RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia pierde și cu Dinamo

/ 23 octombrie 2015
Jucătorii Energiei nu au putut să-i ofere un cadou lui Antonis Constantinides, a cărui zi de naștere este mâine, și au cedat pe terenul lui Dinamo București, scor 83-77 (21-18, 20-23, 18-18, 24-18).

12120166_1244288762264018_2248837372236775736_o

Energia a revenit în Sala Dinamo, acolo unde i-a mai întâlnit pe „câini” în presezon, într-o partidă care s-a terminat prost pentru gorjeni. Cu Aco Todorov pe banca adversă, antrenorul de o zi al gorjenilor în vara lui 2014, Constantinides i-a trimis pe parchet în 5-ul de start pe Diggs, Miles, Troupe, Lazar și Santa. Dinamoviștii au deschis tabela prin Dahlman, iar echilibrul de o posesie s-a păstrat până în minutul cinci al partidei, când gazdele s-au desprins la +4 prin reușita de trei puncte a sârbului Sulovic. Oltenii au acumultat cinci greșeli de echipă în primele minute, Santa încasând trei, iar Troupe alte două. Dinamo s-a desprins la opt  puncte, dar Mack a fost cartea pe care a mers tehnicianul Energiei pentru a anula ecartul câștigat de amfitrioni. Americanul a adus șapte puncte pentru echipa sa, iar, după zece minute de joc, scorul era 21-18 în favoarea alb-roșilor.

Miles a inaugurat actul secund cu două puncte, dar gruparea din Capitală continua să fie cu un pas înaintea Energiei. Înaintea pauzei, Troupe a transformat o aruncare din spatele arcului de cerc, pentru 41-39. Totuși, scorul de la pauză a reflecat echilibrul de până atunci, fiind 41-41.

Rolurile s-au schimbat în sfetul al 3-lea, Energia instalându-se la conducere prin cele trei puncte venite pe mâna lui Lazar, 50-45. A urmat un run de 9-1 al dinamoviștilor de pe urma lui Babkauskas și Marinov, iar balanța a rămas nemișcată și după penultimul act. 59-59 arăta tabela din sala în care Energia pierdea SuperCupa în septembrie anul trecut, în fața defunctei Asesoft Ploiești.

Secvența decisivă s-a desfășurat în aceeași notă, Dinamo fiind echipa care a luat prima șansă la victorie, cu trei minute înaintea finalului, la trasformarea de trei a lui Marinov. Scorul era 76-71, însă Mack a păstrat vii speranțele Energiei printr-o aruncare care anula reușită adversarului său. Tal Omer și-a îngropat foștii colegi, prin două libere care au consfințit succesul trupei lui Aco Todorov. 83-77 pentru Dinamo a adus prologul etapei a IV-a a Ligii Naționale.

După această partidă, Energia ajunge la trei eșecuri, iar în campionat urmează o altă deplasare, pe terenul celor de la CSU Sibiu.

 

Om cu Om:

 

Jamar Diggs –  A evoluat doar nouă minute, după ce la sfârșitul sfertului întâi, americanul a acuzat o lovitură la nivelul feței care l-a scos definitv din joc în deplasarea de la Dinamo.

Anthony Miles – A fost singura variantă a cipriotului Constantinides la poziția 1 după accidentarea lui Diggs. Criticat de antrenor la finalul partidei pierdute cu Gaz Metan, Miles a totalizat 18 puncte și 8 recuperări la București, dar cu un procentaj nu tocmai îmbucurător la trei puncte: 0% (0/4).

Porter Troupe – Căpitanul Energiei a început dezastruos meciul cu dinamoviștii, comițând repede două greșeli personale. Startul jocului a oferit mai multe inexactități ale americanului, dar și-a reglat tirul pe parcurs. Troupe a încheiat cu 16 puncte, 10 dintre acestea venind de la linia de libere.

