RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia, la luptă cu Prishtina

/ 26 octombrie 2015
Performanța din EuroChallange trebuie dată trecutului de trupa lui Antonis Constantinides, deoarece astăzi debutează FIBA Europe Cup, succesoarea competiției în care Energia scria istorie sezonul trecut, obținând medaliile de bronz.

35-qpr1

Energia încearcă să spele debutul slab de sezon cu o victorie împotriva kosovarilor de la Sigal Prishtina, în deschiderea FIBA Europe Cup. Cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, misiunea este una extrem de dificilă, Sigal fiind, în momentul de față, o echipă superioară trupei lui Antonis Constantinides, dar partida se dispută la Târgu Jiu, aspect ce le dă încredere gorjenilor. De altfel, obiectivul tehnicianului Energiei este acela de a câștiga toate meciurile care vor urma în fața propriilor suporteri în Europa. „Este foarte important să câştigăm toate meciurile de acasă, faptul că primul meci îl jucăm acasă normal că este un avantaj, dar dacă o să câştigăm nu o să fie de ajuns pentru calificare dacă îl pierdem pe al doilea. Un succes contra celor din Prishtina ne-ar ajuta foarte mult şi pe plan psihologic, pe plan emoţional. Obiectivul nostru este obţinerea celor trei victorii acasă,” declară cipriotul de pe banca Energiei.

La Târgu Jiu, Energia e favorită

Impulsionat de conducerea clubului, Constantinides a renunțat, pentru moment, la ideea de a nu vorbi cu presa și spune că la Târgu Jiu, indiferent de numele echipei oaspete, Energia pornește ca favorită: „Jucăm la Târgu Jiu și noi suntem favoriți! Eu sunt antrenor ce pune foarte mult accent pe meciurile de pe teren propriu, astfel încât și dacă am juca contra Barcelonei acasă, eu aș spune că noi suntem favoriți și trebuie să câștigăm”, e încrezător omul care s-a aflat pe bancă la una dintre cele mai notabile reușite ale Energiei.

Diggs a scăpat de operație

Accidentat la față în deplasarea de la București, la sfatul specialiștilor, Jamar Diggs nu s-a operat pentru presupusa fractură a osului facial. Totuși, americanul va trebui să poarte mască de protecție de acum înainte, pe care și-o va procura zilele acestea de la Târgu Mureș, fapt ce îl face pe Constantinides să joace fără conducătorul de joc numărul 1 al său în partida contra lui Sigal Prishtina: „Trebuie să găsim alte soluții pentru un post foarte important în angrenajul echipei, acela de point guard. Diggs nu va juca contra celor de la Prishtina. El va merge la Târgu Mureș pentru a-și comanda acolo o mască de protecție. Joi, când se va întoarce de acolo, se va antrena alături de noi și va juca contra Sibiului, va fi apt de joc. El s-a antrenat și până acum cu noi, a făcut toate activitățile care nu au conținut contact fizic”, mai spune Antonis Constantinides.

Adversari studiați în amănunt

Fundași – Khalid El Amin, Muhamed Hasani, Stanimir Marinov, Alhaji Mohammed, Dardan Berisha

Extreme – Ulug Kacaniku, Gezim Morina, Mohamed Abukar

Pivoți – Gjorgji Chekovski, Cheikh Bamba Fall 

Așa arată lotul kosorvarilor de la Sigal Prishtina. Jucători mult mai experimentați ca ai Energiei și obișnuiți cu tot ce înseamnă marea performanță, dar gorjenii și-au studiat viitorii adversari și îi compară pe aceștia cu Steaua sau U-BT Cluj Napoca, două formații care se bat la titlu în Liga Națională: „Dacă ar fi să compar echipa din Prishtina cu echipe de la noi, aș zice că adversarul nostru din primul joc din FIBA Europe Cup se aseamănă cu Steaua sau U BT Cluj. Au 3-4 jucători foarte experimentați, este El-Amin, cu experiența NBA și a meciurilor din Euro League, este Abukar cu mulți ani și meciuri la nivel de cupe europene, este Mohammed Alhaji, care a jucat la Asesoft Ploiești, Marinov, jucător de echipă națională în Bulgaria. Deci au 3-4 jucători cu experiență foarte ridicată. Văd Prishtina la nivelul echipelor care anul trecut au evoluat în Top 16 în EuroChallenge”, a conchis tehnicianul cipriot.

Partida e programată diseară, la ora 19:00, aceasta putând fi urmărită în direct și pe Digi Sport 3.

„Este o competiţie nouă pentru toată lumea, abia s-a înfiinţat. E o plăcere pentru mine să joc într-o competiţie europeană, cred că pentru orice jucător este o plăcere. Îţi măsori forţele cu alţi jucători din alte campionate, alte stiluri de joc, altă mentalitate. Aştept cu nerăbdare. Suntem motivaţi. Spiritul de responsabilitate este mare, jucăm acasă, suntem profesionişti şi nu ar trebui să ne afecteze startul mai puţin favorabil din campionat. Vrem să începem competiţia cu o victorie, iar un joc bun şi rezultat favorabil vor fi un imbold pentru ceea ce va urma mai departe. Fiind o competiţie europeană poate pune o presiune mai mare din punct de vedere a responsabilităţii”, Adrian Guțoaia, baschetbalist Energia Târgu Jiu.

23-qpr1

foto: www.csenergia.ro
www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.