RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Neconvingători la debut

/ 3 octombrie 2015
Baschetbaliștii Energiei păsesc cu dreptul în noua ediție a Ligii Naționale, dar mai au încă prea multe lucruri de reglat dacă vor să fie în fruntea clasamentului, așa cum și-au propus.

img_5505-qpr

În prima etapă, la Târgu Jiu a revenit Florin Nini cu actualul său club, Phoenix Galați. Majoritatea suporterilor prezenți la meci au arătat că nu l-au uitat pe fostul tehnician al Energiei, acesta fiind aclamat la început și chiar după terminarea partidei mergând să dea mâna cu fanii.

Toate cele 40 de minute le-au aparținut gorjenilor pe tabelă, aceștia aflându-se în avantaj din start, dar Galațiul a fost în mai multe momente cea care a dictat ritmul. Trupa lui Constantinides a traversat perioade în care nu s-a putut exprima, iar greșelile au curs în lanț, dar banca a fost cea care a făcut diferența. Cu o rotație mai adâncă, rezervele Energiei au contribuit cu 38 de puncte din totalul de 72, în timp ce mult mai tinerii adversari gălățeni, trimiși în teren de pe bancă, au adus doar 12 puncte din 62.

Trio-ul Miles-Eziukwu-Troupe a purtat-o pe Energia spre succes, cu 17,10, respectiv 12 puncte. Callistus a mai adăugat 11 recuperări, pentru un double-double. În rest, Santa a contabilizat 9 puncte, iar Radosavljevic 10 puncte și 7 recuperări. Adrian Guțoaia pare că nu poate redeveni, momentan, jucătorul care a fost înaintea accidentării, având procentaje dezastruoase în raport cu așteptările pe care le au gorjenii de la el. În 20 de minute, Adi a dat 5 puncte (1/4 la doua puncte, 0/2 la 3 puncte, 2/2 la libere, 3 mingi pierdute), însă jocul său pare total dezordonat și lipsit de realizări. Baris Aktas este surpriza plăcută a startului de sezon, bucurându-se de creditul lui Antonis Constantinides. Înregistrând un real progres, turco-românul intră mult mai încrezător pe parchet, în jocul cu Galațiul contribuind chiar cu 2 puncte, 2 assist-uri și o recuperare, în 9 minute.

În celelalte partide ale zilei, Dinamo a învins la Cluj Napoca, pe U-BT, scor 79-78, iar Craiova, viitoarea adversară a Energiei, și-a trecut și ea în cont primul succes, scor 64-58 (după prelungiri), în deplasarea de la Pitești.

www.sportingorj.ro
Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.