RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Cu gândul doar la victorie!

/ 29 octombrie 2015
Băieții lui Constantinides sunt gata să demonstreze că, într-adevăr, victoria cu Sigal reprezintă un nou început pentru Energia, iar sâmbătă vor cu orice preț un succes, de această dată în campionat, contra lui CSU Sibiu.

6-qpr3

Antrenorul Energiei este conștient că misiunea echipei sale nu va fi deloc una ușoară, mai ales că adversarii din acest weekend vin după o victorie pe terenul unei echipe fruntașe a campionatului din punct de vedere valoric, BCM U Pitești, dar entuziasmul debutului din FIBA Europe Cup e încă viu: „Pe plan psihologic după victoria cu Prishtina stăm foarte bine şi nu doar datorită rezultatului dar şi randamentului echipei. La Sibiu va reveni Jamar Diggs, aşa că vom avea încă o „ară” pentru a obţine victoria.  Ştim că la Sibiu niciodată nu am avut meciuri uşoare. Este o echipă, o sală unde toate adversarele au o misiune dificilă. Trebuie să subliniem faptul că misiunea va fi mai grea pentru că şi Sibiul la fel ca şi noi nu au început bine campionatul. Din ,moment ce nu avem decât o singură victorie în primele 4 etape, singura opţiune este să câştigăm acest meci. Trebuie să jucăm bine, să avem o prestaţie bună şi în atac şi în apărare pentru a ne impune. La meciurile din deplasare la Craiova şi Dinamo am avut o prestaţie bună doar 30-35 minute, iar asta ne-a costat. Trebuie să fim concentraţi şi să jucăm bine 40 de minute şi în atac şi în apărare, nu trebuie să mai pierdem mingi, altfel rezultatul va fi la fel ca şi în meciurile cu Craiova şi Dinamo. Până acum am jucat mai multe meciuri jucate în deplasare decât acasă. Cele două jocuri care urmează, cel de la Sibiu dar şi cel din Cipru este o bună oportunitate pentru a vedea dacă avem abilitatea de a câştiga în deplasare. este un fel de test,” a spus Antonis Constantinides.

Cipirotul a descris viitoarea adversară și o vede ca fiind o echipă care: „are un stil ofensiv, sunt periculoşi în faza ofensivă. Dacă nu reuşim să-i oprim, vom avea mari probleme. Un exemplşu bun este ultimul sfert al meciului Sibiu cu Tg- Mureş, când cei de la Sibiu au marcat 40 de puncte. Şi la NBA este greu ca o echipă să marcheze atâtea puncte într-un sfert. De asta spun că sunt o echipă periculoasă,” dar, totuși, Energia este peste ardeleni: „Suntem echipa mai bună cu jucători mai experimentaţi, dar trebuie să demonstrăm asta pe teren.”

Meciul din Sala Transilvania e programat pentru sâmbătă, la ora 17:30, fiind în direct pe Digi Sport.

„Nu e niciun secret, era un meci foarte important, am vorbit cu antrenorul, el ne-a spus să fim pregătiți și am fost pregătiți ca pentru un meci normal. Relațiile între noi au fost tot timpul bune, dar, din păcate, în debutul sezonului am avut câteva meciuri foarte strânse pe care le-am pierdut. Ne-am întors la antrenamente, am muncit din greu, iar după această victorie suntem pregătiți să obținem mai multe victorii. Expunerea este mult mai mare în meciurile europene, mai ales pentru că în trecut am obținut locul trei într-o astfel de competiție. Sigur, și în campionatul intern există o motivație puternică, dar ținând cont de rezultatele de anul trecut, a existat o „foame”, o poftă deosebită de a juca în cupele europene.” – Lamont Mack, jucător Energia Târgu Jiu.

foto: www.csenergia.ro
www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.