Lazar Radosaljevic – Sârbul primește în continuare credit din partea lui Constantinides, în ciuda fricii cu care joacă acesta. De la meci la meci, Lazar comite aceleași greșeli, fiindu-i teamă să își asume acțiuni personale. Totuși a marcat o aruncare de trei într-un moment bun al Energiei, venind cu alte șase din preajma panoului.

Szabolcs Santa – Titularizat în premieră la nivelul Ligii Naționale, românul a acumulat trei faulturi în primele cinci minute, timp în care a și adunat patru recuperări, fiind mai apoi retras pe bancă.

Lamont Mack – Americanul a intrat pe parchet cu aceeași energie specifică lui, ieșind la rampă în momentele dificile ale echipei sale prin aruncări de la mare distanță. A încheiat cu 18 puncte, 12 venind în urma reușitelor de trei puncte. În rest, Mack a fost imprecis de sub panou, unde a ratat destul de mult.

Callistus Eziukwu – Deocamdată e responsabil doar cu buna dispoziție în vestiar. Adversarul direct, Nenad Sulovic, l-a păcălit frecvent pe Callistus prin ieșirile în afara semicercului și nu numai. Americanul i-a oferit sârbului liniștea de care avea nevoie pentru a fructifica două aruncări de trei puncte. În prima jumătate, Eziukwu nu și-a adus mai deloc aportul în ofensivă, iar în defensivă a fost depășit frecvent.

Adrian Guțoaia – L-a anihilat excelent pe Sutalo, fiind cel care a dictat tonul în apărare. Guțoaia a ratat de sub inel mingea care putea să schimbe soarta meciului, cu 55 de secunde până la sirena finală, la scorul de 77-74 pentru Dinamo, după o repunere rezolvată de român cu o pasă în adversar.

Dragoș Andrei și Baris Aktas au fost folosiți puțin de Constantinides. Primul a bifat aproape șapte minute, în timp ce turco-românul a petrecut pe parchet puțin peste nouă minute. Nu s-au evidențiat negativ, dar nici pozitiv.

foto: Dinamo
www.sportingorj.ro
Comentează!

6 Comentarii până acum

  • forta energia spune:

    sa vedem acum a cui e vina!!!!!pe cine mai scoate tzap ispasitor mexicanul……cred ca pe sanda….

    • andrei spune:

      POTOLESTE-TE , FRATE !

      Care-i problema ta !?

      • forta energia spune:

        potoleste te tu ….care e problema?..sau esti unul din pupincuristii de pe langa echipa???/nu am dreptate sau ce???/suntem penibili…penibil in ce aratam pe teren.penibili in ce declaram pe la conferintzele de presa.penibili ca ne plangem de arbitrii de fiecare data cand pierdem.penibili ca incercam sa gasim cate un tzap ispasitor atunci cand trebuie sa ne asumam.penibili ca avem conducerea care o avem de oameni cu fel si fel de interese sau oameni care au lins ling si o sa mai linga dosurile unora toata viata lor.???????????????cine are o problema??

  • Cristina spune:

    Banca de rezerve e dezastroasa!!! Copii astia au in cap doar cluburi, eurochallange si figuri

  • George spune:

    Degeaba or sa apară unii sa spună ca lumea e carcotasa si ca orașul asta nu merita echipa asta spun doar atat:darby,gyniadakis,milosevic,Watson,karpelesz(ultimul sezon a fost decent) asta seara făceau scor cu Dinamo , joc haotic, faulturi făcute aiurea multe in terenul advers,cineva trebuie sa își asume responsabilitatea pana la capat pt transferurile făcute pt ca sunt sigur ca unii au salariile mult mai mari decât ar merita , ori management defectuos sa nu spun prostie ori comisioane cui trebuie habar n-am, nu vreau sa ma aliniez unei opinii pe care am cam văzut-o generală insa in cazul asta le dau dreptate, echipa ca si anul trecut nu mai pupa orașul asta prea curand

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.