RSS post comments feeds rss email feeds twitter

10 pentru Pandurii

/ 2 noiembrie 2015
Pandurii Târgu Jiu este echipa din Liga 1 cu cea mai lungă serie de invincibilitate în acest sezon, 10 jocuri la rând fără înfrângere, după ce a învins acasă FC Voluntari, 2-1, în etapa a 16-a a Ligii 1. Pandurii a adunat 30 de puncte și se află la doar 3 puncte de liderul Astra.

IMG_9181Dacă cu Steaua a încântat, cu FC Voluntari, penultima clasată, Pandurii a muncit din greu pentru cele 3 puncte. Deși a ținut mult mingea, Pandurii nu a fost foarte periculoasă. În schimb a oferit multe spații oaspeților care nu marcaseră niciodată în deplasare. A făcut-o veteranul Todoran după un out de margine, tratat mult prea permisiv de băieții lui Edi Iordănescu.

Echipa lui Iordănescu jr. nu știe să joace împotriva unui antijoc, lucru dovedit în acest an, iar ocaziile au apărut doar la poarta lui Mingote. Totuși, valoarea și-a spus cuvântul. În aglomerarea din fața porții adverse, Nicoară a mai inventat o pasă decisivă și Răduț a marcat pentru 1-1. Pandurilor le-a trecut din nou glonțul pe la ureche după un offside uriaș nesemnalizat de asistentul Velicu, dar Bălan a făcut dreptate și a șutat alături de poarta lui Mingote. Edi a forțat cu Wellington dar golul a venit tot din piciorul golgheterului Hora. Momcilovic a executat puternic o lovitură liberă iar Hora a profitt de respingerea portarului advers. Bună mutarea lui Răduț în centru pentru a suplini lipsa de idei a lui Nistor.

Fără să strălucească de astă dată Pandurii și-a făcut din nou norma de 3 puncte și se menține sus în Liga 1.

Seria de invincibilitate a pandurilor:

etapa 7: Pandurii – CFR Cluj               1-1
etapa 8: FC Botoșani – Pandurii          0-2
etapa 9: Pandurii – Dinamo                          2-2
etapa 10: Astra – Pandurii                   1-2
etapa 11: Pandurii – ASA Târgu Mureș       2-0
etapa 12: CS U Craiova – Pandurii      0-0
etapa 13: Pandurii – Viitorul               1-0
etapa 14: Pandurii – ACS Poli             3-1
etapa 15: Steaua – Pandurii                 1-1
etapa 16: Pandurii – FC Voluntari               2-1

Pandurii, om cu om:

Mingote: Fără vină la golul lui Todoran. La 0-1, lusitanul a salvat din fața aceluiași Todoran din situație de unu la unu. Moment psihologic al jocului ! Mingote a mai fost salvat și de bară în prima parte la șutul veteranului Todoran. Disputa cu vârful Voluntariului a continuat și în partea secundă. Mai întâi goalkeeprul oltenilor a scăpat fără gol la un offside uriaș al lui Bălan apoi a boxat șutul înșelător al lui Todoran. Meci fără erori pentru Mingote.

Ungurușan: Poate cel ami bun joc al său din punct de vedere ofesniv. A oferit multe centrări bune dar nefructificate.

Vasco: Depășit de Todoran la faza golului. A acuzat fiecare contact fizic cu adversarul. Destul de vulnerabil.

Săpunaru: La bara oaspeților a avut mingea în picior dar nu a reușit să respingă rezultând ocazia periculoasă a Voluntariului. Altfel destul de solid în defensivă, în dueluri fizice în special când a măturat cu adversarii.

Momcilovic: Meci greu conta lui Kone. Pe partea sa s-a centrat la golul echipei adverse după un out de margine. Poziționare mult prea sus pentru sârb în astfel de fază. S-a scos cu lovitura liberă din care s-a marcat golul 2.

Mrzljak: S-a zbătut mult dar zona sa nu a fost atât de sigură ca altădată. Multe acțiuni au pornit din centru dar nu din vina sa neapărat. Un galben meritat pentru un fault necesar.

Droppa: Omniprezent în ofensivă dar tot atât de imprecis de fiecare dată. Nu a găsit spațiul porții în nici o situație, nici cu capul, nici cu piciorul. Nici în defensivă nu a mai excelat, fiind vulnerabil.

Nicoară: Cum necum a mai inventat un asist. Într-un joc întunecat a găsit o rază de speranță. L-a întors pe Maftei și a scos perfect pentru Răduț. Chiar și numai pentru asta merită apreciat.

Nistor: Campionul paselor înapoi. Nu e capabil să desfacă o apărare aglomerată. Nici șutul nu l-a ajutat, iar centrările au fost total imprecise. Joc confuz pentur mijlocașul lui Edi.

Răduț: A marcat golul 3 din acest sezon într-un moment când echipa nu se regăsea. Mai prezent în joc când a trecut în centru alături de Nistor. Tehnica sa a ajutat mai mult echipa. A încasat un galben nemeritat. A protestat pe bună dreptate la offsideul uriaș nesemnalizat de Velicu din care FC Voluntari se putea desprinde la 2-0.

Hora: Din nou decisiv, deși a apărut de puține ori în joc. Mingile au ajuns greu la el, dar a fost din nou la locul potrivit pentru reușita sa cu numărul 9. Și-a egalat astfel performanța de anul trecut de la ASA Târgu Mureș când a terminat sezonul cu 9 goluri. Hora este și liderul clasamentului golgheterilor în Liga 1.

Wellington: A câștigat mai multe dueluri aeriene. A avut și o șansă de gol, tot cu capul, ratată.Destul de activ.

V. Munteanu: Nu se arată la combinații, e bun doar pe contre. Inutil într-un joc în care e nevoie să desfaci o defensivă. Dacă nu are spațiu de fugă e „mort”.

Filipetto: Introdus în ultimul minut la meciului e posibil să nu fi atins mingea.

www.sportingorj.ro

 

 

 

 

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.