RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Derby-ul Olteniei – mai încins ca niciodată

/ 8 octombrie 2015
Energia se deplasează duminică în Bănie, în încercarea de a reuși ce nu a izbutit BCM U Pitești în prima etapă a Ligii Naționale, să obțină victoria cu SCM U Craiova. Meciul este echivalent cu Derby-ul Olteniei, iar, în acest sezon, acesta pare mai echilibrat ca niciodată.

Energia-Craiova-amical-30

3 succese consecutive are Energia de la start. 2 în cupă și unul în campionat, împotriva nou-promovatei Phoenix Galați. La sfârșitul acestei săptămâni, trupa lui Constantinides are un test extrem de dificil în Bănie, fiind și presiunea unui Derby între gorjeni și SCM U Craiova. Doljenii au învins în prima etapă la Pitești și întră cu un moral bun în partida ce o vor disputa având proprii suporteri alături: „Dacă este să fim cinstiți va fi un joc dificil. Am verificat programul primei părți a campionatului, iar acesta va fi cel mai dificil meci pe care îl avem până la finalul turului. Craiova, anul acesta, pare să fie mult mai puternică decât anul trecut, au multă calitate și experiență. În special după ce Popescu a decis să meargă acolo, Craiova a devenit foarte puternică sub panou. Va fi un meci dificil pentru noi”, spune antrenorul echipei gorjene, Antonis Constantinides.

Totuși, cipriotul susține că echipa sa arată mai bine ca anul trecut, fiind încrezător într-un eventual succes al Energiei la Craiova: „Noi suntem într-o formă bună ca și performanțe, mai ales din punct de vedere defensiv. Arătăm că suntem mai buni de la meci la meci, totul depinde de noi. Suntem echipa mai bună decât Craiova, dar asta nu e de ajuns pentru a ne asigura victoria. Va trebui pe parcursul celor 40 de minute să avem o concentrare bună, să jucăm bine și să avem același standard defensiv. Avem șanse să ne impunem. Mergem să câștigăm, nu avem nimic de pierdut, presiunea este pe echipa gazdă. Cunoaștem că dacă vom câștiga acolo vom avea o dinamică foarte bună. Există mult respect pentru echipa opusă, atât pentru antrenor cât și pentru jucători, dar vom merge acolo să ne luptăm pentru victorie”, a mai spus Constantinides.

Meciul e programat duminică, cu începere de la ora 17:00, putând fi urmărit în direct pe Digi Sport 4.

„Craiova este o echipă bună, au o mare experiență, mai ales acum prin aducerea lui Popescu, un alt jucător român bun. Va fi un meci dificil pentru că au o echipă bună și o sală plină, cu multă gălăgie, dar dacă noi ne vom face jocul nostru și vom elimina unele greșeli ne vom putea descurca pentru că suntem o echipă mai bună decât ei”, Porter Troupe, jucător Energia Târgu Jiu.

foto: www.csenergia.ro
www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.