RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii cere respectarea regulamentelor

/ 18 octombrie 2015
Cei de la Pandurii susțin părerea lui Gică Hagi, care, după meciul din finalul turului, s-a lansat într-un atac asupra celor de la CFR Cluj susținând că o decizie de returnare a punctelor cu care au fost penalizați ar fi o decizie nedreaptă.

IMG_8331         Președintele Pandurilor, Narcis Răducan, merge pe aceeași idee și spune că o măsură de acest gen ar fi nedreaptă și ar influența negatov campionatul: „Acum ne așteptăm la orice, ca CFR și Petrolul să-și ia punctele înapoi, dar e incorect. Nu avem nimic cu CFR, este normal ca ei să-și apere clubul, dar nu e corect față de campionatul nostru. Îmi aduc aminte cu durere de cap câte sunt de făcut înainte de interviul de la Federație legat de Licențiere. Toți au preocuparea să plătească taxe, jucătorii, nu este corect ca alte echipe să aibă dezavantaje. Am cerut opinie de la FRF, pe o parte UEFA le recoamndă să apeleze la acest gen de sancțiune prin luarea de puncte, echipele din insolvență nu sunt primite în cupele europene, iar pe de altă parte un alt for oferă punctele înapoi. Federația nu are motivarea de ce CFR-ul a primit punctele înapoi anul trecut. E ciudat…”, spune oficialul echipei gorjene. Narcis Răducan merge mai departe și este de părere că echipele intrate în insolvență nu au ce căuta în primul eșalon: „La ultima ședință la LPF ni s-a cerut o opinie vizavi de viitor în acest sens. Am convenit toți ca peste un an să luăm decizia ca toate echipele din insolvență să fie automat retrogradat. E o măsură normală. Cei care mai au astfel de gânduri să le rezolve cât mai repede. Este o practică, insolvența, folosită în Europa. E legal, dar nu vreau să fiți în locul celor care sunt păcăliți în fiecare zi. E cea mai mare păcăleală inventată în fotbalul modern”, a mai spus președintele Pandurilor.

De partea lui Gică Hagi este și Edi Iordănescu. Antrenorul Pandurilor este destul de tranșant și spune că retrunarea punctelor ar duce la o degringoladă în fotbalul românesc: „Știu ce a spus Gică Hagi și cunosc aluzia făcută la CFR Cluj, iar eu sunt în totalitate de acord cu el. Nu este normal ce se întâmplă! O să ajungem din nou ca toate cluburile să nu mai respecte masa, să nu ne mai plătim jucătorii și ajungem să punem o pată și mai neagră peste fotbalul românesc dacă nu este deja suficeint de mare… Nu mi se pare normal ca echipele vizate să își recupereze punctele. Cine greșește, să plătească! Cine nu poate să-și asume salarii mari, să nu le mai ofere”, a punctat Edi Iordănescu.

CFR Cluj a fost penalizată în sezonul trecut cu 24 de puncte după ce a înregistrat mari întârzieri la plata drepturilor către jucători deși primise un termen de limită din partea comisiilor și primise chiar și o tranșă de bani din drepturile TV cu care putea să achite datoriile. Sancțiunea a fost ridicată printr-o decizie venită de la TAS, dar decizia nu a fost nici acum motivată de tribunalul de la Lausanne. În urma unei schimbări de regulament, CFR Cluj și Petrolul, echipe intrate în insolvență, nu au mai fost retrogradate, la recomandarea UEFA trecându-se la depunctare, cele două echipe pornind acest sezon de la -6 în clasament. Cu toate acestea, CFR Cluj susține cu tărie că-și va primi punctele înapoi, așa cum s-a întâmplat și în sezonul trecut.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.