RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Mergea și Bopanna, în semifinalele Turneului Campionilor!

/ 17 noiembrie 2015
Românilor pare să le meargă foarte bine la Londra, acolo unde, la Turneul Campionilor, după victoriile din prima etapă, Mergea și Bopanna au adăugat încă o victorie, în al doilea lor meci.

 

mergea serviciu      După senzaționala victorie obținută de perechea româno-indiană Mergea/ Bopanna în fața fraților Bryan și după ce și Tecău s-a ținut pe aceeași linie câștigând și el primul meci disputat alături de colegul său, Rojer, ieri a fost momentul ca iubitorii tenisului românesc să trăiască bucuria unui nou succes. Gorjeanul Florin Mergea a câștigat un nou meci în Turneul Campionilor și în mare proporție și-a prelungit șederea la Londra și pentru semifinale. Mergea și Bopanna au trecut în două seturi, scor  6-3, 7-6 (7-5), de perechea Murray/Peers, victorie obținută fără prea mari emoții. Dacă Florin Mergea a avut o evoluție puțin mai nesigură în anumite momente, ieri responsabil cu siguranța a fost indianul Bopanna, care cu o mână foarte sigură în special la serviciu, a făcut ca semifinalele să devină realitate.

„Am crezut în șansa noastră”

Mergea și Bopanna au ajuns la Turneul Campionilor de pe ultima poziție și plecau în competiție cu ultima șansă la trofeu, însă după primele două etape sunt aproape de o mare surpriză. Florin Mergea spune însă că pentru el aceste victorii nu reprezintă o surpriză, ci o dovadă a faptului că prin muncă se poate ajunge departe: „Nu știu cât de surprinzătoare sunt cele două victorii obținute acum la Turneul Campionilor, dar am avut deja destule meciuri în picioare, ne-am pregătit cum trebuie și e clar, am crezut în șansa noastră. Știu că va fi foarte greu, doar vorbim de cele mai bune perechi din lume, dar ne propunem să ajungem cât mai departe în această competiție”, a declarat tenismenul gorjean după victoria obținută în fața perechii Murray/Peers.

„Avem resurse să câștigăm turneul!”

Un parcurs e deja este considerat excelent poate fi încununat cu un succes major, este de părere Florin Mergea. Acesta mărturisește că de la primele jocuri alături de partenerul său și-au propus prezența la acest turneu la finalul anului, iar acum spune că această pereche are resurse pentru a câștiga trofeul: „Încă de când ne-am hotărâm să jucăm împreună anul acesta, eu și Rohan ne-am propus un țel clar, acela fiind prezența la Turneul Campionilor. Ne simțim foarte bine împreună, ne completăm unul pe celălalt prin stilurile pe care le avem. Eu gestionez bine mingile lungi, iar Rohan are un joc impresionant la fileu. Avem resurse să atingem finala și de ce nu, să o și câștigăm dacă ne vom menține forma arătată acum. Pentru mine este prima prezență la acest turneu și sper să fie un început de referință”, a mai declarat Florin Mergea.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.