RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Steliștii mulțumiți, pandurii nu

/ 26 octombrie 2015
Pandurii a remizat pe terenul campioanei Steaua, scor 1-1, în etapa a 15-a, dar numai băieții lui Rădoi se pot declara mulțumiți cu acest rezultat. Pandurii a condus din minutul 4, a ratat alte câteva ocazii mari dar a fost egalată cu 4 minute înainte de final. Echipa lui Iordănescu jr. a ajuns la 9 meciuri consecutive fără înfrângere în Liga 1.

23Pandurii au făcut uitate ultimele două înfrângeri la scor cu Steaua, 0-3, din tur și finala Cupei Ligii, predând o lecție de fotbal campioanei chiar pe Arena Națională. Trupa lui Edi a evoluat incredibil și doar o mică scăpare din final, la o fază fixă, i-a privat de o victorie meritată.

Iordănescu jr. a abordat meciul curajos, cu un presing sufocant în treimea adversă care a incomodat vizibil Steaua. Răduț a marcat în debutul meciului după 11 pase consecutive. Din păcate, o neglijență la o fază fixă a fost taxată de Muniru care a egalat nemeritat în minutul 86. A fost doar al doilea gol din acest sezon încasat de olteni din fază fixă.

Pandurii și Steaua rămân la egalitate de puncte, 27 la doar trei puncte de liderul Astra.

Acest 1-1 este al patrulea rezultat pozitiv obținut pe terenul Stelei în istoria disputelor directe din Liga 1.

2007         Steaua – Pandurii 0-0
2011         Steaua – Pandurii 1-2
2014         Steaua – Pandurii 2-2
2015         Steaua – Pandurii 1-1

Pandurii, om cu om

Mingote: Abia dacă a atins mingea în prima repriză. Abia în minutul 66 Steaua a expediat primul șut pe poartă, prin Tade. Are și el o vină la golul Stelei. Putea să iasă pe mingea care a căzut în 4 metri după o centrare lungă. O reacție bună în fața lui Chipciu, când a intervenit la sacrificiu.

Ungurușan: Foarte activ în special în ofensivă, lucru inedit pentru el. Putea marca în minutul 4 dar a reluat stângaci din câțiva metri centrarea excelentă a lui Nicoară. A mai oferit apoi o centrare bună, nefructificată. L-a închis foarte bine pe Hamroun.

Vasco: A debutat cu o eroare reparată tot de el. L-a blocat pe Chipciu într-o situație periculoasă. Nu i se poate trece cu vederea lipsa de marcaj la golul Stelei deși nu e clar cine îl avea în grijă pe Muniru. Oricum nu a reacționat în nici un fel.

Săpunaru: Joc aproape perfect al ex-rapidistului. Stăpân pe sine, a avut răspuns la încercările Stelei. A pierdut un singur duel la cap cu Varela, în careul propriu. A încasat un galben ușor, după un fault tare în tușă, situație puțin periculoasă. La golul Stelei a fost depășit de minge, dar el avea om în marcaj deci nu i se poate reproșa nimic.

Momcilovic: Joc sigur al sârbului. A fost aproape de autogol în partea a doua, dar până la urmă mingea s-a dus în corner. Puține realizări ofensive, doar un șut pe lângă poartă.

Mrzljak: Pistonul din linia mediană. A împins jocul în prima repriză departe a poarta sa, dar după pauză el împreună cu Droppa au fost mai retrași, ceea ce a permis Stelei să avanseze. Oricum un meci extraordinar.

Droppa: Unul din cei mai buni închizători din țară. Păcat că nu e român, altfel ar fi la națională. A mutat jocul formidabil la golul pandurilor. A avut și o ocazie mare, dar a șutat imprecis. Efortul său a fost remarcabil ca și realizările sale tehnice.

Nicoară: Bună alegere a lui Edi. A fost pericolul numărul 1 pentru steliști. A centrat perfect pentru Ungurușan apoi a făcut faza golului îmrpreună cu Nistor. Partea sa a fost cea mai activă cât l-au ținut „bateriile”. S-a băgat și la o liberă reținută ușor de Niță. Poate cel mai bun pandur pe Național Arena.

Nistor: Un adevărat număr 10, deși el are 88 pe spate. Aproape de nivelul său maxim dinaintea transferului în Franța. Coautor la gol.

Răduț: Gol și o prestație consistentă. L-a dominat pe Alcenat. Periculos și din faze fixe. Și el printre remarcații gorjenilor.  Creativ la fel ca Nistor.

Hora: Combativ, deși a avut puține baloane în debut. A avut golul în bocanc dar a șutat în bară singur cu Niță. Putea închide meciul.

Ciucur: A rămas încremenit alături de Grecu și Vasco la faza golului lui Muniru. Multe minute, puține realizări. Fără pericol pentru poarta adversă.

Wellington: Nu are ritm de joc. Decizie neinspirată a lui Edi. A pierdut toate baloanele.

Grecu: Introdus în minutul 85 a rămas stană de piatră la golul lui Muniru. Nu a coborât cu adversarii. Și Muniru și Papp au avansat iar el cu Vasco și Ciucur au rămas pe linia de 16 metri. Pare o țeapă.

www.sportingorj.ro

 

 

 

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.