a pierdut viața n incendiul de acum trei săptămâni, au fost invitații clubului Pandurii pentru a petrece o zi la Târgu Jiu, alături de echipa gorjeană.

 

victimeSolidari cu victimele dezastrului din Colectiv, cei de la Pandurii au ales ajute familia femeii de serviciu ce a murit în clubul bucureștean să treacă mai ușor peste traumele dispariției mamei și i-a invitat la Târgu Jiu pe cei cinci copii și pe sora victimei, cea care i-a luat sub tutela sa pe cei cinci orfani. O mașină a clubului s-a deplasat la București pentru a-i prelua pe aceștia, oficialii gorjenilor le-au oferit o masă după care au fost aduși la stadion pentru a asista la un antrenament al Pandurilor. Cei cinci orfani au primit din partea conducerii clubului gorjean echipament sportiv, fiecare a primit câte o geacă și un rucsac după care au mers pe terenul de antrenament, unde au schimbat câteva pase cu vedetele Pandurilor, au primit cuvinte de susținere din partea acestora și, la final, au făcut câteva poze împreună.

Președintele Pandurilor, Narcis Răducan, i-a însoțit pe cei cinci orfani pe tot parcursul excursiei pe care aceștia au făcut-o la Târgu Jiu: „Este bine ca noi cei din fotbal, fiind formatori de opinie, să încercăm să întindem o mână de ajutor. Sigur că nimic nu e de ajuns în comparaţie cu pierderea lor dar, cel puţin, se mai poate repara câte ceva şi să îi facem să se simtă copii şi adolescenţi aşa cum sunt. Am reușit să-i contactăm și ne-au spus că, datorită sufletelor bune din toată țara, au reușit să primească și haine și mâncare, iar noi am zis să venim cu ceva special și ne-am gândit la o acțiune de genul „Panduri pentru o zi” și au primit bine această propunere. Le mulțumesc că au acceptat să vină până la Târgu Jiu. Au dorit să viziteze și orașul, să vadă și simbolurile acestuia, Coloana Infinitului. Noi am decis ca toate încasările de la meciul cu Petrolul să fie donate atât lor, cât și celorlalte persoane care au avut de suferit de pe urma acestui tragic accident. Trebuie să intrăm și noi printre cluburile importante din Europa care au o secțiune caritabilă, socială. Acum câteva zile am avut o acțiune și cu Universitatea „Constantin Brâncuși” și vom permanetiza astfel de acțiuni pentru că sunt foarte multe cazuri și în județul Gorj și trebuie să facem primul pas și în astfel de situații”, a declarat oficialul Pandurilor.

 

Extrem de emoționat de acest caz a fost și căpitanul Pandurilor: „Să rămâi fără mamă într-un accident atât de cumplit, este cel mai rău lucru care li se poate întâmpla unor copii. Nu îmi pot imagina ce e în sufletul lor, dar ne-am bucurat împreună de prezenţa lor, bunătatea lor şi de sufletele lor pure. Sper să le fie bine de acum încolo, şi să nu se mai abată vreo tragedie asupra lor!”, a declarat Dan Nistor.

nistor victime

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.